Slazem se, nazalost zakon nije jednak za sve i primenjuje se selektivno i po potrebi...
Po meni je mnogo veca pretnja neko ko vozi kroz grad 80/90 km/h u delu gde se igraju deca, nego ovi sto voze tik iznad ogranicenja, recimo 140 km/h. Koga on ugrozava realno?
Ovo je klasicna zamena teza, drzava jos nije resila problem pijanih vozaca a sada kaznjava sve koji prekorace brzinu i za 10 km/h (sto je po meni apsolutni nonsens).
Pa i istrazivanja su pokazala da je broj saobracajnih prekrsaja povecan (iako je vec na snazi strozi zakon o beznednosti saobracaja), cak i onih sa najtezim posledicama. To je svakako znak da treba ozbiljno pristupiti problemu a ne povecavati represiju.
Onaj ko divlja autoputem u nekom Porscheu 200 km/h, platice kaznu (koja je za njega trosak kao da kupuje zvake na trafici). I nastavice da divlja i tako u krug...
Iskreno, mnogo los potez po mom misljenju.
Ja koliko znam, tolerišu do 140 na AP, a sve preko toga...pa i treba da sve kazne jer ne voze avion nego automobil.
Koliko se uštedi? 10min, a koliko se rizikuje? Zamislite da vam pukne guma ili naletite na udes a vozite 150 na sat...
Neko je gore napisao i slazem se da je veci problem magistrala nego AP.
Naravno da pratis brzinu i naravno da ne ubrazavas preko 130 na AP, eventualno 140 ali Od Ljiga ka Bg.
U dobrim vozilima npr 140 konskih snaga i vise se brzina ne oseca, ali zato vozac mora da pazi, ako mu je tesko da odrzava normalnu brzinu nek baci dozvolu.
Veci je problem policija koja ceka one koji pređu 50km na nekom lokalnom putu, a nema je tamo gde su preticanja itd
Pojas se sad uredno vezuje, nije ni problem, a telefon, ko nema da kupi slusalicu nek koristi spikerfon, ko ni to ne radi i treba da bude kaznjen. Ali svi, a ne selektivno