Kruuki, koji je to autobus na slici?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=534027#p534027:1igfn8ue je napisao(la):
nekianonimnilik » Uto Apr 24, 2018 8:10 pm[/url]":1igfn8ue]a meni je to potpuno nelogicno, oduvek mi je zuta boja asocijacija na buseve, zove se zuta a ne crvenea traka, oni americki skolski su zuti...
Sva vozila GSP su bila crveno-bela jedno 20 godina negde od sredine 80ih pa sve do sredine 2000ih kad je DS odlučio da autobuse prešalta na žutu uniformu koja je, gle čuda, nosila boje njihove stranke. A crveno-bela šema je bila i pre u GSPu, od 1930ih pa sve do 1950ih. Tako da gledano istorijski, ta crveno-bela kolor šema zapravo i ima najduži ''staž'' u istoriji GSPa u odnosu na sve druge.
Meni autobusi u žutoj šemi nisu bili toliko loši, ali su mi trolejbusi u onoj bundevarskoj narandžastoj bili odvratni. Plus, bilo je nekako debilno, tri vrste vozila, tri različite šeme na papiru, 25 različitih varijacija u praksi. Ova crvena mi mnogo lepše deluje. I manje je prostora za za'eb i ''umetničke interpretacije''.
Mada Solarisi jesu izgledali jako lepo i u svojoj izvornoj žutoj. Ali bože moj, nije sve u GSPu Solaris.
Armatura":1igfn8ue je napisao(la):
Ima li neko info zasto se svi busvi farbaju u crveno kada se isti ti crveni busevi brendiraju folijom ?
Razumem da nemaju para pa je svaki prihod plus. Ali sto ga farbas...
Pa ideja je da se sva vozila prebace u crveno-belu kolor šemu. Sad to što će neka nositi folije neko vreme ne znači da treba da ostanu u starim bojama. Nosiće foliju 2 meseca, onda će posle da se vrati na staro.
E sad ako pričaš o tome da je bolje stavljati reklame na vozila sa starom šemom koja tek treba da se farbaju, umesto na nova tek ofarbana pa da se to posle skida i kruni... onda si potpuno u pravu. Ali kako da ti kažem, logika i rezon kojim se vodimo ti, ja i većina drugih ljudi, i logika i rezon koji se praktikuju u GSPu imaju jako malo dodirnih tačaka.