Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 238 95,2%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,8%

  • Ukupno glasača
    250
Planirano je da rade još 15ak godina otprilike.

Послато са SM-A805F помоћу Тапатока
 
Весић на свом Фб објавио потписивање уговора за 100 зглобних БМЦ са погоном на гас.
 
Solaris 3183 posle 6-7 godina stajanja u SDTu danas viđen kompletan, verovatno će uskoro u pogon.
 
Znači ostvaruju se zle slutnje da ih ništa neće zaustaviti u burazerskim kombinacijama sa turcima,ni prigovori ni zdrav razum...
 
Horor,ovaj se razmahao kao da planira da vlada doživotno. Trole,naravno sumnjivog kvaliteta,ruski tramvaji!?!? Mila majko,jahač apokalipse.
 
Vesić ima za svaki radni dan po jedan komplet izjava, pa tako ponedeljkom remontuje Katice, utorkom kupuje Siemens tramvaje, sredom kupuje Škodine, četvrtkom ruske tramvaje, a petkom trabunja o elektrobusima.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
Interesantno... Vozio sam se sa #3205, koji je dobro očukan negde.
Vidim da na sredini nema na levoj strani prozor, već je ceo samo u staklu.Mogu misliti kako je leti extra u njemu.
Nema ni ono staklo iza srednjih vrata.
 
Koristim liniju 43 gotovo ceo život kad idem kod rodbine u Kotež i danas mi se po prvi put desilo da sam propustio ravno četiri autobusa na liniji 43 jer u njih doslovno nije moglo da se uđe. Bez obzira što su sva četiri vozila dolazila u intervalu od 5-6 minuta, jednostavno je bilo nemoguće ući. Tek u peto vozilo sam ušao stojeći na jednoj nozi do Koteža. Moram priznati da se ne sećam da je ova linija ikada ovoliko loše funkcionisala. Inače je radilo samo jedno zglobno vozilo koje se u međuvremenu isključilo za garažu.
 
43 је поприлично оптерећена, срамота је што последња три поласка са трга не раде зглобни аутобуси а камо лепе среће и све поласке. Често размишљам да ли би било оправдано да од Панчевачког моста до блока Сутјеска 43 иде као експрес и прескочи те станице дуж Зрењанинца?
 
I meni je to palo na pamet. Pogotovo sad kad je 96 sklonjena sa Trga, svi koji su nekad ulazili u nju, sad ulaze u 43, makar da pređu most i onda se pravi ogromna gužva, da bi već posle mosta autobus prodisao.

Jedno od rešenja je da se jednostavno sve te stanice duž Zrenjeninca ukinu i tako da se domotivišu ljudi da ulaze u autobus samo da bi prešli most i preseli na drugi autobus. Naravno ovo je ekstremno rešenje, optimalno bi bilo da samo vrate zglobna vozila na liniju.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893566#p893566:2qycp4aj je napisao(la):
Дошљак » Sre Okt 27, 2021 1:20 am[/url]":2qycp4aj]43 је поприлично оптерећена, срамота је што последња три поласка са трга не раде зглобни аутобуси а камо лепе среће и све поласке. Често размишљам да ли би било оправдано да од Панчевачког моста до блока Сутјеска 43 иде као експрес и прескочи те станице дуж Зрењанинца?
Sa Higerima i skraćivanjem 96 do Pančevca se na 43 napravio opšti haos. Skoro sam negde pročitao da je sada među najopterećenijim linijama u gradu, a nikada pre nije bila na takvoj listi. To ni ne čudi jer su sada celoj Krnjači i svim putnicima poteza 100 jedina veza sa centrom grada 43 i 95, a budući da 95-ice često nema jako dugo, sav teret ide na 43. Zaista je preopterećena, bez obzira na interval od 5 minuta. Ranije kad je išla na 7-9 minuta, bar je moglo da se uđe u autobuse jer su svi bili zglobovi, a sad od 12 angažovanih vozila ima dva nazovimo "redovna" zgloba, sve ostalo je solo.
Ne verujem da bi bilo koja ekspres varijanta linije 43 bila prihvaćena...
 
Истина, најбоље би било вратити зглобове. 43 је одличан пример погрешне куповине солов возила вишњ него што је потребно. Чак би услуга била неупоредиво боља да ту саобраћају они приватни зглобови који су повучени због старосне границе - солариси и МАНови са троја врата, Ик-219, ФАП и оних пар Ик-201.
 
Ja se vozim u poslednje vreme često sa linijom 83 i mogu da kažem da ne stanje katastrofalno i da je svaki put autobus krcat, ušao sam u bus bukvalno 3-4 stanice od okretnice i on je već bio prepun da sam jedva ušao, solo vozila na svakih 9-10 minuta mi je prosto neverovatno za takvu liniju.
 
Problem 43, ako i uvedena kao ekspres, je taj što će opet sve spasti na 95, a i to je jedina linija iz Koteža. Sećam se perioda kad su izgradili Pupinov most i kada se uvodila "nova linija", postojale su varijante da ta linija i pođe iz Koteža - jer ne rade svi u starom delu grada i okretanje te linije nalevo kod Zrenjaninskog puta, ubrzalo bi saobraćaj do Novog Beograda i Zemuna. Međutim, kad je za to šansa postojala, produžili su 85 do Borče.

Čak je i bilo zgodno kad je išla do Novog Beograda, Ušća, ali je problem nastao jer nisu dodali vozila, već su isti broj vozila ostavili na produženoj liniji.
Danas bi tu liniju verovatno spaslo da se uvedu zglobni autobusi, iako ne bi bilo loše da se doda još neka linija iz Koteža.
 
Večeras lagano staviše #76 na jedan od 2 poslednja polaska na 305.Sve ostale linije su bile 2015+.
Jes vozio ceo dan ali je ovo sramota.

Bus je teška KRŠikarbus kanta, jednom nogom u grobu.
Zadnja vrata procvetala, ogromna rupa između dva krila... Duva vetar kao u Vršcu, hladnije unutra nego napolju. Pritom se drma i trese haotično i jedva ide... Nešto je trulo u Kosmaju opet.
I ne šalju po 2 vozila oko 13:30-14h,a oni što voze, voze kada se njima ćefne.
 
U poslednjih 20 dana je enormna gužva na Smederevcu. Kako ti očekuješ da ti vozač na 305 stigne na vreme ako mu je turaža 35 minuta, a isto toliko mu treba da se iskobelja iz Bajdine? Niko ne ide kako se njemu ćefne, nego se vozi po otpravničkim uputstvima. Bolje ćuti kad nemaš pojma sa životom.

Послато са SM-A805F помоћу Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893879#p893879:32kj5yg2 je napisao(la):
Joocaa » 27 Okt 2021, 22:54[/url]":32kj5yg2]U poslednjih 20 dana je enormna gužva na Smederevcu. Kako ti očekuješ da ti vozač na 305 stigne na vreme ako mu je turaža 35 minuta, a isto toliko mu treba da se iskobelja iz Bajdine? Niko ne ide kako se njemu ćefne, nego se vozi po otpravničkim uputstvima. Bolje ćuti kad nemaš pojma sa životom.

Послато са SM-A805F помоћу Тапатока

Pisano im je da u špicu promene na 40 minuta, neće, jesmo li mi krivi? Svakog dana ili ne dođe, pa idu 2 i vuku se jedan za drugim. Kako ostale linije voze normalno?

Druga stvar, ne obraćaj mi se tako, ne poznaješ me da bi mogao tako da pišeš. Zaobiđi ako ti se ne sviđa to što pišem!
 
Ništa ne bi značilo ni 40 minuta. U špicu 40 minuta im je potrebno do Kaluđerice.

Послато са SM-A805F помоћу Тапатока
 
U pravu je Joca, nažalost je tako, evo ja pratim moju liniju i nemoguće je stići turažu na 307 od 30 minuta, uvek se već posle 1 totalno ispadne iz vremena i red vožnje ne postoji
 
Meni je komšija vozač na jednoj od 300 linija.

Pisalo se sekretarijatu da se poluobrt menja na bar 40 minuta za ovu prokletu liniju, navodno nema uslova (čitaj nema vozača).

Nemam ja problem kada vozilo dođe 10 min kasnije,nastanilo se naroda, svako u kolima po jedan... imam problem kada 3 vozila dođu u 10 min a interval je 11 u špicu.
Onda se posle čeka 30+ min, evo pre neki dan sam čekao sa 20 ljudi.
Vikendom kada je interval 23 min, pošalju 2/3 vozila...
Jako loše deluje, a zima nije ni blizu...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893883#p893883:1yyimwnx je napisao(la):
KizaNoSleep » 27 Окт 2021 10:07 pm[/url]":1yyimwnx]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=893879#p893879:1yyimwnx je napisao(la):
Joocaa » 27 Okt 2021, 22:54[/url]":1yyimwnx]U poslednjih 20 dana je enormna gužva na Smederevcu. Kako ti očekuješ da ti vozač na 305 stigne na vreme ako mu je turaža 35 minuta, a isto toliko mu treba da se iskobelja iz Bajdine? Niko ne ide kako se njemu ćefne, nego se vozi po otpravničkim uputstvima. Bolje ćuti kad nemaš pojma sa životom.

Послато са SM-A805F помоћу Тапатока

Pisano im je da u špicu promene na 40 minuta, neće, jesmo li mi krivi? Svakog dana ili ne dođe, pa idu 2 i vuku se jedan za drugim. Kako ostale linije voze normalno?

Druga stvar, ne obraćaj mi se tako, ne poznaješ me da bi mogao tako da pišeš. Zaobiđi ako ti se ne sviđa to što pišem!
Kоја линија вози нормално? На 302 хаос, али иде често па се само поласци помере и остане интервал исти уколико су возачи брзи. 303 не може да се доведе у ред до 21 увече због кашњења које крене од 14, чак је и 351 у расулу увече као последица Бајдине. Гужва на излазу из окретнице, гужва на скретању у БКА, гужва код Бајдине, код коцке и Винча на крају да докусури сваку наду да ће се стићи негде у догледно време. Данас конкретно се #3219 слупао код Болеча па је и ту била гужва до Сласта скроз :x
download
 
Потписан је уговор за куповину пластиканерског крша BMC.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Vrh