[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=394431#p394431:3qcqnh90 je napisao(la):
Earthmoving » 27 Јун 2016 10:47 am[/url]":3qcqnh90]Možda nešto ovako? Mada deo između Jakova i Boljevca mi nije baš najjasniji sa crteža.
Na gornjem crtežu od Novosti ispada da do Jakova ide Vojvođanskom što mislim da nije u skladu sa crtežima, nego ide oko 1,5-2 km južnije novoizgrađenom ulicom od NBg.
Po Gaginim crtežima izgleda da most ne prelazi samo Savu nego i ušće Kolubare što znači da je značajno duži, čime bi se mogla objasniti viša cena koja je pominjana za ovu deonicu. Plus 2 petlje, gde ona kod obilaznice baš i ne deluje mala, a sem autoputa zajedno sa njim izjedna prelazi i prugu udaljenu oko 250 metara pa je čitava dužina nadvožnjaka sa penjanjem i spuštanjem poprilično dugačka, možda i duža od 1 km.
@Земљани, хвала за труд, укњижен плусићћћ.
Ова скица у Новостима није најбоље урађена, доста је нејасно и погрешно уцртан део од обилазнице (од петље) па, како у ЦИП-у кажу, до Војвођанске улице. Уцртана је тако да тај део иде горњим делом Сурчина, а поред писте аеродрома Никола Тесла ! Даље на коју Војвођанску се мисли, на/у Новом београду или у Сурчину ? Предпостављам да се мисли на Војвођанску у/на Новом Београду од кружног тока.
Ипак будући део од петље на обилазници па до Војвођанске улице као што се и види на ортофото гугл снимку, а који је Михаило урадио, да тај део саобраћајнице треба да прође близу, малтене тик уз Сурчински хиподром и ергелу, који се виде на снимку, и да се полако "пење" према насељу Сурчин. Пре насеља ће нова деоница да премости канал Галовица и да "уђе" у Виноградску улицу и право према кружном току у Војвођанској улици. Проширење Виноградске ће сигурно бити 3+3. Биће ту и поприличног откупа земљишта, скоро неких 4 км ће требати да се уради тај правац у Виноградској улици. Од преласка канала Галовица до петље на обилазници нема ни једног грађевинског објекта, али има доста земљишта за откуп и тај правац је неких 5 км.
Ја сам приучно уцртао ту трасу од завршетка петље на обилазници тј. од пута који води од Сурчина до Савског насипа па до кружног тока у Војвођанској улици. Било би лепо ако неко може да прибави цртеже од ЦИП-а за овај део па да и то убацимо (Михаило наравно :wink: ) на снимку
Будући мост изнад Саве ће наравно премостити и Колубару што се и види на ортофото снимку и постављеним цртежима које је урадио Михаило. Мост ће бити дугачак 1.831 метар, нешто мало краћи од Пупиновог моста. На радост
@Бладеа на петљи код Обреновца ће бити исто наплатна рампа, што се и види на цртежу.