Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
11030":2de8o11t je napisao(la):
Beogradjane zabole ona stvar koje su boje autobusi, stajalista... upravo se kuvam u raspalom ikarbusu koji sam cekala 20 min, da ne pricam da mi od djerma do zarkova redovno treba preko sat vremena. Operite smrdljiive autobuse klosari iz gsp-a za pocetak pa ih onda farbajte u boji evropskih novcanica.

dare":2de8o11t je napisao(la):
i sto ih opste koj moj farbaju .Pa ljudi moji nece valjda da ofarbaju raspali 1277,1150,1151 i ostale krsine .Cime li smo mi putnici zasluyili da se vozimo u tim raspalim kantama :twisted:

Zaslužili smo da se vozimo u raspalim , ali uredno ofarbanim u crveno , autobusima zato što ne plaćamo svi kartu , te shodno tome , nema se dovoljno para da se zameni predotrajali vozni park , ali se sa druge strane ima sasvim dovoljno para da se kupi rođina crvena farba , i na taj način zamaskira trulež.
Inače , pre neki dan sam ušao u 88 kod Sajma i išao do Opštine Novi Beograd. Kad sam izašao iz autobusa , toliko sam se oznojio da su se šorc i majica zalepili za mene. Najmanje pet minuta sam sedeo napolju da se povratim , a otprilike isto toliko mi je trebalo da pređem pomenutu relaciju.
Večeras sam primetio privatni na 79 , ofarban skroz u neku bordo nijansu crvene. Ako će tako da nam izgledaju svi autobusi (od poda do plafona crveni) , izgledaće još gori nego što su sada.

Somi303":31flq94d je napisao(la):
Греота за Соларног :cry:
Saobracajna-nesreca-sudar-autobusa-3-620x350.jpg

Saobracajna-nesreca-sudar-autobusa-1.jpg

http://www.telegraf.rs/vesti/1694336-jezive-fotografije-sudara-dva-autobusa-usred-beograda-foto
Где је други аутобус?

Ево га:

Vracao sam se malopre sa posla i cekam drugu 56 u 4:24, lik dolazi mrtav hladan (privatnik) sa dvoje poluotvorenih vrata, skupili se ljudi i cekaju polazak. Ode na kaficu kod otpravnika, vraca se posle 10ak min i pogleda ona vrata sto zezaju i sede i cao nema polaska. Pa sto si idiote uopste izlazio iz garaze, sreca pa nas je video vozac iz 53 kako trcimo za busom pa nam je stao i pokupio nas.

Ne znam ljudi, da napravimo neku akciju pranja autobusa iznutra, cisto da se retardi zapitaju? Solarisi kao najnoviji su toliko prljavi da je stvarno sramota. A u spancima su poceli da iskuljucuju klimu! Sta je tu izgovor, gorivo ne moze biti, jel..

Ni u svim Solarisima ne radi klima juce sam se vracao sa GB3104 na liniji 95 klima ne radi Prokuvao sam unutra.U pogonu Zemun slabo rade klime u njihovim autobusima.Danas sam se vozio sa GB438 na 73.klima ne radi.Grozno je bilo :evil: A jos kad cujem da ni u Spanskim tramvajima ne radi klima pitam se kako putnici to izdrzavaju.Ja sebe ne mogu da zamislim da udjem unutra da klima ne radi a sedista strokava da se coveku smuci sve :twisted:

Dare , bolje se zapitaj kako onaj jadničak sa sledovanjem od 0,5 l tople vode izdrži osam sati.
Čuo sam da padaju kao sveće.

A koga briga za vozače, važno je da putnicima koji provedu sat vremena dnevno u autobusu bude po volji, a vozači su potrošni materijal, čudi me da nema više ovakvih nezgoda, svakodnevno, s' obzirom na uslove rada...

Naravno da treba da imaju bolje uslove, ali ne razumem ovo za vodu kako imaju pola litre za jedan dan. Pa ni meni niko ne kupuje vodu na poslu, cak ni pola litre.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Toliko kao firma obezbedjuje, delili su vodu, kao brinu o vozacima ili tako nesto. Smesne akcije, naravno niko ni njima ne nabavlja nista, slikanje za novine i slicne igranke za siroku masu jednom u 3 meseca za skupljanje bodova i sindikalnih clanova...

Naravno da je nenormalno da ljudi nemaju obezbedjenu pijacu vodu na hiljadu stepeni, o cemu pricamo!? Poslodavac je duzan da ti obezbedi sigurne i bezbedne uslove za rad, a u to je zdravorazumski da spada pijaca voda.

Наведите једну фирму која то ради, а да није Гугл који ти и кревет обезбеди.

Возећи данас бицикл налетих на бисер од аутобуса, али не из нашег превоза.

Енглески двоспратни аутобус из раних шездесетих година чами у једним дворишту/паркингу на Старом Аеродрому тј. пре оне Кри гас пумпе код Ер Порт Центра, не памтим кад сам задњи пут туда прошао. Наравно нисам одолео да га не сликам и исту поделим са вама.

Аутобус је производње Бристол Лодека (Bristol Lodekka) тип лд6г и ево слике од данас касно поподне. На њему још пише на којој је линији радио: од Трафалгар сквера до Оксфорд улице. Штета што овако овде труне, могао би лепо да се реконструише као олдтајмер или преуреди у нешто и да буде нека врста туристучке атракције:

Чак се и на гугл мапи види тај аутобус како се црвени: https://www.google.rs/maps/@44.8116397, ... !1e3?hl=sr

Слика са гугла улични поглед: https://www.google.rs/maps/@44.81161,20 ... 6656?hl=sr

А ево као изгледа сређен тај аутобус:

http://onlycarspictures.com/page/bristo ... fault.html

Inace kad smo kod vode, jutros sam bio ispred garaze GSPa, svako ima bar nekoliko flasica vode u kabini.

Sta to vredi? Posle 20 minuta bez klime, tamo voda vise nije ni za to da je naspe u bus...

Imam jedno pitanjce za starije forumase. Da li je moguce da je ovaj ostavljeni crveni autobus isti onaj koji je na Tasmajdanu godinama radio kao kafe klub? Prvo je samo autobus bio kafic, negde s pocetka 90-tih godina proslog veka, a zatim je napravljena velika konstrukcija preko njega i bio popularan fensi klub? Da li je moguce da je posle zatvaranja i rasturanja zavrsio na nekom zabacenom parkingu?

Гага":2z1p5tou je napisao(la):
Возећи данас бицикл налетих на бисер од аутобуса, али не из нашег превоза.

Енглески двоспратни аутобус из раних шездесетих година чами у једним дворишту/паркингу на Старом Аеродрому тј. пре оне Кри гас пумпе код Ер Порт Центра, не памтим кад сам задњи пут туда прошао. Наравно нисам одолео да га не сликам и исту поделим са вама.

Аутобус је производње Бристол Лодека (Bristol Lodekka) тип лд6г и ево слике од данас касно поподне. На њему још пише на којој је линији радио: од Трафалгар сквера до Оксфорд улице. Штета што овако овде труне, могао би лепо да се реконструише као олдтајмер или преуреди у нешто и да буде нека врста туристучке атракције:

Чак се и на гугл мапи види тај аутобус како се црвени: https://www.google.rs/maps/@44.8116397, ... !1e3?hl=sr

Слика са гугла улични поглед: https://www.google.rs/maps/@44.81161,20 ... 6656?hl=sr

А ево као изгледа сређен тај аутобус:

http://onlycarspictures.com/page/bristo ... fault.html

Ја се овог буса сећам из филма Мала ноћна музика :D

Мислим да је овај декер у НС и био у ЈГСП НС, док овај црвени сигурно никада није био у ГСПу. Мада слажем се, греота да пропада.

Kao и већина британских аутобуса, посебно дабл декера.

Da prekinem samo nakratko vašu diskusiju, da poručim ovim čikama što prate šta ja pišem, gospodo pozabavite se stanjem guma na vozilima, da ne bi ja morao da se bavim time...

Nego, jel zna neko sudbinu ovog dekera, ostavljen da propadne ili?

Deker je bio parkiran i u karadjordjevojjedno vrijeme kod sad hotela mr president
Prije par godina je bio na prodaju za nekih 10 000e cini mi se imao je fast reklamu

Vrh