Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 315 94,9%
  • BMC

Glasovi: 17 5,1%

• Ukupno glasača
    332
Јел може некако да се искодира као на Јапанцима нпр линија и поред Србија уместо терминуса?
Ne može direktno preko Novatronic displeja da se ukuca, mislim da mora da se prikači na uređaj koji ima softver za kodiranje. Nisam siguran, ovo je samo moja pretpostavka.

Ima li neko želju koju liniju da ukucam večeras na Solarisu kad budem u garaži?😄
20, 24, 26, 29L i recimo 48 (nadam se GSP-u na toj liniji ponovo, ali za sad su jako male šanse da ću videti to).

Mora se bez političke pristrastnosti napraviti lista dobrih i loših privatnika, jednostavno u dve kolone.
One iz desne kolone izbaciti zauvek!

Jednostavna rešenja su nekad i najbolja.

Kad se situacija u gspu popravi vratiti sve linije gde su bile i resiti problem
Kako bi rešili problem vozača? Teško bi ljudi koji imaju 2 dana slobodna se odrekli toga? Ja ne vidim kako bi GSP mogao da obavlja normalno prevoz bez čestih izostanaka polazaka jedino da i oni krenu da zapošljavaju strance preko raznih agencija i time nadomeste deficit što smatram da nikada ne bi uradili. Ako ništa barem treba vratiti boju vozila u crvenu ili žutu da ne izgleda kao da se vozimo u marici😂

Povećanjem udela šinskog prevoza smanjuje se potreba autobuskog saobraćaja, smanjenjem potrebe autobuskog saobraćaja oslobađa se prostor da GSP preuzme stvari.
Naravno, to je proces koji će trajati decenijama.

Sve u svemu, prvi prioritet nove vlasti mora biti povlačenje trenutnih odluka, ali ne verujem da postoji bilo kakav prostor da privatnici odmah napuste prevoz.
Onako, korak po korak, uvođenjem i poboljšavanjem šinskog prevoza, drugačije će se koncepcirati autobuska usluga, dočiće se do manje potrebe autobuskih linija, a privatnici će se jedan po jedan udaljavati iz Grada.

Vrh