Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 315 94,9%
  • BMC

Glasovi: 17 5,1%

• Ukupno glasača
    332
Malopre situacija, na lijini 611, plavi solo, raskrsnica posle stanice kod opštine NBG u pravcu ka auto-putu, malo ispred semafora, čovek, mlađi, vozi dostavu za Wolt sa električnim bilickom i iz srednje trake se ubacuje u krajnju desnu ispred autobusa na semaforu. Vozač naravno nabada kočnicu i vrišti, otvara prozor, tu kreće verbalna rasprava njih dvojice.

Posle kraće rasprave, dostavljač se odvozi biciklom na trotoar ispred ,,Perpera" i slika autobus u smislu da ima materijal da tuži vozača.

Meni nikada nije bio problem da prihvatim tuđe mišljenje, a svoje se trudim da uvek adekvatno obrazložim argumentima. To šta ja mislim u smislu ko je čovečno ovde kriv - a mislim da je kriv dostavljač, nije važno za ovu priču. Gledam samo zakonski.

Biciklista, motociklista i slični treba da voze uz desnu ivicu kolovoza - to ovde dostavljač nije uradio. A onda je nepravilno i prestrojavanje. Doveo je u opasnost sebe, vozača autobusa i sve ostale putnike u autobusu - kriv je, a još se raspravlja. Umesto da je rekao vozaču: ,,Jbg, izvini, nisam video",...Tako nešto. Mislim, desi se i meni da pogrešim u saobraćaju posle ovoliko godina iskustva, ali kad sam kriv, kriv sam, gledam da izgladim situaciju i ljudi uglavnom ne nastavljaju raspravu kada im se izvidim uljudno. A svi grešimo, greše i profesionalni vozači sa 30+ štaža za volanom sa pitaj Boga koliko kilometara iza sebe.

Motociklisti, biciklisti i ne toliko, su u većini slučajeva bahati u saobraćaju, u smislu ,,Pa šta hoćeš, meni treba kompletna traka, kao i tebi". -,,A kada se provlačiš u gužvi izmedju vozila i kada gledam hoću li da te zakačim, pa da padneš pod neka kola ili u mnogo blažem slučaju da mi ogrebeš vrata ili slomiš retrovizor...Onda ti ne treba kompletna traka da voziš sredinom". Prema motociklistima i biciklistima stvarno imam toleranciju, pomerim im se na putu koliko god mogu kada vozim, malo u stranu, da bezbedno prodju, neka idu kada imaju takvo vozilo da mogu da prodju, ali mnogo ih je bahatih i bezobraznih.

SP Novi Beograd je vozio svo vreme za vreme protesta, odnosno dok ih MUP nije povukao, nijedan zaposleni SP Novi Beograd nije napao studenta, SP Novi Beograd nije pred gašenjem niti bilo kakvim oduzimanjem linija.
I onda se sa svim ovim činjenica postavlja poenta i legitimitet protesta.

Ovakav protest ima smisla ispred SP Dorćol, ali ne i ispred SP Novi Beograd.
U prevodu promašena tema, to što ovo organizuju kolrge studenti ne znači da ću odmah automatski podržati, jer je blokada besmislena i bez cilja.
Тачно али питање је колико људи уопште знају за друге погоне а тек о приватним превозницима да не причам много људи мисли да гсп обавља сав превоз путника у БГ

Sada je na GSP da nastavi štrajk.
Слаба вајда од тога никад ми нисмо били сложни да нешто урадимо како треба! Први би возачи требали да крену да не извезу ни једно возило из гараже онда би се друга песма певала али нисмо ми Грчка овде ће се увек наћи они којима је ок. Овако се стича утисак да је њих мало срамота што неко други (студенти) покушавају да се изборе за њихова права и у фазону су не дирајте ви гсп нама је добро плашимо се да не буде још горе.. Бар сам ја такав утисак стекао

Vrh