Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=531451#p531451:2jqcesyu je napisao(la):
Somi303 » April 11th, 2018, 7:20 pm[/url]":2jqcesyu]
Djole Pevcanin":2jqcesyu je napisao(la):
Бајо мој одеш на окретницу и само "добар дан ја сам љубитељ аутобуса, јел није проблем да сликам бус" ако не да сликаш у пролазу као сада и крај приче. Иначе, супер фотка :)
Свака теби част, измислио си топлу воду. Замисли нико од нас се никада није јавио возачу, ми мрзимо возаче и они мрзе нас. У ком свету ти живиш дечко, дижеш фоткање буса на окретници на ниво као да је то не знам ни ја шта. Престани да се ложиш да си неко и нешто :D
Bora Đorđević ima stih: "Ja se ložim da se oraspoložim..." :)

Evo me u Solarisu 3071, linija 706E... Saljem poruku preko njegovog interneta 8)

pa ako cemo realno slikanje na okretnici je najbolja moguca kombinacija jer mozes da ga slikas sa svih strana znaci cetiri slike su ti zagarantovane ako ti vozac dozvoli plus ako imas bas srece mozes da slikas i komadnu tablu i unutrasnjost a ovako van okretnica moze da se napravi jedna eventualno dve slike.Busspoterova slika je odlicna i hvalio sam ga mnogo puta ja da sam na njegovom mestu pitao bi vozaca da slikam bus na okretnici a vozac ili ce dozvoliti ili nece dozvoliti kako god treba pokusati

Brate Djole, malo malo pa pokrenes istu pricu o slikanju na okretnici. Razumem da vise volis takve slike, ali ima i nas koji volimo slike busa u pokretu, a ne vidim da ti neko kad postavis slike sa okretnice pise da odes u centar i uhvatis bus u pokretu, mozda i neku lepu fasadu u pozadini...

Па види овако, ја сликам у пролазу само кад морам. Кад год имам времена свраћам на окретнице у близини или по граду и лепо сликам бус. Све што сликам се налази у мојој архиви и качим у групи на фејсу пошто на форуме више не смем због злоупотребе.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=531585#p531585:2i8ds2yu je napisao(la):
Djole Pevcanin » April 12th, 2018, 2:11 pm[/url]":2i8ds2yu]Кад си админ групе јесте :)
Da neko hoće , može i bez obzira na to da da ti mrdne slike.
Jedino kol'ko tol'ko sigurno rešenje ti je da staviš "žig" po sred slike.

kraspeed":2i8ds2yu je napisao(la):
Brate Djole, malo malo pa pokrenes istu pricu o slikanju na okretnici. Razumem da vise volis takve slike, ali ima i nas koji volimo slike busa u pokretu, a ne vidim da ti neko kad postavis slike sa okretnice pise da odes u centar i uhvatis bus u pokretu, mozda i neku lepu fasadu u pozadini...
:kk:

P.S.
Nije svakome cilj da slikanjem autobusa u pokretu isključivo predstavi autobus , već ima i onih koji bi da skrenu pažnju na nešto drugo , a ima i situacija kada onaj ko slika nije u mogućnosti da ide do okretnice i slika dato vozilo , već ga uhvati u trenutku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=531286#p531286:2l4e3usp je napisao(la):
Дошљак » 10 Apr 2018 22:36[/url]":2l4e3usp]Питање је исплативости модернизације серија 100/200, пре свега стање шасија, пошто се та возила најмање штеде у ГСПу. Можда би се могло одрадити нешто са 10-20 аутобуса.

То да - што је старији то их више возе као да је Токио дрифт, тако сам једном видео и то не тако давно пре годину две можда како код Трга неки соло серија 100 (задњи у употреби, ишао за места иза Борче), ишао из гараже вероватно, мајстор га вози као да је у питању Пагани, замало што не почука целу супротну траку

Ja ne volim da fotkam na okretnicama jer nemam lepo iskustvo sa time, a i zanimljivije mi je da fotkam bus u akciji. Pokusao sam nekoliko puta da fotkam na Keju i Pohorskoj, i samo par puta sam uspeo, a svaki dan prolazim tuda. Ne zelim da dolazim u sukob sa nekim zbog fotografije autobuasa...

Vratio se kasnije redovni 898 na 706E... u kvaru je u Batajnici ostao i 896 koji je napravio bas veliki zastoj oko 14h...

Може на форуму релакс да се отвори тема о фотографији па да се ту настави дискусија, но очигледно се ради пре свега о укусима и могућностима.
Неко воли плавуше, а неко воли црнке, неко мува у клубу а неко упознаје на нету, неко има БМВ а неко Пунто. :)

Ај ме бануј заслужио сам пошто овде неки покушавају да ме отерају. Биће добро и за тебе и за живце овде неких.

Ђоле не треба доживљавати интернет форуме лично :) Ова тема се бави аутобусима као делу система јавног превоза уопштено, иако се расправља о свакаквим детаљима везаним за њих, ширење приче на филозофију фотографисања возила је ипак разводњавање од теме.

Mogućnost nema mnogo veze sa ukusima. Može neko da ima para za nešto skupo , a da to ipak ne bude sa ukusom , a može da se desi i potpuno obrnuta situacija.
Možeš da ima vrhunski fotoaparat , a da ne znaš da napraviš ljudski sliku , a možeš da imaš i krš od kamere na mobilnom , a da napraviš pristojnu fotografiju.
Možeš da slikaš prirodu , a možeš da slikaš i gradski prevoz. Ako slikaš gradski prevoz , možeš da ga slikaš na stajalištu , na okretnici ili u pokretu. Izbor je na tebi , i ne vidim zašto moramo zbog toga da se prepiremo. Po meni je mnogo bolje da imamo slike gradskog prevoza koje će jednog dana postati vredna istorijska građa (poput onih koje kačimo u temi o istim) , i onima koji ih tada budu gledali , sigurno neće smetati to što nisu sva vozila slikana isključivo na okretnicama i što nemaju svi slike svakog zrnca prašine , niti će im smetati to što nisu sva vozila slikana u pokretu ... , već će biti srećni što su postojali entuzijasti kao što su oni , koji su im omogućili da imaju uvid u istoriju jednog vremena. Sa druge strane , slikanjem vozila u pokretu imamo priliku i da dobijemo uvid u to kako su neke ulice izgledale nekada , kako se razvijao sistem gradskog prevoza , zgrade kojih više nema (u celosti ili delimično)...
Eto recimo fotografija busspotera , autobusa na liniji 82 , mi je poptuno OK , iako je u pokretu. Autobus lepo fokusiran , nema niko da mu smeta (kao što neko reče da to često zna da se desi na okretnici) i jasno se vidi da je farbanje očajno (uklapanje boja sa delovima autobusa gde prosto štrči na pojedinim delovima) , da vrata ne mogu da se normalno zatvore , da su neka vratanca otvorena kod zadnjeg stakla ...
Za kraj , koju god opciju da odabereš , ako umeš da odradiš kako treba , :kk: .

160,183 i 193 na liniji 83

3046 sa linije 18

3145 sa linije 105L

3198 sa linije 65

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=532273#p532273:3e66fwxt je napisao(la):
busspoter » 15 Apr 2018 08:22 pm[/url]":3e66fwxt]Evo nekih fotkica :D Za mene ne bas uspesan dan, jedva sam skupio ovih 5 da valjaju :(

_DSC0167 by busspoter, on Flickr
Mozda nisi puno skupio slika ali si zato ulovio Conecto najbolji bus :)

Ah, 171, najredovniji GODINAMA na 306, pa onda posle na 311. Doduše jedno vreme je bio na 50 čini mi se, pa kad se vratio kao da je došao sa ratišta. Ali je i dalje bio odličan, retko kada je imao neki kvar u toku vožnje.

Vrh