Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 267 95,4%
  • BMC

    Glasovi: 13 4,6%

  • Ukupno glasača
    280
Koja je to furuna leti. Ali volim ih, izgurali su oni mnogo mnogo više od očekivanog.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Kakvo kinesko djubre je grad kupio....
:(

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
JohnnyLee":2sl439ok je napisao(la):
ђубрад су и једно и друго. набијем их на колац корумпиране
Bolje da smo maz uzeli, bar bi uštedeli nešto.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Надам се да сте били цинични, МАЗ је кршина тешка. Растрешени као луди, ружни и застарели. Изузев нове 303-јке, која неће скоро код нас.
Да се вратим на Кинезе, сигурно нису савршенство, али уопште их не сврставам у лоше аутобусе. Без цинизма! Штавише, ако се нешто може звати ђубретом и креатуром, то су дефинитивно они Јутонзи што возе у Скопљу, како спратни, тако и мидибуси. Кичасто је блага реч за оно.
 
A Higer kao nije rastrešen uopšte. Za godinu dana će ih biti van saobraćaja nego što je Solarisa bilo nakon 6 godina. Pljuvao sam ikarbus na sav glas dok nisam video Higer i Bmc i shvatio da Ikarbus uopšte nije toliko u odnosu cene i kvaliteta, bar 112M i 112Le, o starijim ik 103 i 112N nemam dobro mišljenje uopšte.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Не знам да ли те је запао неки примерак који мало више звецка, али у који год да сам ушао, ни у једном нисам чуо ону одвратну симфонију рукохвата и панела. Ни у једном.
 
Не знам да ли је тебе запао неки ИК112ЛЕ који лупа као Максим по дивизији. Јуче сам се возио у једном који је на више места имао угуране комадиће картона, како не би лупала и шкрипела пластика. Могу само да кажем свака част инжењерима и пројектантима, који су направили гомилу аутобуса са дечијим болестима и нимало наивним манама. Морам да похвалим ИК112М, који за разлику од плодова домаће памети (ИК112Н и ИК218Н) и поноса Србије (ИК112ЛЕ) не лупа и не шкрипи.
 
Срећом, таквих нема код мене, сви до једног (#3203, #3204, #3205 и #3206, сви на 405 и #3207 на 407) су као пушке, утегнути до максимума, не фали им скоро ништа! :wink: #3206 поготово, види се да је био максимално пажен док је био на 83, а и сада је суперишка. Машинерије, једном речју. 8) Нису то неке мане како знају да се испоље, ниједан ЛЕ којим сам се до сада возио за ове 4 године није био толико растрешен да би то била потенцијална опасност по путнике. Исто важи и за М-ове, #3251 је једно кратко време био на 405.
 
Из мог угла путника ови кинески аутобуси су жешћи промашај. БМЦ има много бољи ентеријер са већим простором за стајање. Опет највећи очај и промашај јесте претварање некада зглобних у соло линије. Бољи ми је и најстарији зглобни аутобус од најновијег солаћа.
 
Ma nije toliko loš Higer koliko je za ovakve autobuse koje su dobili kriva vlast. Ko će još za 6 meseci od kraja tendera da napravi 174 vrhunskih autobusa i još je bilo problema sa motorima. Aj da se kladimo da bi autobusi bili duplo bolji da su imali neki normalan rok. Isto mislim i kad su 2008 uzimali ik 112N.

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Прво провлем у руковођењу јавног превоза у Београду јесте лоше планирање и лоша стратегија. Возила се набављају стихијски и под политичком помпом (или притисци да се пожуре, или неки исфорсирани модели без провере, или овакве мутне набавке возила са лагера) уместо да се прави рационални план редовног обнављања и замене возног парка. Зато смо до пре пар година имали зглобна возила на 67 због мањка соло возила, а данас соло возила на свим линијама.
 
Moglo je kvalitetnije ali niko nije hteo da čeka.
Mislim čekali smo i ove ali po meni ne sada stanje bolje nego pre njih.
To će i statistika na određenim linijama za decembar 2019. i pokazati (busevi. com).

Ja mogu da pričam za linije koje koristim.

E sad... kad su već stavili solo na zglob linije, tender za nove zglobove (valjda 100 komada), bi trebalo uraditi valjano i da dobijemo nešto što će moći da služi duže... mada čisto sumnjam.

PS : (nevezano za temu)

Danas sam na društvenim mrežama video snimak... (neguj mo / instagram).. Čini mi se N serija ili grešim? Zagađuje malo manje nego TE Nikola Tesla :violina:
 
A ne, za ovo su krivi Đilas, Obradović itd. Odlična prilika da se oni okrive.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
 
Uvode zabranu uvoza Euro 3 motora jer se "brinu o ekologiji", a busevi nam se dime ko lokomotive iz 19. veka.

Žao mi je ove 218-ice.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 
Ovaj gore je #915, redovan na 15 a danas u poseti na 610 :D Eh da on jedini dimi gde bi nam bio kraj...


A imamo i ovog koji se ne predaje iako ce mu uskoro punoletstvo!

xDXVUNB.jpg


Karoserija se jedva drzi u komadima...

eJ5IWf7.jpg


r8VmlqQ.jpg
 
Te 201-ice iz 2003. će dočekati punoletstvo, dok njihovi potomci iz 2008. godine nisu dočekali ni dvocifren broj godina službe.
 
Uvode zabranu uvoza Euro 3 motora jer se "brinu o ekologiji", a busevi nam se dime ko lokomotive iz 19. veka.

Žao mi je ove 218-ice.
Драге воље бих рокнуо забрану и на Еуро 4 да се нешто питам, али то је сад нека друга тема.
А што се бусева тиче, потписујем. Докле год се ГСП-у буде гледало кроз прсте, биће овако. Озбиљно мислим да би се ГСП препородио уколико би из јавног комуналног предузећа прешао у деоничарско друштво. Бар аутобуски сектор. Онда више не би смели да чине разне шандрмације у погледу одржавања возила које сада чине.
Danas sam na društvenim mrežama video snimak... (neguj mo / instagram).. Čini mi se N serija ili grešim? Zagađuje malo manje nego TE Nikola Tesla
Two words - POGON ZEMUN... :notok: Надалеко познати по (не)одржавању, ушили су Космај од пре пар година. Јесте нископодни ИК, али није Н, него Avancity, у питању је један од њихових ИК-218А из 2012. :wink: Беху то добри бусеви кад су били нови, 78 је важила за једну од најбољих линија у граду док су ти ИК возили на њој. Са техничке стране, разлика између њих и обичних 218Н скоро да не постоји, али им се разликује дизајн. Нова Н серија има сличну маску као поменути Avancity, само што има црну или сиву бордуру око фарова напред и штопаљки позади. Иста маска са бордуром се нашла и на ЛЕ и М серијама. Да је судбина хтела да будем неко у ГСП-у, радо бих се трампио са њима око неких бусева (да могу), ми њима 10 Космајевих Кинеза, они нама заузврат све њихове ИК-112М (#3240-#3249), да не трпе више њихов терор од одржавања. Препородили би се у Космају!
 
Juče oko 16h je stajao saobraćaj na Muharu u Zemunu jer su se sudarili dzip i 17ica, dzip je stigao bus. Ogromna kolona, od Muhara do Kriminalisticke(Filipa Višnjica) u Zemunu. Ne znam kad je video sniman ali pretpostavljam da je tad.
 
Vrh