Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 308 94,8%
  • BMC

Glasovi: 17 5,2%

• Ukupno glasača
    325
И то што стављају ИК218М на бескорисну линију је глупост. 3 иду на 72 због туриста значи остаје 1 зглоб па мајку им...

image.jpg

image.jpg
Volim kad ljudi ugrabe ovakve slike, koje su jelte iz Srbije, a ipak je sve na njima cakum pakum. Umiruju cepdidlaku u meni.
Me_Gusta.jpg
:mrgreen:
Praviću se samo da ne vidim papirni ''displej'' :mrgreen:

Elem, bravo Šomi. :kk:

Jutros u 31, bar da je ugasena nego iduvava vreo vazduh. Dosta autobusa nema klimu, a negde me iznenadi (tipa na 50 ali dva puta za nedelju dana autobusi crkli). Naravno vec par dana traje kampanja naprednih debila da je za sve kriva prethodna vlast...

Ovi se i dalje ponašaju kao opozicija :lol: pa ako je neko odgovoran za to što trtljaju danima, zašto napredno sudstvo ne reaguje? Nije mi samo jasno kako to neko može da proguta tako jadna saopštenja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469743#p469743:2e0wkwu9 je napisao(la):
Djole Pevcanin » Sun Aug 06, 2017 5:37 pm[/url]":2e0wkwu9]И то што стављају ИК218М на бескорисну линију је глупост. 3 иду на 72 због туриста значи остаје 1 зглоб па мајку им...

Na 72 treba ostaviti Solarise.

Морају 3 нова због туриста да би видели како су нам нови и лепи аутобуси.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469760#p469760:25fsi9gz je napisao(la):
Djole Pevcanin » пре 23 минута[/url]":25fsi9gz]Морају 3 нова због туриста да би видели какви су нам нови и лепи аутобуси.
Соларис је милион пута лепши од Икарбуса.

Зар се већ зна на којим линијама ће возити нови зглобови?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469769#p469769:3l27ochg je napisao(la):
Сенке » 06 Авг 2017, 19:47[/url]":3l27ochg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469760#p469760:3l27ochg je napisao(la):
Djole Pevcanin » пре 23 минута[/url]":3l27ochg]Морају 3 нова због туриста да би видели какви су нам нови и лепи аутобуси.
Соларис је милион пута лепши од Икарбуса.
ИкарКРШина

Ствар укуса, мени је Икарбус лепши пошто има симетричну предњу стену док код Солариса маска има косину ка десној страни.

Ne može rethodna vlast da bude kriva zbog toča što klime ne rade kada su ovi u raznim oblicima u celoj državi pa i u gradu na vlasti preko pet godina. Pa za pet godina su mogli da prokopaju taj kanal do Egejskog mora ručno, a ne da poprave klime u prevozu.

Nije samo ukus nego i kvalitet. Imaju 4 godine a pojedini su ko novi (zavisi od održavanja).

Kвалитет Солариса је неоспоран, мада сам ја мислио на изглед. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=469784#p469784:211bp1xr je napisao(la):
Miroslaves » Ned Avg 06, 2017 10:36 pm[/url]":211bp1xr]Nije samo ukus nego i kvalitet. Imaju 4 godine a pojedini su ko novi (zavisi od održavanja).
Uze mi reč iz usta. S obzirom na to gde živimo, meni je najbitniji prvo kvalitet. A Solarisi su tu bez premca. Ubedljivo najbolja nabavka za GSP u poslednjih... mnogo godina.

Elem, vezano za estetiku - moram da priznam da se Ikarbus malo popravio. Ali ima još da uči.
Meni je generalno lepo sve što se lepo sastavi i lepo održava. :) Mada nema spora da Solarisi ''bolje stare'' nego Ikarbusi.

A što se tiče konjina s kravatama na TV ekranu, pa to je standard već. Njima su uvek za sve krivi ili 1) narod ili 2) strani elementi ili 3) prethodna vlast. Oni naravno nikad. Štaviše, treba svi kobajagi da im budemo zahvalni što nas vode. Tako da takve budaletine treba samo ignorisati.

Било би лепо да можемо да их игноришемо, али ти дилетанти нам кроје многе ствари које се уплићу у наше животе.

Да се опет осврнем на естетику, ипак је нови дизајн Икарбуса рађен са италијанима :D

14026733860_e220e1da39.jpg

Ја бих највише волео нове Конекто Мерцедесе. Никад му нисам нашао лошу страну за време путовања. :vops:

Moжда буду неки Конекто у оних 200 половњака што планирају да набаве :D

@ Дошљак Ne znam koliko je ovde bilo reči o dizajnu Ikarbusa, pisao sam već ranije na Autobusi.net. Taj model koji si okačio je ustari naš i njihov hibrid. Oni su radili maske, a naši su takodje učestvovali u ostatku, zato karoserija izgleda slično kao i Ikarbus. Ako pogledaš prednju stenu videćeš da je Ikarbus imao takvu pre nego što je krenula saradnja (Ik niskopodni modeli iz 2006. - Bg ih je nabavio 2008. i to 100 komada.)
Nakon što je prestala saradnja mi smo malo modifikovali dizajn branika - da ne bude kao njihov, tako su i nastali branici koje sada vidjamo na Ikarbusima.

Kako god to ljudima izgledamo, ja moram reći da do sada retko ko je pohvalio Ikarbus što je skoro jedina domaća državna firma koja zaista izbaci novi model. Setite se samo Zastave, koliko im je trebalo da promene samo branike i instrument-tablu na jugu.
Sa druge strane, naši autobusi su poprilično jeftini u odnosu na konkurente, ne treba očekivati kvalitet kao što ima solaris, a sa druge strane koliko sam shvatio, Solarisi imaju posebno održavanje, dok Ikarbus bude opran samo kada izadje iz fabrike.
Opet pogledajte Ikarbus u Novom Sadu i u Beogradu, isti autobusi, ogromna razlika. Dakle stvar je i kako se odnosimo prema njima i kako se održavaju.

Мени је занимљиво како је Икарбус прилагођавао и визуелно модернизовао модел Ик-103 и сродне зглобове, па ту има неколико типова браника зависно од генерације. Ови последњи браници из сарадње са Италијанима су ми симпатични пошто ме мало подсећају oбликом на стари Икарус ИК-5, тј МАН 890, још да имају oкругле фарове као нови Лондонски New Routemaster и трилекс фелне :mrgreen:

London%20bus.jpg

Ikarbus mozda i ne izgleda ruzno ali sto se tice kvaliteta gorji cak i od jeftinih rusa. Novi Sad, Subotica i ostala manja mesta uopste nisu za poredjenje, posto su autobusi MNOGO manje optereceni i imaju slabji motore.

Vrh