Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 265 95,3%
  • BMC

    Glasovi: 13 4,7%

  • Ukupno glasača
    278
879 na liniji 31




971 na liniji 31




972 na liniji 31



3112 na liniji 31





3136 na liniji 31



3174 na liniji 31



 
Pa kad nema čime da razmišlja.
Dođeš na okretnicu , izađeš, zapališ cigaretu, proveriš vozilo .......
 
Шта ћу кад се плашим возача, а тек отправника..

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока
 
Ogledalce, ogledalce kaži mi ......
Večita boljka Zemunskih autobusa, desni retrovizor. Ili brisač ne briše u zoni retrovizora ili duvaljke ne mogu da osuše deo vetrobranskog stakla koje zamagli, ili se voda sa oluka direktno sliva prilikom kočenja na retrovizor ili biseri stave pregradno staklo / kabinu pa vozač mora da se krivi kako bi mogao da vidi šta se dešava sa desne strane. Ajde što se krivi ali mogu misliti kako to izgleda noću po kiši. :bash: Refleksija na sve strane i ako je jače osvetljenje u unutrašnjosti eto kompletne slike na staklima. Što se tiče ergonomije vozača tu su uvek bili na nuli. :notok: Sve to vodi greškama vozača koje mogu veoma opasne.
I nekako čovek da oprosti gimnastiku ali što stavljaju ravno ogledalo iz kupatila ? Teško se bilo šta procenjuje i jako malo vidno polje.

Pogledajte prilog 7

Kao što se vidi vozilo urađeno na MAN tzv.samohodnoj šasiji i godište 2016.

Pogledajte prilog 8

stanje unutrašnjosti odaje utisak daleko starijeg vozila .
I već rađene krpačine po patosu.
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3

Pogledajte prilog 1


Kvalitet nema šta.
Pitanje je kako će ovo izgledati posle sledeće zime ?
 
Definitivno moraju da promjene vrstu podolita ili majstora koji ugradjuje sto se tice. Refleksije a sta kaze kupac na to birali su nadzirali visil ...
Sto si zamazo broj sasije i broj motora kad se moze izvaliti o kom busu je rijec
 
Definitivno treba napraviti vozačima kabine,

https://www.blic.rs/vesti/beograd/haos- ... om/r1hxxp0

HAOS U ŽELEZNIKU Putnik ušao u autobus na liniji 58 pa isprskao VOZAČA BIBER SPREJOM

Vozač autobusa na liniji 58 isprskan je biber sprejom u vozilu javnog gradskog prevoza oko 17.45 sati u Železniku, saznaje "Blic".

- U Ulici Darinke Radović u autobusu je neko isprskao muškarca. On je prevezen u Očnu kliniku u Pasterovoj ulici - kaže za "Blic" saradnik Hitne pomoći za komunikaciju Mirko Lutovac.

Iz MUP-a su potvrdili da se incident dogodio u autobusu na liniji 58.

- Nepoznati putnik prišao je vozaču, isprskao ga biber-sprejom i udaljio se. Policija traga za njim - kažu iz MUP-a.

Potvrda o ovom incidentu stigla je i iz Konzorcijuma privatnih prevoznika.

- Vozača F. M. (33) nepoznati putnik isprskao je sprejom na liniji 58. Za sada nije poznato zbog čega je došlo do incidenta jer se sve desilo vrlo brzo. Hitnu pomoć su pozvali putnici, a on je prevezen u Očnu kliniku - objašnjava Drago Tošić ispred Konzorcijuma.
 
Pa sto gsp ne trazi tenderom trole su dosle takve ne zbog tendera vec zbog pravila sssr
 
To moraš njih da pitaš.
Van pameti je da gradski autobusi nemaju kabine. Najgore što bi svi nešto da pitaju u toku vožnje, svi se natakere tako da vozač nema pregled desno niti može od njih da vidi prednja vrata (ok , retrovizori ali oni ne pomažu kod nižih osoba, dece ili kad neko padne), svi bi nešto da se svađaju i svima sve smeta. Ovako zaštićen tako da ni miomirisi ni virusi ne dopiru unutar kabine.
 
Jednom prilikom sam imao situaciju da je bila gužva u autobusu i da sam silom prilika morao da se natakarim baš uz tu "kabinu". Vozač nabio slušalice u uši i jasno se moglo videti da su mu refleksi usporeni , plus što je čas vozio sporo , čas brzo , da bi se u jednom trenutku izdrao na mene šta tu stojim i zaklanjam mu vidik , jer nije mogao da vidi ko mu dolazi sa desne strane.
 
Joooooooj Ziko, dodji vidi sta se tek vozi na 601... One sramote iz 2017, sto kad udjes pozadi u zadnji red sedista mozes kajganu instant da napravis, o nedostatku prozora, i ostalim svinjarijama da ne pricam... Bruka i sramota u 21.veku sta nas vozi, a veceras sam uzivao u 3073 na poslednjem iz Jakova... Klima pegla za sve pare tebra... Ma i 200.000E da dam vise, ali znam sta dobijam.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=553812#p553812:jophx4e4 je napisao(la):
direktor » Pon Jul 23, 2018 6:40 pm[/url]":jophx4e4]Definitivno moraju da promjene vrstu podolita ili majstora koji ugradjuje sto se tice. Refleksije a sta kaze kupac na to birali su nadzirali visil ...

Nije glavni problem u podolitu, majstoru već u konstrukciji vozila. Očigledno da je sama karoserija slaba, previše se uvija a to je izraženo najviše gde sama doživljava najviše stresova, u delu gde se nalazi motor-transmisija kao i vešanje točkova. Tu su zbog samog motora a i prepusta velika torziona uvijanja i ako delovi karoserije nisu pravilno dimenzionisani dolazi prvo do pucanja podnih obloga a kasnije i do pucanja same konstrukcije, zato su Ikarusi povijeni kao kifle. Takođe se pucanja primećuju kod blatobrana zbog udara vešanja i opterećenja koja se tu javljaju.
Sve to negativno utiče na trajnost/ispravnost vozila i umesto da se remont karoserije radi posle 15 godina Ikarbus ima problem već posle 2.
I sad će neko da se napravi pametan da kaže koliko muzike toliko para a onda se dolazi do bitne stavke čijih para ?
Na kraju jeftino vozilo u eksplataciji (kad se doda i gubitak vremena što ne radi) ispada više puta skuplje od kvalitetnog i u startu skuplje plaćenog vozila.
Skupljeg vozila koje će svoj radni vek provesti na ulici i kvalitetno prevoziti putnike.
 
Jel se zna koje marke je vozilo u kome je vozač isprskan biber sprejem?
Meni se sve čini da napadač nije ušao u vozilo nego da ga je isprskao kroz prozor. Da je ušao kroz kabinu ovaj bi imao vremena da reaguje ili da se bar zaštiti od spreja. Ovako ga je verovatno iznenadio i isprskao kad je prišao vozačevom prozoru a ovaj se nagnuo ka otvoru.
 
a niko se nije zapitao zasto je taj lik isprskao vozaca, mozda ima validan razlog

na primer, u trolejbusima sam vise puta vidjao da lik toliko jako nagazi da zena sa kolicima koja se jako drzi za sipku padne sa sve kolicima, vozac je video da je usla majka sa kolicima, al prosto ga boli uvo jer mu se zuri po jos jednu kafu.

drugi primer, vecian vozaca gsp-a ima neki psihicki problem i ako ne koce, moraju da zabijaju gascinu, nema veze sto je na 30 metara od stanice, dodaje gas i u zadnjih 10 metara naglo koci, a onda kad udju putnici jos ne stignu se uhvate za sipke kamoli ocitaju busplus on krene odma naglo i cimne i pola busa samo sto ne popada

vozaci gsp-a se ponasaju kao anarhisti, pre kabine, treba da im stave (barem) jednu kameru da ih snima, i neki data logger, da se vidi kad kojom brzinom vozi i kolko jako stiska gas i kocnicu, i da ih tako posmatraju 24/7
 
Kamere vec imaju koje ih snimaju(vozaca, putnici prostor,i put ispred busa), obico u desnom gornjem uglu ako ne gresim, a brzina im se meri preko takografa. Ispravite me ako gresim.
 
Vrh