Pa, sad... AP (2 kom) do Mađarske, brzi putevi ka Ukrajini, AP ka Moldaviji iz Jašija (verovatno na Beljci?), novi most preko Dunava umesto skele (najzad!) i brzi putevi ka Galatiju, ka Moldaviji i Ukrajini (Odesi i delti Dunava sa UKR strane), brzi put iz Konstance ka južnoj delti Dunava (verovatno na Tulču?), brzi put ka SRB na Turn SEverin (prelaz ka Kladovu preko Đerdap brane) - sve mi to deluje vrlo pametno.
Ono što me iznanađuje: ništa, baš ništa ka BG. Ništa ka Kišinjevu u Moldaviji (najveći postojeći prelaz). I bez brzog puta Temišvar-Vršac.
Verujem da je razlog - neopravdanost investicije, tj. čist nedostatak saobraćaja. Rumuni su trenutno vrlo, vrlo racionalni i u velikom su naletu, veoma sumnjam da su omašili...
Ono što me iznanađuje: ništa, baš ništa ka BG. Ništa ka Kišinjevu u Moldaviji (najveći postojeći prelaz). I bez brzog puta Temišvar-Vršac.
Verujem da je razlog - neopravdanost investicije, tj. čist nedostatak saobraćaja. Rumuni su trenutno vrlo, vrlo racionalni i u velikom su naletu, veoma sumnjam da su omašili...