Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
GB3207 na 89

GB183 na liniji 89

GB195 na 89

GB186 na 89

3210 na 89

GB742

GB1022 na 67

Juče sam prisustvovao nimalo naivnoj sceni, koja je posledica nepažnje vozača.
Neki bus sa 711, staje kod Goce Delčeva, na treća vrata kolona ulazi i vozač mrtav ladan zatvara vrata, kada je na njih krenuo čovek koji je nešto sporije ulazio. Sva sreća čovek je pustio vrata izašao, a onda kad se okrenuo ja sam ostao u šoku, čovek je sporije ulazio jer je dete držao u rukama, onda je sa pravom palo pominjanje familije vozaču, za koga jednostavno ne mogu da nađem nijedan razlog opravdanja takvog postupka. Kako je moglo proći, sjajno je završilo.
Opet sa druge strane danas sam u dva navrata video da čekaju ljude koji trče po kiši i puštaju ih da uđu iako su već zatvorili i spremili se za kretanje, svakakvih nas ima...

Nažalost, kod oktretnice 17 juče se dogodio sličan događaj u kome je žena poginula. Autobus je bio 707.

I vozači i putnici moraju da obrate više pažnje. Imao sam situaciju pre 7 dana u zglobnoj 18 da zadnjih dvoje vrata se zatvaraju u stanici, a otvaraju van stanice. Neke devojke i jedan stariji čovek su iskočili iz vozila koje je krenulo, moglo je da se završi loše. Vozač nije ništa primetio. Što je najgore niko od putnika nije ništa hteo da mu kaže, a bilo nas je sigurno 60, pa sam došao sa kraja autobusa da mu kažem. Čovek se kulturno zahvalio ali kad sam pogledao u retrovizor jasno se videlo da vrata nisu zatvorena. Da li se više obraća pažnja na levu stranu ne znam, ali da se ovako gube životi je prosto besmisleno.

Juče se desilo ono što se svakodnevno dešava, a to je da stariji ljudi u zadnjem momentu utrčavaju u autobus smatrajući da će biti viđeni. Mnogo puta se desi kad je gužva na stanicama da se jasno ne vide udaljena vrata, ali ne može čovek čekati da se gužva skloni nego mora zatvoriti po nekom viđenju situacije koliko može na osnovu ogledala.
Strašno je što je život izgubljen, još strašnije je što vozač nije primetio ništa do narednog semafora. A ono što me donekle raduje što su se javili ljudi da svedoče. Obično u takvim situacijama pojede vuk magarca i nigde nema nikoga, pa taj vozač obično neupućen jer ne može sve da vidi, treba da objasni šta se dogodilo.

GB3172 na 95-no coment :shock: :evil:

Kako bi bilo lepo da su i ostale ovako farbali
GB1029 na 95

Добро питање, мада мислим да је то тековина увођења приватних превозника у јавни превоз, када је било шареноликог возног парка, како би се као знало која возила су учесници у јавном градском превозу, као што су им уведени и они ПО бројеви. Са друге стране ГСПу се много што шта толерише у односу на приветнике.

20160512_103348.jpg

Gde mogu da pohvalim vozaca ? Na koji mail

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385926#p385926:bwutxhy3 je napisao(la):
Čika Brana » 13 Мај 2016 08:57 pm[/url]":bwutxhy3]Зашто су приватници обавезни да имају грб града, а ГСП није?
Сви су у обавези, али ГСП има само на новијим возилима (ИК112ЛЕ, ЦАФ трамваји и Солариси)
Икарбус ИК112ЛЕ by Somi303, on Flickr
BUEphPt.jpg

http://www.autobusi.net/forum/viewtopic.php?f=20&t=4164&p=508607#p508496

С тим што приватници морају да истакну грб на предњој и задњој стени док ГСП то ради само са стране поред гаражног броја.

E kad je došlo vreme da vozila stara 8 godina, od kojih bar četvrtinu nisu radili, idu na remont, onda ga j*bi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=386270#p386270:1u8xjs74 je napisao(la):
becks89 » Нед Мај 15, 2016 7:48 pm[/url]":1u8xjs74]E kad je došlo vreme da vozila stara 8 godina, od kojih bar četvrtinu nisu radili, idu na remont, onda ga j*bi...

Данас пролазим поред погона Нови Београд, на паркингу 2 ИК-218Н на клоцнама. И није ми јасно зашто су сада увели фарбање целог овог лима око задњих светла као што су радили и на ремонтованим Мерцедесима, и зашто им је тешко да извуку бели кров и на предњој стени?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=386270#p386270:1pxrcv1w je napisao(la):
becks89 » 15 May 2016 19:48[/url]":1pxrcv1w]E kad je došlo vreme da vozila stara 8 godina, od kojih bar četvrtinu nisu radili, idu na remont, onda ga j*bi...

Пази сад кад пошаљу оне 2-3 зијаче у резерви што нису посекли на ремонт

Danas sam bio prijatno iznenađen kada sam ušao u Solaris (3197) na liniji 23, a ono uključena klima.

Vrh