Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 271 95,1%
  • BMC

    Glasovi: 14 4,9%

  • Ukupno glasača
    285
Dart":y1cia7rc je napisao(la):
Valjda je isporuka dužnost dobavljača a ne kupca
Mozda ih dostavljac placa ko zna sta se tu desava..

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658488#p658488:1ouaajo0 je napisao(la):
busspoter » Mon Sep 09, 2019 10:59 am[/url]":1ouaajo0]Nek posalju neke Kineze vozače, da dovezu Higere i taman ostanu da rade ;)

Pokupice migrante usput pa ce da isporuce buseve sa sve vozacima :D
 
Ako se dobro sećam na tenderu je bio uslov da vozila imaju do 600 km na satu. Tako da ako dolaze na točkovima u to se uklapa jedino Bar i Rijeka, a iz ostalih luka jedino vozom.
Mada su izgleda fleksibilni po tom pitanju, jer je BMC došao na točkovima iz Turske.
 
Ma to se toleriše, nije ni bitno da li će imati 600 ili 1000km

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Pa ne trebaju stavljati uslove koje ne očekuju da će biti ispunjeni, jer to može obeshrabriti potencijalne ponuđače.
U svakom slučaju trasport železnicom je najbolje rešenje (ako mu to dozvoljavaju dimenzije).
 
Испробао Snapseed, не знам да га користим па је овако испало:
IMG-20190909-181528-02.jpg

Замолио бих Игора да обрише након 3 дана.
 
Računam da je ovo neka šala uzimajući u obzir način obraćanja u "saopštenju".
 
Za mene nijedno ovakvo saopštenje sa ovakvim rečnikom i politikom ne može da bude "zvanično" niti legitimno, ma ko god da izdaje to saopštenje.
A sada imamo klasično prebacivanje odgovornosti dok ne prođe cela priča o nesreći. Ovi kažu jedno, a danas sam čitao da zvanični dobavljač BMCa kaže da nijedno novo vozilo ne može da dobije iberturažu, da su ovo odlična vozila, ugledni proizvođač itd itd. I da je potrebno proveriti ljudski faktor jer je to, prema njima, najverovatniji uzrok nezgode. I sad ovo "saopštenje", a od nesreće svi krive druge i prebacuju krivicu. Svaka čast...
 
Gotovo uvek bilo tako. Malo ko je spreman da prizna krivicu. Sećam se jednom prilikom je Toyota zamolila potrošače koji su kupili određeni model vozila , da sva vozila kupljena u određenoj seriji vrate , kako bi mogla da se otkloni fabrička greška koja je uočena , čak i ona vozila gde se problem nije manifestovao.
 
Овоме са 3004 си могао да се јавиш за сликање, не би се бунио јер је душа од човека и њему не смета, као и колеги са 3018 у другој смени, са њим би се испричао ко човек.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658724#p658724:81t412pt je napisao(la):
marrecar » Uto Sep 10, 2019 1:54 am[/url]":81t412pt]danas sam čitao da zvanični dobavljač BMCa kaže da nijedno novo vozilo ne može da dobije iberturažu, da su ovo odlična vozila, ugledni proizvođač itd itd. I da je potrebno proveriti ljudski faktor jer je to, prema njima, najverovatniji uzrok nezgode.

ma kume veruj mi valja nego si ti tu nesto zeznuo, ovo ga mi krsta ne bih mog batka zavrnuo
 
Jeste on crven i bez reklame, stare su slike, zato sam i napisao zuti 3004..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658826#p658826:3k2i6o1h je napisao(la):
nekianonimnilik » Uto Sep 10, 2019 3:35 pm[/url]":3k2i6o1h]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=658724#p658724:3k2i6o1h je napisao(la):
marrecar » Uto Sep 10, 2019 1:54 am[/url]":3k2i6o1h]danas sam čitao da zvanični dobavljač BMCa kaže da nijedno novo vozilo ne može da dobije iberturažu, da su ovo odlična vozila, ugledni proizvođač itd itd. I da je potrebno proveriti ljudski faktor jer je to, prema njima, najverovatniji uzrok nezgode.

ma kume veruj mi valja nego si ti tu nesto zeznuo, ovo ga mi krsta ne bih mog batka zavrnuo
Ako je Temsa nešto radila na vozilima Arive (kablovi, pedale, softver...), znači da je praktilno priznala da je postojao problem. Sad, šta se dešava sa vozačima koji su imali problem, da li su postupci obustavljeni i oni oslobođeni krivice? Šta ćemo sa onim nesrećnikom sa Slavije koji jedva ostade živ?
Ako su i BMC u problemu, zašto se čeka? Pa zar je toliki problem isto tako pretresti instalacije? I mnogo poznatiji proizvođači u autoindustriji opozivaju cele serije šestocifrene produkcije zbog i najmanje sumnje. I tako ne ruše svoj ugled, već naprotiv, pokazuju društvenu odgovornost brigu za zadovoljstvo kupca.
A ovde se radi o nekoliko desetina vozila skoro no name brenda koji praktično sastavi vozilo od što jeftinijih komponenti, kompenzujući taj kvalitet atraktivnim izgledom.
I naravno, već je pisano, bili na lageru, ili u finalizaciji. To je činjenica koja otvara sumnju da ih neko nije hteo. Slučajno?
 
Ma ja sam čuo negde da je porudžbina za njih bila otkazana. Za Temse znam da je Izmir otkazao, a za Bmc je možda Tirana, ali nisam siguran za to i milsim da su sa autobusi.net pisali o tome

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Vrh