Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 244 94,9%
  • BMC

    Glasovi: 13 5,1%

  • Ukupno glasača
    257
Ово је озбиљан ризик. Треба престати више са куповином непроверених возила анонимних произвођача.
 
Njima je bitnije da kažu kako su kupili , karikiram , 50 vozila iz Turske , jer to mnogo efektnije deluje , nego da se spomene da je kupljeno 30 vozila iz Poljske.
 
Niti ce ih povuci, niti ce ih reklamirati, niti ce se vozaci pobuniti... Tako da, izbegavajte ih, a kada ih vidite na nekim nizbrdicama poput Zelenog Venca samo se sklonite. Inace cuo sam da su bila vec 3 slucaja pre ova zadnja dva na 77 sa turazom na BMC, ali je mala steta pa je zataskano. A te price koje su vec krenule da se pominju da je vozac pomesao pedale... To ni vozacu pocetniku ne moze da se desi, a ne profesionalcu koji vozi preko 20 godina. Jutros su svi za 77 iskljucili BMC, pa su ih posle vracali.
 
Могли су лепо да наруче на време прошле године, нпр. 50 зглобних Солариса и 50 соло Икара па ове још толико и исто следеће. Таман би смо имали 2020. године 350 зглобних Солариса, 30 Ик-218М, 180 Ик-112М и 29 Ик-112ЛЕ, старије 218/112Н/218Н, МАНове и Конекте, и мањи број млађих Ик-103/201.
 
Ja iskreno da sam vozac, a svuda se traze vozaci, ne bi u zivotu seo za volan BMC. Pa jedan je zivot. Jos kada znas da ce nadlezni tebe da proglase krivim i da te salju na psihijatrijske preglede. Rekao bi im drugo vozilo ili dovidjenja
 
Ponavljam, bez odlaganja zabraniti izlazak tih vozila na ulicu.
 
Inače na engleskom se Iberturaža naziva Engine runaway. Koliko vidim dešava se na starijim vozilima sa dizel motorom ali ne na novom motoru.
Jasno je i koliko je okretnice zvezdara opasna jer se nalazi na nizbrdici pa svaki autobus kome samo otkažu kočnice je smrtonosno vozilo, a kamoli sa iberturažom.

https://www.youtube.com/watch?v=TgFNJs9cuas
 
Pa zato im je bolje da se zakucaju u prvu ogradu, nego da se sruči nizbrdo

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
A jos bolje je da se ne zakuca uopste, zato treba reagovati. Nije neka za*****cija, koliko zivota je ovde ugrozeno. Ozbiljna je ovo stvar, nadam se da ce iz GSP-a reagovati.
 
Pa naravno da je najbolje da ih sve izbace, ali od toga nema ništa, čak i ako ih izbace, vratiće ih kad tad kao Arriva

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
A tek ce biti veselo kad dodju i ovi Higeri, ko zna kakve su tek to sklepotine. Je l' i oni imaju Cumminsove motore?

Steta sto ce vozaci ispaštati, jer ce ovih turaza biti jos nazalost. A Vesic ce da kaze da su BMC 100% ispravni i bezbedni i da je vozac pomesao papučice. On je lepu proviziju uzeo za ove BMC i bas ga briga
 
Imaju nažalost, ali bar nije isti motor. Ja zvuk tih motora ne podnosim, nenormalno zuje autobusi sa tim motorom

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=657471#p657471:1ol6bjix je napisao(la):
Vinča307 » 06 Sep 2019 08:19 am[/url]":1ol6bjix]Gb 3320 je u pitanju, juče sam se vozio sa njim i motor mu zuji

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
9379d692623d52cf76415a0fc90b86c6.jpg
b459fa5c3fe17152b98b094837d88a02.jpg

Opet? Bojim se da je ovo samo početak. Nadam se da ISLe u Higerima neće dovoditi bezbednost u pitanje.

Danas 55 (MAZ 203 П40926) poče da prelazi raskrsnicu Južnog Bulevara i Maksima Gorkog u smeru ka Starom Železniku baš onda kad je Temsa krenula da se "kotrlja" nizbrdo (ne videh dal je bila na 25 ili 26). Mal' se nisam us*o. Ne znaš gde ćeš od gužve.

Niko ni da spomene recall problematičnih motora.
 
Problem turaže nije samo kod starih motora, ovde je problem u kompjuteru, nemoguće da je turbina stradala na tako malim kilometražama. Ono što me oduševilo, pomešao pedale, kao vic sa plavušom, kako sa dve noge na tri pedale.
Mene zapanjuje broj turaka, naglo nagomilanih, BMC, Otokara, za Kobre nemam reči, to je i više nego pristojan autobus za naše uslove saobraćaja.

A da, pozdrav i za direkciju za javni saobraćaj, suspenduje vozača, a ne povlače vozila. P. S. J*** vas Vesić.

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
 
BMC аутобусе треба вратити у Турску и тражити повраћај новца. То би урадио разуман превозник.
 
Da je pameti to bi trebali i da urade pošto ovako bez ikakve potrebe preuzimaju odgovornost i pored očiglednih upozorenja u vidu dešavanja.
 
Time bi priznali svoj poraz a to je ono sto oni ne zele. Izgleda da su spremni na sve, i vozace i sve da okrive samo da oni nisu nista pogresno uradili. Inace sam razmisljao sto su uzimali ovako neproverene buseve, i jedini zakljucak da su svesno uzeli "poluproizvode" da bi oni napravili najvecu nabavku u istoriji. Prosli su namakli 232 busa, zglobna(IK-218M i Solarisi), a ovi su odlucili da ih "pobede" i uzmu 244 ovakva, solo, busa. Realno nije tesko nas narod navuci, ipak su to cak 244 busa pa kakva god da su.. Vise puta sam imao situaciju da stariji ljudi komentarisu kako ima mnogo novih crvenih buseva, i u tom trenutku dolazi IK-103 i dodaju da je on jedan od novih a on u stanju raspadanja. Vecina ih deli na kratke i duge i one sa i bez klime. Plasim se da javnost nije svesna koja je ovo opasnost, a ni mediji ne rade nista po tom pitanju jer kad sam danas trazio vest o turazi trebalo mi je dosta vremena da nadjem, dok je naslovna strana portala bila popunjena raznim drugim stvarima...
 
E da su uzeli ovakve Solarise i da se niko ne boji. Uživo je baš moćan.

 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=657701#p657701:1c2y9rgc je napisao(la):
becks89 » Јуче, 21:13[/url]":1c2y9rgc]Problem turaže nije samo kod starih motora, ovde je problem u kompjuteru, nemoguće da je turbina stradala na tako malim kilometražama. Ono što me oduševilo, pomešao pedale, kao vic sa plavušom, kako sa dve noge na tri pedale.
Mene zapanjuje broj turaka, naglo nagomilanih, BMC, Otokara, za Kobre nemam reči, to je i više nego pristojan autobus za naše uslove saobraćaja.

A da, pozdrav i za direkciju za javni saobraćaj, suspenduje vozača, a ne povlače vozila. P. S. J*** vas Vesić.

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka
I Otokar je pristojan, makar ovaj što me je vozio pre neki dan na 51.
 
Niko ni da spomene recall problematičnih motora.
Може да буде мотор, а може да буде и електроника, као што рече @ Kesha пре неки дан. :wink: Просто ме чуди како то да соло Отокари, који имају исте, али исте моторе као БМЦ-и и Темзе немају тих проблема (да не урекнем)?
А што се БМЦ-ова тиче, па реално боље да су узели 40 Конекта него 70 тих склепотина.
 
Oni su hteli autobuse odmah i eto šta su dobili, a za Connecto treba sigurno dugo da se čeka

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока
 
Conecto je takođe Turčin, ako bi se već nabavljalo od Mercedesa onda je Citaro mnogo bolji izbor.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=657556#p657556:1cy31r3y je napisao(la):
Igor » 06 Sep 2019 01:19 pm[/url]":1cy31r3y]Bez odlaganja momentalno povući sve BMC autobuse iz saobraćaja da se ne desi neka veća nesreća!!!
Večernje novosti pišu, nezvanično, da su sva BMC vozila povučena iz saobraćaja posle nezgode. Ne mogu da potvrdim te navode, s obzirom da nisam u gradu.

Takođe, Radojičić je rekao da je rok za isporuku Higera 2.10., i kao da će navodno Higer dostaviti dinamiku isporuke u narednim danima.
 
Vrh