Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Proveo sam ceo dan u autobusu 23

proveo-sam-ceo-dan-u-dvaestrojci-body-image-1428334285.jpg

Neke stvari u životu činimo, iako ne postoji intelektualni, duhovni ili materijalni motiv iza toga. Tako se najlakše može obrazložiti odluka da provedem dan u tarantinovskom maniru - od svitanja do sumraka u popularnoj dvaestrojci. Jednostavno ne postoji racionalno objašnjenje.

Ipak, nakon 13 sati vožnje autobusom na jednoj od najdužih beogradskih dvocifrenih linija (Google maps kaže 18,6 kilometara), odmah sam apdejtovao profil na kaučsurfingu, odnosno prvi put sam imao potrebu da popunim boks One Amazing Thing I've Done. "Dobrovoljno sam proveo dan u beogradskom autobusu". Ko još može da se pohvali time?

Inicijalna ideja, a samim tim i naslov ovog teksta trebalo je da bude "23 sata u dvaestrojci". Međutim, jedan od razloga zašto nisam bio totalno hardkor jeste i činjenica da se dnevna karta u GSP-u sa razlogom zove dnevna. Ne važi za noćni prevoz. Igra reči dostojna spletki i kontroverzi koje konstantno prate sistem Busplus. U prevodu, karta koju navodno plaćaš za 24 sata, važi tehnički 20 sati. Pa nek' vozač objasni nekom pijanom turisti "zašto ga je bacio u prljavu reku Misisipi iako je platio kartu". Neću realno da se pravim da mi nije laknulo.

Pripreme za jutarnji polazak su se svele uglavnom na unošenje solidne količine laktoze na koju sam manje-više intolerantan, kako ne bih morao da razmišljam o velikoj nuždi i cheatovanju u toku dana. Kada smo taj deo prevazišli, spakovao sam laptop, telefon, prenosnu bateriju, sendvič, litru i po vode, gomilu čokoladica i Lomovo izdanje Apsurdnih priča Danila Harmsa. Jer ceo taj dan je jedan veliki apsurd, zar ne?

http://www.vice.com/rs/read/proveo-sam- ... vaestrojci

Na srecu bez vecih posledica, malo smo isprskani staklom, ali nista strasno.
Propala kocnica, a ni rucna nije odreagovala, sreca pa je kolega iz arrive bio pod rucnom u stanici i da se islo uz brdo, ko zna kakve bi posledice bile da je bilo nizbrdo i da nije bila potegnuta rucna. Nalog, naravno uredno potpisan.

kako je `propala` kocnica?
vazduh ?pritisak uredno bio nadrukan? Problem sa ABS-om?
Sta je u pitanju? Kako se ponasao pre udesa, nije `doleteo` valjda iz garaze ? ;)

Hvala Bogu da je proslo bez ozbiljnijih posledica i povreda

Ovi novi ikari za NS deluju mi tako lepo (možda jer su super uklopili boje).Još samo da je jednodelna maska...
Kada će se pojaviti na ulicama?

laki72":3k8l8qdf je napisao(la):
Sta je u pitanju? Kako se ponasao pre udesa, nije `doleteo` valjda iz garaze ? ;)

Vazduh uredno nadrukan, bez grešaka na centralnoj jedinici, sem neke dcu dijagnostike, za koju su rekli da tera. Pre toga je odradio smenu i po, nije pravio probleme, međutim on je imao već tri udesa sa sličnim uzrokom. Tako da ko zna šta se desilo, kad je trebalo da se pomeri, posle nekih pola sata pošto smo ga držali na klocni za svaki slučaj, on je kao nešto imao kočnice, ali to je bilo do poda bukvaalno, žandar je video i rekao ne pomeraj ga onda. Posle sata i dolaska treće patrole su odlučili da ga pomere malo sa kolovoza na trotoar i tu je jedva stao, prilikom udesa radio je ručni retarder, kad je pritusnuo radnu kočnicu ona kao da si je odsekao, ode do poda bez reakcije, poteže ručnu i on pod ručnom ide nekih 5-10m nigde nijednog traga kočenja, sreća pa je bilo na uzbrdo i pri brzini od 10 na sat, inače ko zna šta bi bilo...

Dobra ti slika 287 hahaha :D
Elem, bio sam iza tebe, čekao sam da vidim kako ćeš napraviti sliku, da te vratim da ga ponovo slikaš :D

Japanac "pojačanje" u Kosmaju :)
11152676_452327898255747_8617136295639821916_n.jpg

Japanac u kosmaju to odnah moze u spisak bivsih buseva ima da ga raskantaju dok kazes keks

I na 37 takodje... :)

Takodje, Solaris sinoc oko 19.00 u kvaru ispred ulaza u Avala film u Kosutnjaku.

Od kako je prebacena na Karaburmu, pojavljuju se i solo, ali i zglobni Japanci na 25.

becks89":22fjkg36 je napisao(la):
laki72":22fjkg36 je napisao(la):

Vazduh uredno nadrukan, bez grešaka na centralnoj jedinici, sem neke dcu dijagnostike, za koju su rekli da tera. Pre toga je odradio smenu i po, nije pravio probleme, međutim on je imao već tri udesa sa sličnim uzrokom. Tako da ko zna šta se desilo, kad je trebalo da se pomeri, posle nekih pola sata pošto smo ga držali na klocni za svaki slučaj, on je kao nešto imao kočnice, ali to je bilo do poda bukvaalno, žandar je video i rekao ne pomeraj ga onda. Posle sata i dolaska treće patrole su odlučili da ga pomere malo sa kolovoza na trotoar i tu je jedva stao, prilikom udesa radio je ručni retarder, kad je pritusnuo radnu kočnicu ona kao da si je odsekao, ode do poda bez reakcije, poteže ručnu i on pod ručnom ide nekih 5-10m nigde nijednog traga kočenja, sreća pa je bilo na uzbrdo i pri brzini od 10 na sat, inače ko zna šta bi bilo...
Becks šta je bilo na kraju ? Rađen vanredni tehnički ?
zaj**** ako se ručna rašteluje tu onda samo puno sreće.

Ne bih o tome.
Ispao je problem zbog ovih slika i mog pisanja, pa ne bih dalje pogoršavao stvari...
Nadam se da se ne ljutite.

becks89":2opej2zx je napisao(la):
Ne bih o tome.
Ispao je problem zbog ovih slika i mog pisanja, pa ne bih dalje pogoršavao stvari...
Nadam se da se ne ljutite.

Kakvi dripci! Koriste Beobuild da prave probleme vozacima.

Nadam se Becks da ce sve dobro proci po tebe.

Pa takoi im i treba kad su smotani dobro im nisu bus odvezli preko granice

Vrh