[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=379043#p379043:3dv34ivu je napisao(la):
marrecar » 01 Apr 2016 10:36 pm[/url]":3dv34ivu]Ako je oznacen papirima, mora da bude na vidljivim mestima sa prednje, zadnje i bocne strane. Naravno, to podrazumeva vidljive oznake, a ne neki svrakopis hemijskom olovokom. Eto bas juce situacija kod mene na 306, ja dosao na Ustanicku i vidim po redu voznje autobus je otisao pre par minuta. Cekam sledeci, kad posle mozda 6-7 minuta, dolazi autobus, na displejima stoji GSP Beograd, napred nisam video nijedan papir, a sa strane stoji 305. I odjednom staje na stanicu, ja reko' sad hoce nesto sa ovim otpravnicima ili kako god se zovu da poprica. Otvara sva vrata, ulaze ljudi, ostatak zbunjeni. Ni ja nisam znao sta se desava, pa namerno stajem na vrata i gledam u aparat sta pise. I tamo stoji da je 306. I ja ulazim, sednem i vidim da pozadi nema papir, a na onom sa bocne strane pise 305. Posto sam bio pozadi, nisam video da ima papir na kojem je pisalo 306. I tako ulaze izlaze ljudi do Vince, gde je uslo oko 10 ljudi. Odjednom se neko dere da stane vozac da izadju ljudi, mislili da je 305 i tako izadje 3-4 ljudi. Covek pored mene se okrene i pita kao "Decko je l' ovo 305 ili 306?". I ja odgovaram kao da je 306, tako pise na apratu, a vozac verovatno nije stigao ili je zaboravio da skine taj papir gde pise 305. I posle kad sam izasao na okretnici, prolazim napred i vidim da stoji papir gde pise 306.
Kao sto sam rekao, po pravilniku, ukoliko su neispravni elektronski displeji, mora da postoje papirne, citljive oznake sa prednje, zadnje i bocne strane, dakle najmanje 3. Sad zaista ne mogu da se setim gde sam to citao.