Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Па плава је лепо испала на НС Икарима. Ја сам лично за ГСП-црвено, Ласта-палво, приватници-бело (боје грба Београда и боје заставе Србије :) )

Predlozi

638774_autobusi-gsp-foto-promo-3_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u sivoj boji

638776_autobusi-gsp-foto-promo-5_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u beloj boji

638780_autobusi-gsp-foto-promo-9_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u crvenoj boji

638782_autobusi-gsp-foto-promo-11_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u svetloplavoj boji
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/574081 ... u-Beogradu

Meni crveno bas odvratno izgleda, bode oci, plus ova zuta kao da je prljavo i staro. Meni su siva i bela najlepsa, mada mi je nekako siva vise seksi.

О укусима се не расправља, мада сам мишљења да возила градског превоза баш и треба да боду очи, да буду уочљива свим учесницима у саобраћају. Нису џабе и локомотиве и моторни возови од скорије фарбани у црвену, као и ватрогасна возила одувек.

Сиви се лако утопи у околину што мислим да и није баш најпожељније.

Занимљиво, кажу сви аутобуси на истој линији, да ли мисле да буду боје по линијама, или ће баш све аутобусе (ГСП, Ласта, приватници) обојити у новоизабрану боју?

Ko plasira ovu gomilu gluposti i besmislica, da bi zamaskirali realne probleme? Bravo, stručnjaci, bar umete da procenite mentalitet ovog naroda, kad već ne umete da radite svoj posao...

trialin":40xasayd je napisao(la):
Predlozi

638774_autobusi-gsp-foto-promo-3_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u sivoj boji

638776_autobusi-gsp-foto-promo-5_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u beloj boji

638780_autobusi-gsp-foto-promo-9_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u crvenoj boji

638782_autobusi-gsp-foto-promo-11_f.jpg

Autobus gradskog prevoza u svetloplavoj boji
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/574081 ... u-Beogradu

Urbino 18 KVB Kassel bikolor/beli krov (RAL 5012 Lichtblau/Svetloplava?):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1S-0pIhSBQk[/youtube]

Crveni unikolor Urbino 12 Ruter Oslo (RAL 3028 Reinrot/Cisto crvena?):

solaris_urbino_12_hybrid.jpg

^^^Jesu li ono zvanicne boje koje grad predlaze ili to blic radi na svoju ruku?

Ja ne znam zasto se vecini ljudi svidjaju crveni autobusi posebno sa ovim bež dodatkom meni su crveni nekako staromodni i ne pašu najbolje na svim busevima

Znači sada kada god se promeni vlast mi farbamo autobuse u stranačke boje ..... Ma ko je bre ovde lud treba uzeti usranu motku i sve redom proterati ove iz fotelja ....

Mene samo zanima kako neko misli da opravda farbanje 200 solarisa, i jedno 100 remontovanih autobusa u prethodnih godinu dana? I kome ce dati posao da to iole lici na nesto. Ovo je samo prica u prazno, odakle njima pare za 200 novih klimatizovanih autobusa i koji proizvodjac moze da ih isporuci do januara? Odakle pare za farbanje kompletnog voznog parka a nemaju pare da pokrpe ulice?

Ako vec hoce dvobojnu varijantu sta kazete da umesto postojece tamnoplave bude narandzasta a umesto zute neboplava s tim da zadnja maska bude narandzasta, krov neboplav (jer bela bi vec bila treca boja) a klime neboplave ili narandzaste?

Garazni broj i logo prevoznika bi mogao biti crna nalepnica Arial ili Helvetica Bold jer je uocljivija.

Nekako mi je ta kolor sema otvorena, prepoznatljiva, nije pretamna niti presvetla a opet tu kombinaciju ne vidjamo na drugim vozilima tako da bi javni prevoz bio prepoznatljiv.

Ima plave ali nije novosadska, ima narandzaste ali nije sofijska niti standardna italijanska. Isto tako nije ni jedna od starih beogradskih, nesto potpuno novo i upecatljivo.

Evo na sta mislim kad vec hoce neboplavu:

01bus18mlightblueorange2.png

Ja se samo nadam da i dalje ne umeju da se izrazavaju kako treba pa su mislili da nova vozila treba da budu u novoj kolor semi. Tako mi i zvuci logicno s obzirom da novih 30 stize u septembru, a najavljuju vecu nabavku sledece godine. Ponovno farbanje remontovanih vozila je besmisleno, a vec su poslati i Conecto vozila na remont za koje su rekli da ce zadrzati iste boje.

Kako bi izgledalo da majstori iz ikarbusa "kreče" solarise u neku drugu boju.. Sto se tice expressovog predloga nije los ali ja mislim da ne lezi ikarbusu

marrecar":3oo6jbqd je napisao(la):
Ja se samo nadam da i dalje ne umeju da se izrazavaju kako treba pa su mislili da nova vozila treba da budu u novoj kolor semi. Tako mi i zvuci logicno s obzirom da novih 30 stize u septembru, a najavljuju vecu nabavku sledece godine. Ponovno farbanje remontovanih vozila je besmisleno, a vec su poslati i Conecto vozila na remont za koje su rekli da ce zadrzati iste boje.

Mene cudi zasto je DJP objavila onu stranicu za nove Vuckobuse sa milion verzija od kojih ni jedna ne valja ako cemo iskreno kada sa druge strane sam gradonacelnik spominje daleko manji broj boja i primenu kolor seme na sve autobuse svih prevoznika sto se automatski odnosi i na Vuckobuse... ili su oni izuzetak?

O tome niko ne govori.

Isto tako trole su bez ikakvog pitanja javnosti prevarbane u 100% crveno dok su Kaf tramvaji crveno-plavi. Istotako svaki remont donosi drugu nijansu ili pak kompletnu kolor semu. Katice na primer su ofarbane u retro crveno-krem dok su japanci ofarbani u svetliju nijansu zute sa sve jos svetlije plavom tankom trakom od originalne iako ta boja ne odgovara Solarisima.

Nema zakona koji jasno sankcionise svaku upotrebu nepropisne kombinacije boja kao ni koriscenje neprop[isne nijanse svake od boja posmatrane kombinacije. Hajde da Beobuild apeluje na gradsku upravu da se uvede stopostotni red kada je u pitanju uniforma voznog parka javnog prevoza na citavoj teritoriji grada. Steta ne uciniti takav potez kad su vec zagrizli mamac.

Логично би било фарбати у ону боју која је сада на већини возила!?

Somi303":3i3xkzqr je napisao(la):
Лепо пише да се бира боја за нове соло аутобусе.

Mali juce rece na StudioB da referendum ide za ceo sistem od 4 zone, ne?

zoran_m":3i3xkzqr je napisao(la):
Kako bi izgledalo da majstori iz ikarbusa "kreče" solarise u neku drugu boju.. Sto se tice expressovog predloga nije los ali ja mislim da ne lezi ikarbusu

Ne smem ni da zamislim. Njima ni dasku za WC solju ne bi dao na farbanje. Treba preduzece za farbanje mislim lakirnica ali ne njihova da farba sva vozila pa ako ima propusta neka pljuste prijave.

Ako cemo realno ruznoj zeni ni sminka ne pomaze pa tako ni IK112LE ali ukus je subjektivna stvar. Necemo valjda zbog 30 vozila da upropastimo 1300 kada se zna da tih 30 u uslovima odrzavanja pogona Kosmaj nece izdrzati ni 10 godina, posebno ne ako voze na 3xx, 4xx? Zamisli samo 777 i 888. Pa ne bi mogli da se prepoznaju. Ik112/218N koji su sada uzas. Zablistali bi.

Bela je stock boja tako da je ona kao takva neprikladna za uniformu prevoza jednog glavnog grada koji zeli da privlaci strane turiste. Metalik je takodje stock posebno u 21. veku. Crveno-krem smo vec imali a neboplavo krem je svetlija varijanta Novosadske seme. Dakle vec vidjeno. Zagrizli su mamac tako da treba da se apeluje na doslednu odluku kako ne bi unakazili grad (ako uopste ima sta da se unakazi s obzirom na postojeci cirkus). Na DJP sajtu ima jos gorih lupetanja poput narandzaste koju smo imali na trolama (ista je inace bez pitanja promenjena u crvenu bez tamnoplave trake sto nema veze s vezom sa ostalim podsistemima), postojece odvratne itd.

Пхах, добра ти је ова да страни туристи као пресудан фактор у избору дестинације узимају у обзир боју јавног превоза.. :roll:

Vrh