[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=504162#p504162:14nnfvb9 je napisao(la):
Žika » Čet Dec 28, 2017 7:09 pm[/url]":14nnfvb9]Nisam probao IMT 549 ali pošto ga pominješ pretpostavka je da su na sličnom nivou.
Pažljivije čitaj i sve će ti biti jasno. Prosto i jednostavno pišem da mogu svi da rastumače.
Bio sam i ja tu kada je bivša firma prolazila i sito i rešeto. Kada bude dovoljno goriva za krug dva ili ostaneš sam na liniji. Ili kad su pogoni spali na desetak vozila. Isto tako vozio krševe sa kojih je svašta otpadalo i srećom niko nije povređen.
SANOS-a si pomenuo, onda dobro znaš koliko su lepši bili za vožnju u odnosu na kockice. Koliko pregledniji, upravljiviji (dok ne strada guma na zadnjem gibnju) i koliko su bili bolji na kočenju. Malo tvrđa šalthebla ali opet sa manje luta. Šoferka koja nikad nije maglila (nisi nosio sudomil). Nezgodan leti ako nisu dobro zašrafljeni poklopci kod hladnjaka. 100% smo pili kafu u Rexu.
Na sreću imam puno kolega pa imam i priliku da probam prave autobuse i da procenim koliko je Ikarbus zaostao u nekim vremenima.
Nije lepo da čačkate Đoleta a isto pitanje postavi Becksu.
Đoleta ću jednom prilikom kad budem bio u njegovom kraju da upoznam ali kako mi reče zajednički prijatelj veliki zaljubljenik u autobuse i dobar dečkić.
Pomenut je Imt jer isto ima veze koliko i ik401 sa temom razgovora, pises stihijski sta ti padne na pamet. ikar(b)usi koji su pristizali kao novi su za Sanosa bili mucenje, tvrdi, nepregledni, sa brdo mana, u odnosu na to sto smo nekad morali voziti, ik103 je ogroman pomak, a tek serije iz 2012. za koju po tvojoj prici vidim nisi vozio, ali ipak imas stav kako ne valja.
Prave autobuse? Kakvi su ovo?
Opet se vrtimo u krug, neke price koje nemaju vezu sa temom, niko nigde nije pomenuo da pravi autobuse koji su poslednja rec tehnike i savrsenstvo, samo pokusavamo docarati da su za ulozene pare lepo sluzili.
Djoleta ne poznajem, mislio sam da je momak iz struke sudeci po postovima. Sto se becksa tice, licno ga ne poznajem, par puta sam ga sreo u garazi sa kolegama i referentima, mislio sam da je tu iz firme decko jer nekom prilikom kad sam se ukljucio u razgovor vidim da zna dosta informacija o vozilima i firmi. Kasnije u razgovoru sa kolegom jednim dobio sam informaciju da je to taj decko sa foruma. Sreo sam ga par puta nakon sto sam promenio pogon, ali u drugoj firmi, mislim da je tu bio zaposlen i tu sam ga i video da vozi, ako je tacno kao sto kazes da je mlad i da nema kategoriju, onda ti mogu reci da se bolje snalazi nego neke kolege sa duzim stazom koje sam vidjao. Inace, ne mogu se sloziti sa nekim stavovima njegovim, ali on decko ima pravo da se ponasa kako zeli. Opet kazem licno ga ne znam, mozda ga vi znate licno pa mozete tvrditi drugacije.
Samo, ovde nije tema ko je sta i ko je ko, vec svako ima pravo da iznese svoje misljenje. Ovde pojedini nastupaju kao da su bezgresni i da sve znaju, cak si i meni sa 22 godine staza za volanom rekao da sam neznalica, dragi kolega, previse si ubedjen u svoje znanje. Licno te ne poznajem, ali nastup ti je podjednako los kao i becksu koga kritikujes, njemu i da se odbije na te godine koje tvrdis da ima, ali ne znam sta za tebe reci.
Kesha":14nnfvb9 je napisao(la):
Kako čovek može da zna koliko imaš godina? A da, pa po tvom pisanju čovek bi pomislio da si u najmanju ruku inženjer mašinske struke sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Jedno je kad napišeš da ti se nešto ne dopada, odnosno da to nešto na tebe nije ostavilo lep utisak da tako kažem, a sasvim drugo kad pišeš da je to nešto "smeće". Naravno, većina će pomisliti da to što pominješ ne valja samo po sebi. Zamisli, menjač koji je "sklepao" jedan Alison "smeće". To je i više nego solidna transmisija za tvoju informaciju, al u Evropi ne toliko rasprostranjena. Imaju je Ćurdićevi MAZ-evi 103, a uparena je sa Cummins-ovim ISB6.7L, inače, odličnim malolitražnim motorom. Šest stepeni prenosa, po mom mišljenju dobro raspoređenih, savršeno koriste sve što pomenuti motor može da pruži, a to što se ta vozila skoro pa uopšte ne održavaju, ne može se staviti na teret pomenutog proizvođača menjača.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Vozio sam Van Hoola sa Allison menjačem, mnogo se bolje ponasao nego zf u recimo Bovi. A Allison nije firma koja se bavi od juce transmisijama, da bi neko tek tako kategorisao njih kao smece, zato sam pomislio da covek ima odredjena iskustva. Samo cinjenica je da je slabo popularan kod nas, ali za mene licno utisak je da se mnogo bolje ponasa nego zf.