[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=519229#p519229:3vguzmjm je napisao(la):Kesha » Pet Feb 23, 2018 5:42 pm[/url]":3vguzmjm][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=519178#p519178:3vguzmjm je napisao(la):Žika » Pet Feb 23, 2018 2:34 pm[/url]":3vguzmjm]Ma šta kažeš, na Solarisu vrata otkazala ?
Imaš li neku sliku kao dokaz ?
Bez slike ništa.
Solaris kojeg pominjem, projurio je pored mene kod "tri bika" oko pola sedam ujutro. Očigledno da se isključio za garažu, dok su četvrta vrata ostala otvorena. Ne držim telefon uvek u ruci da dokumentujem tu "natprirodnu pojavu". Drugog kojeg sam pominjao, prevezao me je od stare okretnice na Karaburmi do starog merkatora na Novom Beogradu. Već sam pisao da sam preko četiri godine radio u SP Novi Beograd poslove direktno vezane za održavanje, što fizičke, što administrativne. Kroz ruke sam proturio na hiljade putnih naloga, a kao što valjda i sam znaš, pomenuti sadrže i prijave vozača. Među tim prijavama bilo je i podosta onih vezanih za "otkazivanje" vrata na Solarisima, a to uopšte nije bila retka pojava. Bio i mali milion puta prisutan kad su Solarisi dolazili u garažu samo zbog vrata, a najčešće je u pitanju bila greška otvorenih vrata, odnsno, otvarala su se sama, a bilo je i ispadanja. O tome sam već pisao čini mi se. Ti bi bar među prvima, po onome što pišeš, trebao da znaš kroz šta sve svakodnevno prolazi gradski autobus tokom svoje eksploatacije, pa mi stvarno nije jasno čemu toliko čuđenje na moje pisanje.
Sloga: Loše stanje u GSP, nema zimskih guma ni akumulatora
Saobraćajni kolaps zbog snega upozorava da su Beogradu i njegovim građanima umesto skupih jelki i novogodišnje rasvete, u februaru potrebnije gume i akumulatori za autobuse da građani ne bi satima čekali prevoz i smrzavali se, ocenili su danas Udruženi sindikati Srbije "Sloga".
"Sloga" je navela da im članstvo sa terena javlja da veći broj autobusa nije u punoj funkciji, jer nemaju zimske gume i akumulatore, zbog čega se u garažama međusobno sudaraju.
Ocenili su da je za katastrofalno stanje u javno komunalnim preduzećima najodgovornija gradska vlast koja iz godine u godinu štedi na materijalnim i tehničkim resursima.
Upitali su direktora Gradskog-saobraćajnog preduzeća Beograd Željka Milkovića na šta su potrošene pare namenjene za zimske gume i akumulatore.
Dodali su da je juče u saobraćajnom pogonu Karaburma vozač autobusom namerno udario u zid kako bi se zaustavio i time sprečio veću tragediju, jer bi u suprotnom direktno udario u kućicu sa portirima.
Naveli su i da su zbog kvara na mašini za sipanje soli radnici primoravani da potpuno nebezbedno, lopatama i bez opreme izbacuju so da bi autobusi uopšte mogli da se pokrenu dovodeći svoje zdravlje u pitanje.
Kako su saopštili, autobusi se zbog dotrajalih i istrošenih akumulatora ne gase 24 časa, jer bi u suprotnom stali, zbog čega su vozači i radnici na točenju goriva primorani da gorivo tankuju sa upaljenim vozilom, što je strogo zabranjeno zbog moguće eksplozije.
Naveli su da o katastrofalnom stanju po zaposlene u drugim javnim preduzećima u Beogradu govori to da poslovodstvo "Beograd puta" zbog "predstojećih izbora tera radnike da ručno bez adekvatne HTZ opreme direktno iz burića i bez točilice sipaju hemikalije u kamione koji su izuzetno otrovni i opasni".
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=522946#p522946:2syxsokn je napisao(la):