Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 321 94,7%
  • BMC

Glasovi: 18 5,3%

• Ukupno glasača
    339
3330 znam da je očerupan, ne pratim ih vidim da stoji 15 ak u garazi stalno pola od njih su neispravni

Pa sećaš se šta smo pričali o tome. Nisu Higeri toliko bolji, možda i jesu delimično, al za razliku od BMC-a, pogotovo kad su stigli ti solaći, Higer ima vrlo ozbiljan pristup kroz ovlašćenog predstavnika i servisnu podršku. GSP nije Higerima prezadovoljan, al jesu zadovoljni saradnjom sa njima u održavanju vozila, kao i odzivu njihovih predstavnika kad postoji problem. Zato Higeri rade uspešno, dok eto BMC slabije, al verovatno će se i to peglati sa dolaskom većeg broja ovih sad zglobnih novajlija. Mislim, da se ne lažemo, šta god mi mislili o Kinezima, njihovi brendovi su uglavnom ozbiljna priča, pa i taj Higer, BYD, Dongfeng itd. Konglomerati koji su dosta zahtevni i prema onima koji hoće da ih predstavljaju i zastupaju na tržištu. Ništa manje od velikih Zapadnih imena. Na kraju, Kinezi uveliko izbacuju mnogo ozbiljnije proizvode nego pre 10 i 15 godina. Nekada su i kola iz jednog Japana smatrana drugorazrednim, a već zadnjih 30 i više godina su sinonim za kvalitet, pouzdanost i generalno tehnologiju. Tu je i Južna Koreja. Hjundai i Kia početkom 2000-tih nisu bili ni prići ovima što su na ulicama 10 i više godina.

Danas sam izašao na lokaciju u Košutnjaku da fotkam Optimin voz.

No, privukli su mi pažnju Ikarbusi na 3A, s obzirom da fotke ovde ne mogu da nastanu baš najbolje, a lokacija je atraktivna, odlučio sam da snimim, što bi se reklo za arhivu dok su još tu.

I nešto što baš dugo nisam video u linijskom saobraćaju, ventilacija na prirodni način.
1000055573.jpg

Плави аутобуси однос цене и квалитета🤡. Ови мазови као да су из 20.века, једва чекам да не видим ниједног више на улицама Бг. Они су били велики проблем на 511, сада више проблема нема иако су их наследили турски кршеви бмц.

Iznenadio sam se sa Kiel sedištima u novim Otokarima. Doduše u najjeftinijoj varijanti mogućoj, ali eto barem nešto kvalitetno u našim autobusima.
Znam, slaba uteha.
1000055712.jpg

Vrh