Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 323 94,7%
  • BMC

Glasovi: 18 5,3%

• Ukupno glasača
    341
Ovo se inače viđa samo još na trolama

Inače juče na 77 u zglobnom Solarisu vozač je jedva nakon 5 minuta otvaranja i zatvaranja zatvorio druga vrata na stajalištu Makedonska, da bi na sledećem stajalištu u 27. marta batalio to nakon par pokušaja i rekao da je vozilo u kvaru pa smo morali svi da izađemo. Posle toga je nakon nekih 5 minuta uspeo da ih zatvori pa je prazan nastavio ka garaži.

David i Golijat na crtu. 😛

1000055760.jpg

Inače juče na 77 u zglobnom Solarisu vozač je jedva nakon 5 minuta otvaranja i zatvaranja zatvorio druga vrata na stajalištu Makedonska, da bi na sledećem stajalištu u 27. marta batalio to nakon par pokušaja i rekao da je vozilo u kvaru pa smo morali svi da izađemo. Posle toga je nakon nekih 5 minuta uspeo da ih zatvori pa je prazan nastavio ka garaži.
solaris i ispravna vrata ne idu jedno sa drugim. Problem sa vratima imaju od kako su došli.

Не разумем зашто мораш да јавиш зглобове на 75 кад се подразумева да ће упадати због вишка истих.
ni ne treba da razumeš jer nije tvoja linija. Uostalom, to rade i ostali ovde na forumu. Ja je koristim od kako znam za sebe, kao i ti 56. 75 bi morala da bude full zglobna, jer pokriva veliki deo B.Kose, kad već 74 nije zglobna. Mogla bi da postane kada bi se NBG-u dala neka solo linija, tipa 48 ili 33.

Не разумем зашто мораш да јавиш зглобове на 75 кад се подразумева да ће упадати због вишка истих.
Zanimljivo tumačenje. Da upadaju zbog viška ne mora tako nužno biti. Prioritet je da ne upadne solo Turčin na 100% zglobnim linijama. Kada zaista ima mnogo solaća u kvaru, u tom slučaju neka upadne zglob na 75. Niko se ne bi bunio. Možda izgleda smorno što neko javlja da ima poneki solaris na uglavnom solo liniji, ali svi smo svesni da je to retkost videti.
Izuzetak je 71, ali meni je potpuno dosadilo i ne pišem ovde više da ima zglob taj i taj garažni broj na 71. Briga me. Uvek bih radije gledao samo solo na 71, nego ne daj Bože na 77 83 ili 85 poneki solo. Svakako sam svestan da su šanse da vidim plavi bmc baš na solo liniji ravne nuli!

Čujem hoće ukupno još 20 solarisa da doniraju za početak. Mislim da ćete se makar složiti da treba da ostanu solarisi i da ih ne treba izbaciti u potpunosti iz javnog prevoza u Beogradu.
Poželjan bi bio remont jedino.
Linija 58 u poslednje vreme više nije pola solo pola zglob, nego samo se stavljaju solarisi. Očigledno je to njihov plan napravljen u pogonu. Da li će se menjati u slučaju odlaska većeg broja solarisa to ne verujem. Naprotiv, može da ostane skroz zglobna i više koristi ima za sve. Izgubili davno 88, puno vozača sa te linije naviklo da vozi po Železniku.

Ako isključimo liniju 58, potreban je najmanje 41 mali bmc radnim danima (pod uslovom da ostane ovakvo stanje). Ako ne može da se ispuni ta kvota, onda nemam reči.

Održavanje autobusa ima ključnu ulogu, to sve stoji. Pa Niš ekspres će nadmašiti potencijalno cvrc grupu od onih incidenata prošle godine na leto. Noviji autobusi da se tako ponašaju na uzbrdici linije 56 je za alarm.

Realno NBG-u i ne trebaju solo autobusi. 67, 68 i 76 može da uzme Zemun i to je to. BMC koje rade prebaciti u Kosmaj i Zemun. Ili da se vrate GSP-u neke linije, pošto ima mnogo viška vozila.
Ranije sam ja pisao da je najbolje NBGD I Karaburma zglobne buseve da ima, a Zemun i Kosmaj solo.A ako je neka linija sa zglob/solo onda 2 pogona da je odrzavaju.

Starosna granica od 10 godina za autobuse gradskog prevoza će najverovatnije na sednici skupštine 20. maja biti pomerena za 01.09.2026, odnosno trebalo bi da stupi na snagu godinu dana kasnije od planiranog.

Има ли још нешто око јавног превоза на дневном реду седнице скупштине Града?

Koliko ja znam valjda granica od 6 godina starosti autobusa?
Није. За ГСП није било границе раније, сада јесте за све.
Starosna granica od 10 godina za autobuse gradskog prevoza će najverovatnije na sednici skupštine 20. maja biti pomerena za 01.09.2026, odnosno trebalo bi da stupi na snagu godinu dana kasnije od planiranog.
Померање старосне границе или померање забране саобраћаја аутобуса са Еуро 5 моторима, јер Солариси и ЛЕ неће смети да возе од 1.9.2025.

Није. За ГСП није било границе раније, сада јесте за све.

Померање старосне границе или померање забране саобраћаја аутобуса са Еуро 5 моторима, јер Солариси и ЛЕ неће смети да возе од 1.9.2025.
Ја бих ЛЕ у расход зато што је ЛЕ покретни шпорет. Тешко и куку леле ономе којем у јуну, јулу и августу наиђе ЛЕ на некој линији има да буде реш печен.

Ја бих ЛЕ у расход зато што је ЛЕ покретни шпорет. Тешко и куку леле ономе којем у јуну, јулу и августу наиђе ЛЕ на некој линији има да буде реш печен.
jedva čekam da im vidim leđa na 74. Daj bože ova 2-3 na 74 zamene sa Otokarima do leta.

Jednom sam išao na leto sa LE na liniji 400 do Avale. Bilo mi žao što nisam poneo kremu za sunčanje.

Клима у ЛЕ не постоји, као да нема опција да се укључи клима у возилу. Најбољу климу имају хигери на ЕКО2, унутра буде као да сам у фрижидеру.

Vrh