Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Ovo ni u Tunguzija na Marsu nema kao sto ima kod nas. Ovo je jednostavno DNO nema dalje.

Чуди ме јер сам им ја слао слику када је она већ била објављења, хит су заиста.

Isto kao i moja rupa u autobusu :)

Отправлено с моего iPad используя Tapatalk

Momci, zastitite slike 'vodenim zigom' pa nek ga duvaju, kad nisu korektni da se zahvale i navedu autora fotografije.

Sta ocekivati od brisguz novina? Onda naslov LAZNI HEROJ, kao da imamo jednu trudnicu u gradu i sad ni jedan drugi vozac nije mogao to da ucini osim tog Zeljka. Napisan tekst bez i malo razmisljanja o posledicama po ovog coveka i njegovu porodicu kao da je apsolutno nemoguce da je i on uradio to.

Tako je, a smatram da je ovde greška i ljudi iz marketinga, odnosno konkretno menadžerke za odnose sa javnošću i službe za medijski nastup. Vrlo površno su odradili posao u svakom slučaju i napravili više štete po firmu nego koristi. Jedan normalan i ljudski gest pretvoren je u nešto što me jako podseća na dnevnu politiku u Srbiji.

Slazem se, ocrnili su coveka kao da je nekome ukrao pare ili nesto gore. Ali nije mi jasan odgovor GSPa, ova novinarka je dala precizne podatke na osnovu kojih su lako mogli da utvrde koji je vozac u pitanju, i bez garaznog broja vozila, a sad svaljuju svu krivicu na njega i pravdaju se.

Vala bas bitno da je slika izasla da se neko eventualno zamisli, A ovo za vozaca heroja je apsolutni hit koji pokazuje koji je javasluk i nesposobnost gsp upitanju :bash: Zeznuli su i njuz

Битна је брзина јер док сам ја слао слику неко је већ под лажним именом, презименом и лажном изјавом послао њима.

Zato sto ovako lose pisu o ovom vozacu 24 sata su mi postale najgore novine.Nek se stide zbog ovoga.Dizu prasinu tamo gde je nigde nema prave frku nizasta :evil: :bash:

Sindikatska patka, bas slucajno izasle slike u majici sindikata, bas slucajno kad je krenulo pitanje o njihovom radu? Sramota i bruka sta su spremni da urade, oni i to malo dobrog sto urade uspeju da zaseru.
Elem, ako nekog zanima, GSP sa svojih 5000 i nesto radnika na platnom spisku ima 23 registrovana sindikata, dobro ste procitali 23 komada, ovo je nadmasilo i moja nagadjanja o njihovoj brojnosti.

Netačna informacija! :)

U martu su registrovana dva nova, jedan u pogonu (SP "Centrala") i jedan u org. jedinici "Planiranje i upravljanje saobraćajem", tako da ih je sad 25. :mrgreen:

Koliko je potrebno za reprezenttivnost tu svakako ima viska sindikata za gsp

Zakon o radu:

4. Reprezentativnost sindikata

Član 218.

Sindikat se smatra reprezentativnim:
1) ako je osnovan i deluje na načelima slobode sindikalnog organizovanja i delovanja;
2) ako je nezavisan od državnih organa i poslodavaca;
3) ako se finansira pretežno iz članarine i drugih sopstvenih izvora;
4) ako ima potreban broj članova na osnovu pristupnica u skladu sa čl. 219. i 220. ovog zakona;
5) ako je upisan u registar u skladu sa zakonom i drugim propisom.
Prilikom utvrđivanja reprezentativnosti na osnovu broja članova, prioritet ima poslednja potpisana pristupnica sindikatu.

Član 219.

Reprezentativnim sindikatom kod poslodavca smatra se sindikat koji ispunjava uslove iz člana 218. ovog zakona i u koji je učlanjeno najmanje 15% zaposlenih od ukupnog broja zaposlenih kod poslodavca.
Reprezentativnim sindikatom kod poslodavca smatra se i sindikat u grani, grupi, podgrupi ili delatnosti u koji je neposredno učlanjeno najmanje 15% zaposlenih kod tog poslodavca.

ivanb":2o6g0wpr je napisao(la):

U martu su registrovana dva nova, jedan u pogonu (SP "Centrala") i jedan u org. jedinici "Planiranje i upravljanje saobraćajem", tako da ih je sad 25. :mrgreen:
Zaostajem, ja sam po ovome rekao...

ODLICAN 5 :D
Upravo sam to hteo da kazem. Reprezentativnost sindikata...
Ne moze nikako da ih ima toliko

becks89":2pcf1bhf je napisao(la):
ivanb":2pcf1bhf je napisao(la):

Zaostajem, ja sam po ovome rekao...

Znam, pretpostavio sam i gde si video, ali kao što vidiš u pitanju je februar, a u martu su dva registrovana. Naveo bih i nazive, ali stvarno ih nisam upamtio. Uglavnom, čekam samo da se pojave i njihove turističke ponude, ponude bele tehnike na rate preko adm. zabrane, izlete po banjama i gradovima Srbije i okruženja, a kasnije tokom vremena ponuda će biti upotpunjena i domaćom zimnicom, turšijom i ajvarom i obavezno ponudom uglja i drva. Dobro, tu i tamo se desi neki dopis rukovodstvu GSP-a na uvek iste teme (na koje se nikad ne dobije odgovor niti se neko potrese oko toga, osim možda onih radnica na pisarnici što moraju da zavode dokumente koje niko neće ni pogledati).

Ranije sam se nervirao zbog ovakvih stvari, sada mi je postalo smešno koliko je tužno. Svi ti sindikalci u GSP-u gledaju samo sebe i svoju ličnu korist (čast izuzecima kojih ima, ali vrlo malo i to su zaista pojedinci) i prevazilaze sve granice svog neukusnog ponašanja. Ali šta da se radi, jer da sam ja direktor ili u menadžmentu firme, ovo bi mi odlično odgovaralo, prosto bih poželeo takvu organizovanost zaposlenima jer bi mi mnogo olakšali posao.

Dva su reprezantivna, a i ovi iz Sloge su se mesali u mnoge stvari, mada ne znam po kom osnovu kad nemaju 15%...

@ivanb, rak preduzeca, sta drugo reci? Sve to treba ugasiti, najgori neradnici i olos se skupio pod parolom nekih sindikata i sindikalnih prava, da nije sindikata to bi odmah najurili iz firme. Da je normalna firma, ko sto nije, imati jedan sindikat, koji ce biti sindikat i koji ne moze da vodi vozac sa 3 razreda srednje poljoprivredne skole i 5 godina staza kao cobanin i vozac traktora, pa dosao da palumudi i prosipa price o postenju, vec ljudi koji imaju i neku cuku u glavi, za vece stvari od toga da se napravi sindikat, tu ne treba puno pameti.

Slažem se, ali šta vredi kad nema ko tu da sluša. Pojedinci bi se prodali za hemijsku, upaljač, blokčić, a za kalendar ima da dolazi na slobodan dan u pogon da vidi jel stiglo. Još ako bude i novogodišnji paketić za decu koji ne vredi par stotina dinara sa sve dostavom do pogona (ako i toliko vredi), eto njega i sledeće godine u članstvu. Dobro, možda će u međuvremenu da ih pljuje kod kolega što mu ove godine nisu dali i pepeljaru a dali su Peri sa druge linije a njemu su rekli da nemaju. E na to se svodi članstvo u sindikatu, bar velikoj većinini. Možda će se neko ljutiti na ovo što sam rekao, ali stojim iza svojih reči da je to tako.

Pa 'deco', to nisu sindikati!
Zato vozaci i rade duze od zakonom ogranicenog, zato u kanalima pliva ulje, nafta i slicno, a tlo po pogonima ima 20cm klizavih naslaga ( i zapaljivih).
Ne moze to sto 'zovete' sindikat ni da vas zastiti od zloupotreba, niti da izdejstvuje bolje uslove ili bolje plate.
Ne moze nista.
Tek reprezentativnost daje neku 'potencijalnu' snagu za sindikalnu borbu, za pregovore sa poslodavcem...

Somi303":gw1ovnkr je napisao(la):
Битна је брзина јер док сам ја слао слику неко је већ под лажним именом, презименом и лажном изјавом послао њима.

Ispod slike stoji potpis - Foto: M.Smiljkić.

Vrh