Evo utisaka od današnje vožnje.
Autoput znatno opterećen, ja nisam do sada video toliku koncentraciju saobraćaja na A2. Na svakom odmorištu bilo je bar 20 auta a ljudi su odmarali i odmah na naplatnoj Obrenovac. Primetio sam da su tablice sa severa, kojima je ta rampa već bila trocifren broj km. Takođe u morao sam da zastanem i propustim da se u rikverc vrate čak 3 auta koja su ušla u ENP rampu bez taga....
Na glinenoj, odmah posle isključenja za UB su sanirali veliko ulegnuće koje sam pominjao pre mesec dana, celom širinom kolovoza. Zemljani nasip koji klizi je " uklonjen" bagerom i meni na prvi pogled izgleda da će tu da postave gabione jer je zemlja uklonjena pod pravim uglom.Ja sam izašao u Preljini jer sam svraćao u ČA. Čekanje za keš je nekih 15 ak vozila dok je ENP prazan. Takođe i magistrala kroz ČA je prazna. Koliko sam mogao da vidim, i u Pakovraću je na čekanju bilo max 20 vozila. U odnosu na prošlogodišnje tročasovno čekanje, ovo je veliki uspeh ♥
Ka Požegi se napravila kolona koja je skroz do Međuvršja išla Stani-kreni, iako nije bilo nikakvih smetnji, sudara ni radova..... Ovo sam primetio zadnjih 4-5 prolazaka tom deonicom, nije mi jasno zašto.
Obzirom da je prolećni raspust, veliki broj vozila nije skrenuo na Zlatibor nego su nastavili ka CG granici. Iz te kolone stidljivo sam se izdvojio i nastavio ka Priboju, već ofucanom i zapuštenom magistralom odavno zrelom za kapitalni remont.