Sto je najbolje ni ja nisam rodjeni Zarkovac, od rodjenja sam bio u ataru Zarkova, Cerak Vinogradima, sada sam u Zarkovu 25 godina i od mnogih starih Zarkovaca sam slusao o tradiciji toga mesta, nepravdi koja ih je zadesila, kulucima i nacionalizaciji koju su istrpeli i veoma postujem tradiciju naselja u kome zivim... Mozete videti i dokumentarni film Zarkovo prica koja traje, proslavljenog zarkovackog producenta Zorana Jankovica. Radujem se i buducoj postavci zavicajnog muzeja Zarkovo koji je skoro otvoren u staroj skoli.Правда за Жарково и поздрав за све Жарковачке локал-патриоте . Ја немам везе са Жарковом али ценим то што си написао и следећи пут кад будем ишао код пријатеља тамо видећу да то буде "у" Жаркову, а не "на" Жаркову.
1. Миловање ушију гласача и гневних грађанаJa ću predložiti da se to oduzme, odnosno da se vrati gradu Beogradu i da mi završimo tu autobusku stanicu
Pitanje je samo da li će BW biti spreman da odloži radove i izgradnju objekata na postojećoj lokaciji BAS dok se za 4,5,6....god ne izgradi nova stanica?Таман још један цео мандат од 4 године и онда ће свечано да отворе са кашњењем од 7 година и то да представе као осмо светско чудо у новој предизборној кампањи.
Da, mogu i da se otkupljuju akcije na berzi, pogotovu što predhodne tri godine skoro i da nema trgovine, a trenutno je tražnja samo za 60 akcija.Да би се то десило, потебно је или откупљивати акције малих акционара, што они неће продавати док могу да добијајју дивиденде. Или, потребна је одлука о допунској емисији, за шта треба скупштина да се договори, а мали неће дати јер им се део смањује.
Колико сам разумео на тој локацији су планирани школа, вртић и неки комерцијални објекти, а то им је у другом плану, само их занима да увале што више станова док могу, мада реално нова аутобуска може да се заврши врло брзо за пријем аутобуса, само ће требати времена за управну зграду, а и ту је темељ одрађен, битно је само да крену радови.Pitanje je samo da li će BW biti spreman da odloži radove i izgradnju objekata na postojećoj lokaciji BAS dok se za 4,5,6....god ne izgradi nova stanica?
Projekat se menja u hodu. Na moje pitanje da li je plac na kome je BAS predvidjen za nestambene objekte prezenteri BW su mi rekli da je to izmenjeno i da će pola placa biti 2 zgrade a ostatak škola, vrtić, park...Колико сам разумео на тој локацији су планирани школа, вртић и неки комерцијални објекти, а то им је у другом плану, само их занима да увале што више станова док могу, мада реално нова аутобуска може да се заврши врло брзо за пријем аутобуса, само ће требати времена за управну зграду, а и ту је темељ одрађен, битно је само да крену радови.
Zaboravlja se ključna činjenica. BAS-u je isplaćeno 11 mil € za sve što se nalazi na sadašnjoj lokaciji stanice! BW ima pravo da uđe u posed a samo ga grad sprečava u tome trenutno. I drugo ako grad preuzme 40% akcija on je realno vlasnik jer teško je na pravno ispravan način prikupiti 60% glasova na drugoj strani koji su rasuti na više od 1.000 malih akcionara čiji su interesi heterogeni.Да би се то десило, потебно је илли откупљивати акције малих акционара, што они неће продавати док могу да добијајју дивиденде
Или, потребна је одлука о допунској емисији, за шта треба скупштина да се договори, а мали неће дати јер им се део смањује
једино да БАС дође пред ликвидацију па као обруч за спасавање.. Али за то мора да буде суд због кашњења, то је време, и да тај суд сигурно БАС изгуби што не мора да значи
А питање је да ли град има право по уговору да улеће са парама у изградњу.. Не знам, шта год а се крене, као минимум није брзо. Тј неће убрзати.
По мени, најбоље решење би било да град направи тј ангажује оператера, и да под њега среди неку тачку у граду. Верујем да би присуство конкуренције учинило да БАС почне мало агилније да доноси одлуке.
Ne može "grad da preuzme" akcije od fondova, to nije po zakonu. Može samo preko nekog svog preduzeća da bude indirektno vlasnik, nap. ako bi "Direkcija za izgradnju Beograda" kupila na berzi 11% akcija ili dokapitalizovala BAS u nekom odgovarajućem iznosu - što je i njabolje.. . ako grad preuzme 40% akcija on je realno vlasnik . .
Ma, kakvo odustajanje?! . . mora da se završi i to što pre.Ovo je idealna prilika da se odustane od stanice u bloku 42 . .