Sve sve, ali Srbija zemlja robova.
Držimo se teme i minimuma dostojanstva. Da je Srbija zemlja poslušnika prvo bi se porez naplaćivao kako treba, ne bi XY% stanovništva bilo u sivoj zoni.
Jeste, u Hrvatskoj te još i zamole na svakih 50km da usporiš. Kako da ne. Te table koje označavaju gde su kamere su meni svuda gde sam vozio prilično neuočljive i jedino što mi pomaže je aplikacija koja prijavljuje i radove i mobilne i stacionarne kamere.
Ja bih čak rekao da je Srbija po pitanju kamera na autoputevima prilično zaostajala za drugim zemljama (kao i sa ostatkom prateće infrastrukture na autoputevima tipa displeji za obaveštenja i slično), pa me ne čudi da se ovakvi sistemi uvode. Da li mislim da je uglavnom bezbedno ići po ravnici i preko 150, verovatno jeste. Lično u Srbiji retko kada prelazim 150, ponekad od Subotice do Novog Sada kada nema gužve, ali generalno preko 150 vozim samo u Nemačkoj, pogotovo gde su po bar 3 trake. U ostalim zemljama, na autoputevima gde ima puno kamiona retko kada prelazim 150 jer je vreme za reakciju i pri toj brzini vrlo ograničeno a kamoli na više.