А рекао сам да ћу да станем.
@Сизиф, батали то са финим сучељавањем аргумената, дај да се изнапушавамо као људи, па да све пршти.
Хвала на свему што си написао, свака част.
@mekbejn, тачније '99. су изграђена само последња четири километра ка мосту и петља. Остатак је ту од краја 80-тих.
Да не будем погрешно схваћен, нисам шовиниста према Немцима, какви, имам дубоко поштовање према многим њиховима особинама и наслеђу, само не могу да развој припишем само њима. А период рата је прилично болан у историји Панчева и околине, да не идем у друге делове Баната. А да може горе - може, увек.
@Earthmoving, Моји су дошли послом у Панчево, са две стране, ја сам рођени Панчевац, изузетно везан за свој град - да, ''Дунав се улива у Тамиш''.
Нема потребе да моје противљење једном пројекту појачаваш дискредитацијом мог порекла. Учествовао сам у више пројеката са циљем да се унапреди потенцијал Панчева и околине, планинарио сам по Брегу, пентрао се на Загајичка брда, купао се у Дубовцу и на Језерима. Добро познајем и волЕм јужни Банат.
У суштини ми сви говоримо о истим стварима на овој теми - о потреби унапређења тог краја. Ти си запео за аутопут. ја сматрам да новци могу корисније да се утроше. Ево, Пантограф је навео неколико идеја, додао је Звездара64 и за пут ка Ковину, небитно да ли су оствариве или не, поента је да се размишља много шире од једног аутопута. О ономе шта је оптимално и исплативо, а не шта се мени свиђа. Те планове бих ипак оставио стручнијима од мене. Отприлике се слажем са Сизифом, ако постоје основе за тај аутопут, обе руке за. То су ми прави аргументи, а не локално лобирање.
Иначе, већи део ствар које си набројао се гради последњих пар година. Рекао сам - то је углавном завршавање постојећих коридора, осим Београд - Прељина, на једном од најоптерећенијих праваца. Пусти референдум, људи би изгласали и космодром, да им неко понуди.