JohnyBgood":21j4x6xp je napisao(la):JG, ne slazemo se. I ne vidim zasto se uvode pojmovi kao "pokondirena tikva" i "aristokratija", ja samo hocu da Beograd izgleda bolje. A cini mi se da moze. Sa malo napora.
Циљ нам је заједнички и због тога ти се извињавам због прејаких израза.
Једноставно, то је последица чињенице да код великог броја овог квалитетног форума препознајем јалови синдром критизерства и потребе да се у Београду и Србији препознају само сиви и црни тонови. И, што је посебно трагично, том синдрому врло често робују интелигентни и образовани људи, управо они који би требало да допринесу побољшању стања. Али не кукумавчењем и празном причом (који повремено личе на тражење алибија), већ конкретним делима.
Признајем да сам, док сам био млађи, и сам у доброј мери био заробљеник те таштине. А онда, што сам више избивао ван Београда, постајао сам све свеснији његове узбудљивости и његових предности у односу на бројне друге градове. Такође сам постао свеснији чињенице да неке несавршености не морају по сваку цену бити плод неспособности или зле воље, него и објективних околности.
Једноставно, сигуран сам да се до доброг исхода не може доћи једностраним гледањем на ствари и имам потребу да реагујем на такве примере.