Рипањац 405
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 03.03.2019.
- Pohvaljen
- 778
Ко зна, можда ће Кинези и успети да ме разувере, полако!Ovo je već izbor prevoznika, a čini mi se i praksa po jugoistočnoj Aziji, a bogami i Južnoj Americi, ovakvo ukrašavanje. Kada se zanemare te kerefeke, izgleda lepo i uredno.
Da sad ne citiram i prethodni komentar na koji si mi odgovorio. Ovde je Kina, nažalost, sinonim za nekakvu škart robu, robu lošeg kvaliteta, čudne običaje i slično. U realnosti je daleko od toga. Oni umeju da proizvode izuzetno kvalitetnu robu. Ako proširimo sliku i na druge grane industrije, evo primer Xiaomi. Držim jedan u ruci i to je izuzetno dobar telefon. Kao i svi ostali njihovi po celom svetu se prepoznaju kao izuzetni telefoni. I mnogo drugih marki. Meni se čini, ispravi me ako grešim, ali si i sam rekao, da je ovde reč o nekom osećaju nepravde i možda egoizma. To što se komšije voze u poznatim markama, ne znači da i mi moramo i da smo u mogućnosti. Slažem se da bi Solaris bio super izbor, ali nažalost su ponudili višu cenu. Mada ni ja ne isključujem da je ovde neki dil sa Kinezima i da nije baš čist posao.
Uglavnom, tužno je što ćemo imati tako raznolik vozni park, ali ja lično ne vidim ništa loše u tome da nas prevoze ovi autobusi, a ne Mercedes, Man i sl. Ne verujem da smo u mogućnosti za takvo nešto, a i bila bi tragedija da su oni u GSP-u i da budu uništavani od strane održavanja, manjka delova, užasnih puteva i ostalog zbog čega nam propadaju autobusi.
Иначе, гледам овај нови БМЦ и ипак ми се свиђуцка, лепши ми је него, рецимо, Акиа и Кобра, а има мало шмека у дизајну на Отокар. Е сад Кинези, то ћу видети, иако сада имам предрасуде о њима можда ме и разувере...
Одох ја мало у ШББКББ филозофију, не знам како вама, али мени се онај нови Конекто кога многи називају чудним мноооого свиђа! 8) Споменули сте, иначе, паралелу реномираних произвођача и ГСП одржавања. Колико знам, Конекти и Јапанци су својевремено имали посебан режим неге у погонима у којима су били стационирани. :wink: Наравно, то сад уопште није тако, али колико знам било је пре...
Узгред, не бих се много радовао да је Ивеко победио, Загребу су недавно испоручили фелеричне Кросвеје, свима су цркавале сијалице, а један им је и изгорео након само 5 месеци рада. Могуће да су поменуте сијалице и биле узрок пожара, шикне нека варница приликом прегоревања сијалице и плане то зачас.