[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=708955#p708955:3sfvro6b je napisao(la):
Djole Pevcanin » 16 Feb 2020 03:35 pm[/url]":3sfvro6b]Постаћу возач ускоро, буџет ми је до 1000€, желим да купим Југа 55-ицу у што бољем стању са уграђеним плином ако има, јел се исплати и немојте ми саветовати кршину од Пунта.
Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
Evo, Đole, ja ću ipak, sa dozvolom iz prošlog veka, da ti savetujem da uzmeš punta, jer je neuporedivo bolji auto od juga. Ako je punto, kako kažeš, 'kršina' (a nije, ja prešao 100.000 km s njim, polovnim, kroz više država), onda je jugo - krš krševa. Početnik si, pa, ako ništa drugo - a u svemu su nebo i zemlja - bezbedniji je punto mnogo.
I ne treba ti plin zasad. Izvežbaj se dobro, prvih desetak hiljada km sa najosnovjijim modelom i motorom, pa će biti još kola. Imaćeš sve vreme ovog sveta za dileme benzin/dizel/gas/metan.
Raspitaj se, obavezno, za dobrog majstora.
Srećan izlazak na drum i, zapamti - uvek vozi pravilno i školski.
EDIT: Zbog slabe preglednosti, punto 2 možda nije idealan auto za početnika. Punto 1 mislim da jeste, ali je pitanje ima li ih u dobrom stanju posle 20 godina. Korsa B je, iz mog iskustva, lošiji auto od punta, i to dosta. I kratkovečniji. Duet saxo/pežo 106 svojevremeno je možda bio i najbolji izbor za početnike, ali i to je sad dosta matoro. Ipak, i takvo je bolje od juga. Tvinga takođe uzeti u razmatranje, eventualno i suzuki swift.
Po mome, za 1.000 evra, možda najbolje saxo ili 106 2002/03. godište. I dobar majstor...