Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 271 95,1%
  • BMC

    Glasovi: 14 4,9%

  • Ukupno glasača
    285
jel neko zna koji će novi još autobusi da stignu, bmc pročita 18 ili neki drugi?
 
135ECF02-6CD7-4139-BCD5-6E211EBE1F8E.jpeg


Solaris 3117 na 18 danas
 
Rade li klime u solarisima? Odavno se nisam vozio ni u jednom.
 
Novi Beograd solarisi su inače u boljem stanju od karaburminih, ali kad je u pitanju klima, karaburmini su dva koplja iznad iako estetski izgledaju kao da je dobar deo njih prošao kroz ratnu zonu.
 
Морам да похвалим возача солариса #3099 који је малопре возио аутобус на линији 85 у смеру ка Бановом брду. Направила се колона од три аутобуса и он је, као трећи, на зелено светло, сачекао испред раскрснице Пожешке и Петра Мећаве (стајалиште Дом здравља је иза раскрснице) како не би блокирао пешачки прелаз и возила из Петра Мећаве, тј. раскрсницу. На крају се испоставило да је добро проценио, јер се упалило зелено за пешаке и возила из Петра Мећаве, а прва два аутобуса нису завршила пријем путника. Овде се често дешава да улети и трећи аутобус па да већи део или чак цео интервал зеленог за пешаке и Петра Мећаве прође док се помери.
Слично је и у супротном смеру, пре неколико месеци старији возач на 88 је два узастопна јутра остајао у колони посред пешачког и пешаци уопште нису могли да пређу улицу.
Иако ниједан возач (било непрофесионални или професионални) не би требало да блокира да блокира раскрсницу, ово не поштују ни многи професионални возачи и зато све похвале за возача ГСП-а са линије 85.
 
Pojedini IK112LE nisu više sposobni, opet se pokvario #3212, ništa novo na mojoj prokletoj liniji na koju se šalje uglavnom škart 🧨🔥💨

#spkošmar
Jedva čekam da odu u rashod. Najgori autobusi koje je Ikarbus proizveo. Iz Mercedesa su šlog doživeli kad su videli na šta su zalepili njihov znak.
 
Preteruješ. Apsolutno nisu ni blizu lošijih autobusa koje je Ikarbus sastavio. Svi oni gaze lepu kilometražu, izgledaju dosta čvrsto i zdravo. Ostalo na teret vozača i održavanja. Ako se toliko pljuju zbog klime i podolita, onda ok, al nikako ne spadaju u krug lošijih autobusa iz Ikarbusa.
 
Vrh