Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 316 94,9%
  • BMC

Glasovi: 17 5,1%

• Ukupno glasača
    333
Ак неко да појасни ово
IMG_0524.png

Ак неко да појасни ово
Pogledajte prilog 233614
Ovo je mera da bi se uštedelo na kapacitetu terminusa. Linije 67 i 68 su kraće linije, dosta pouzdane i stoga su se odlučili da one postanu kružne i da nemaju obaveznih 5 min zadržavanja na terminusu čime ne zauzimaju prostor dok se čeka polazak. Dakle, iz blokova imaju određeno vreme polaska, naprave krug, i onda opet imaju vreme polaska.
Što se tiče 71 i 75, one su duže i ne mogu tek tako da postanu kružne, ali umesto da se zaustavljaju, čekaju, pomere ka polaznoj stamici, pođu, sad će samo da stanu na polaznoj i oslobode onaj ulazni deo za druge linije

Valjda više neće stajati na krivini na ulazu na ZV, nego će da izbacuju putnike dole kod otpravnika.

@Boki123 Da li to znači da će ići češće ili ostaje isti red vožnje, sa tipa 20 minuta pauze na perifernom terminusu?

Pa sad da li je 15 od sutra kružna linija? Skoro 20 km u cugu pa pauza nije naivno.

Ovo je mera da bi se uštedelo na kapacitetu terminusa. Linije 67 i 68 su kraće linije, dosta pouzdane i stoga su se odlučili da one postanu kružne i da nemaju obaveznih 5 min zadržavanja na terminusu čime ne zauzimaju prostor dok se čeka polazak. Dakle, iz blokova imaju određeno vreme polaska, naprave krug, i onda opet imaju vreme polaska.
Što se tiče 71 i 75, one su duže i ne mogu tek tako da postanu kružne, ali umesto da se zaustavljaju, čekaju, pomere ka polaznoj stamici, pođu, sad će samo da stanu na polaznoj i oslobode onaj ulazni deo za druge linije

a čekaj, a što onda ne bi 67 i 68 okretale tako što se spuste desno sa brankovog mosta, pa onda levo ispod i dalje isto? deluje kao ok alternativa, a putnike bi izbacivale i primale na stajališta brankov most 1 #4119 i brankov most #297 ili samo na #297 ako prvo blokira semafor i protok. ne bi čekale da se probijaju kroz konvoje privatnika.

Ак неко да појасни ово
Pogledajte prilog 233614
Опсежном анализом проблема у саобраћају од стране надлежних градских органа, установљено је да гужве на Зеленом венцу стварају возила јавног превоза.

У преводу, Шапић је на путу кућа-посао видео да 71 и 75 чекају да скрену доле, зато што су 67 и 68 стали одмах после кривине да изађу путници.
С обзиром на приоритетност пројекта Мали метро, дошло је до измена на овим линијама.

Ne znam jel stvarno idu ovako ili to baguje aplikacija jer više nema dve okretnice. Izgleda da samo 3312 ide u ovom pravcu, a da ovaj drugi ide ka Bloku. Znači da baguju s vremenima. A recimo na 68 se vidi i supotan smer. Kucao sa 707 stajalište i pisalo je da stiže za 16 minuta, a bio je na skretanju ka Hajatu u smeru ka ZV.

1000028676.jpg

Sad sam izasao iz 15-ice na zelenjaku, definitivno je postala kruzna linija. Jos nesto sto sam primetio, istovar putnika se ne vrsi tamo gde je i obicno do sad, kad se ulazi u okretnicu, vec vozi do mesta gde se ceka polazak, i tu se vrsi istovar. Vazi za SVE linije koje okrecu na Zelenom Vencu. Iz drugog pravca (odakle dolaze 52,53, 56 i 56L), nisam stigao da vidim, za to cu da javim malo kasnije.

Sve Gsp linije istovaraju/utovaraju putnike na početnim stanicama, samo 67,68 ne čekaju vreme.

Na sajtu bgprevoz su sklonili red voznje za suprotan smer. Tj. napravili su konfuziju jer piše da je red vožnje sa Zelenog venca (za 67/68) a zapravo bi trebalo iz Blokova?

Takođe, da bi ovo imalo smisla, trebali su da izmene redove vožnje koji su pravljeni sa isključenjima na ZV što ne bi smelo (zar ne?)

Na sajtu bgprevoz su sklonili red voznje za suprotan smer. Tj. napravili su konfuziju jer piše da je red vožnje sa Zelenog venca (za 67/68) a zapravo bi trebalo iz Blokova?

Takođe, da bi ovo imalo smisla, trebali su da izmene redove vožnje koji su pravljeni sa isključenjima na ZV što ne bi smelo (zar ne?)
Ispravili su

Jel neko ima iskustva od danas? Nisam se vozio nijednom linijom, samo sam na aplikaciji proveravao.

Ово нема смисла, прво питање је шта је са возилима која су из гараже имала први полазак са Зеленог венца? Губе се ти поласци?

Ово нема смисла, прво питање је шта је са возилима која су из гараже имала први полазак са Зеленог венца? Губе се ти поласци?
To je i meni prvo palo na pamet. Isto važi i za one koji završavaju tu.

Pa ti polasci su sada sa bloka. Vide se u redu vožnje. Ujutru su bili u 5.05, pa u 5.35. Sada je uglavljen jedan između. Mislim na 67.

Vrh