laki72 » 12 Aug 2017 06:03 pm[/url]":h8uo6atu]
marrecar":h8uo6atu je napisao(la):
Laki, ti beše retko kada koristiš gradski prevoz? Ili sam te pomešao sa nekim drugim članom?
Ja sam neko ko je do pre oko godinu dana RETKO koristio prevoz, a od proslog leta ga koristim svakodnevno.
Nisam radnik GSP-a, niti sam njihov pravni zastupnik.
Samo pokusavam da na stvari gledam realno.
Cela diskusija je krenula od Novina na staklima i ideje kako bi folije bile bolje resenje.
I bi, bile bi bolje, slazem se. Onda sam naveo koliko kosta atest folija za putnicki automobil, te pitao 'ko ce i od cega to da plati'??
A onda krecu mudrovanja...
Jel medju beogradjanima postignuk 'konsenzus' da prevoz ne mora da se placa? Ok, jeste, vecina tako smatra iako se ja ne slazem i uredno otkucavam kartu (dok me pola busa ili tramvaja gleda kao cudaka, a druga polovina tripuje da sam ridzovan
)
Ali onda ne mozemo da ocekujemo cuda i toga moramo da budemo svesni.
I jos jedna stvar. Neki muceni vozac je nalepio novine da se makar delimicno zastiti od suncevih zraka. Neugledno resenje, ali ipak dovoljno prakticno u ovakvim "vanrednim" okolnostima, kakve su ovog leta.
Neugledno, cak i ruzno. Samo da vas priupitam nesto. To je jedino sto je ruzno u nasem gradu?
Samo te novine vam smetaju?
Djubre oko zgrade u kojoj zivite, prljava stakla na svetlarnicima, prljavi gelenderi, pseci izmet po trotoarima, prljavi haustori...
Terase zatrpane svim i svacim...
Klime po fasadama iz kojih kaplje za vrat prolaznicima...
Ne, svega toga kod nas nema.
Kod nas je sve cakum-pakum, sve pod konac, lepo, uredno, prijatno oku, nosu, uhu...
Samo te nesrecne novine nam naruzise grad...
Koliko licemerstvo onih koji sebe nazivaju beogradjanima, a u stvrai ih zabole za Beograd...
Sent from my LG-D320 using Tapatalk