Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Ikarbus IK-103, garažni broj 363, da ne tupim mnogo... Fotografije vozila....

Putnički salon:

Neko se malo igrao...

Instrument tabla:

Ogledala:

Изгледа да ће ГСП Београд у догледно време да набави 100 аутобуса са погоном на гас и то из Крагујевца. У питању су белоруски аутобуси МАЗ који се у сарадњи са крагујевачким предузећем "Вуловић транспорт" израђују у Крагујевцу. Ако неко има боље слике нека постави.

„MAZ” osvaja Balkan iz Šumadije
13.02.2015. Miloš Pantić

Kada je 2009. godine kragujevačka firma „Vulović transport” održala promociju prvog srpskog autobusa sa pogonom na prirodni gas, izrađenog u kooperaciji sa beloruskim gigantom „MAZ”, bio je to događaj za region koji je okupio 250 gostiju iz sveta autobuske industrije. Očekivanja su bila velika jer se autobusi na ovaj pogon proizvode još samo u Turskoj i Češkoj, a ovaj sa oznakom „mejd in Srbija” bio je za čak 100.000 evra jeftiniji od konkurencije.

Plan nove firme „MAZ Balkan” je da podstiče prodaju gasnih autobusa. Oni jesu skuplji od benzinaca, ali se kroz upotrebu zbog jeftinijeg goriva investicija iaplati. Plus je interes gradova da na ulicama imaju ekološki kudikamo manje zagađivače. Tako se već sada stupilo u pregovore sa beogradskim GSP-om da kupe sto gasnih autobusa iz Kragujevca, uz povoljan kredit iz Belorusije od povoljnih dva posto kamate. Ovi pregovori još nisu završeni, ali govore o ozbiljnom pristupu novom poslu sa obe strane.

http://www.kragujevacke.rs/Aktuelno/PRIVREDNA-SARADNJA/

Koja crna nabavka, pa ne mogu ni onih 10 da odrzavaju valjano, jos pumpu slepci zavrsili nisu.

A ciji je taj 363 o jake firme ni logo nisu stavili krasno

Jedna prava poslastica, Ikarbus IK-202 iz 1997. godine, garažni broj 421... Uživajte...

Ovaj 421 me odusevi svaki put kad ga vidim, kao i 706. Jel ga vozaci bar malo cuvaju ?

Nema zaduzenje, pa tako nema ni redovne vozace, nije strokav unutra, fin je onako, sta znam, malo za promenu i saltaca videti, nije lose. Ja sam utvrdio da ne bih nikad mogao da ga vozim, jednostavno su mi stopala prevelika za pedale, stalno kacim nesto, za nijansu tvrdje kvacilo ima, ali pobogu, 17 godina ima kako radi, tako da mu je sve oprosteno.
Gago, ako mislis na papire u sredini volana, tu nije sirena niti je bila, sirena je u rucici migavca :)

Ово је стварно јадно, прастари Саноси си брже и боље ишли овуда. #773 је данас 2 и по минута прелазио 100-150 метара брда код Луба код Заклопаче. Притом је укошен много више него #98 који такође не може да стане у једну траку..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wh1r5t9zP9E[/youtube]

Malo sličica od mene. :)

Garažni broj 280 na liniji 67: :cool:
cam02152-1.jpg

Garažni broj 1331 na liniji 71:
cam02170.jpg

Garažni broj 1341 na liniji 71:
cam02148.jpg

Garažni broj 1353 na liniji 85 premijerno sa novom Converse reklamom: :cool:
cam02179.jpg

cam02178-1.jpg

Garažni broj 3062 na liniji 71:
cam02168.jpg

Garažni broj 3063 na liniji 71:
cam02161.jpg

Arriva Litas garažni broj 64 na liniji 74 premijerno sa novom Sabra travel reklamom:
cam02177.jpg

Dumeco P02142 na liniji 71:
cam02171.jpg

Dumeco P02148 na liniji 71:
cam02164.jpg

Trans-jug P02344 na liniji E4:
cam02175-1.jpg

Tender za kupovinu 30 solo autobusa za GSP biće raspisan u petak, reče Siniša Mali. Do kraja godine, kako kaže, biće raspisana još jedna javna nabavka, za još 20 solo autobusa.

Ala Mali blati Solarise i Caf tramvaje kako kaže "Srce ga boli jer autobusi i tramvaju noću voze po par ljudi i za to je kriva predhodna vlast jer je kupovala neadekvatna vozila" #Amaterizam
Pa normalnoo da će noću voziti malo ljudi al zato preko dana i u špicevima većina tih Solarisa i Caf-ova su prepuni i bez njih bi se javni prevoz davno raspao.

A zasto ne raspisu tender odjednom za 50 vozila valjda se tako dobija manja cijena ako se uzimaju samo solo vozila

Само да им не падне на памет да узму 30 икара и 20 фапова. Ако ће већ да деле, нека дају део Необусу који је бољи од ово двоје заједно.

Kad vidim ovako blatnjave autobuse ,onda me ne iznenadjuje zasto posle godinu dana se raspadaju.Zar grad ne moze zaposliti 10 ljudi da peru autobuse ,a zaposlili su 5000 partijskih glodara koji ceo dan sede u drzavnim firmama... :bash:
Izlgeda da je Mali jos gori od Djilasa.

Somi303":3tl0qx97 je napisao(la):
Само да им не падне на памет да узму 30 икара и 20 фапова. Ако ће већ да деле, нека дају део Необусу који је бољи од ово двоје заједно.

Необус је банкрот, a ФАП изгледа одустаје од аутобуса и окреће се само камионима. Значи остаје Икарбус, тј. "први српски мерцедес" :lol:

Гага":1zex66gg je napisao(la):
becks89":1zex66gg je napisao(la):
Gago, ako mislis na papire u sredini volana, tu nije sirena niti je bila, sirena je u rucici migavca :)

Па онда је сигурно нека корпа за отпатке :p
Tako nekako...

simba222":1zex66gg je napisao(la):
Kad vidim ovako blatnjave autobuse ,onda me ne iznenadjuje zasto posle godinu dana se raspadaju.Zar grad ne moze zaposliti 10 ljudi da peru autobuse ,a zaposlili su 5000 partijskih glodara koji ceo dan sede u drzavnim firmama... :bash:
Izlgeda da je Mali jos gori od Djilasa.
Zasto zaposljavati nove ljude kad u garazama sedi toliko besposlenih ljudi?
Sve se moze kad se hoce, kad ih nateras lepo se operu vozila, ali kao i u svakoj drzavnoj firmi, treba moliti ljude da zarade svoju platu.

direktor":1zex66gg je napisao(la):
Je li ovo obirio pecurku
Neko je izvalio pecurku, takvo stanje je zateceno, verovatno neki kosmajac okinuo prikolicom :D

Дошљак":1zex66gg je napisao(la):
Somi303":1zex66gg je napisao(la):

Необус је банкрот, a ФАП изгледа одустаје од аутобуса и окреће се само камионима. Значи остаје Икарбус, тј. "први српски мерцедес" :lol:
Uveliko se prica o IK-112 za GSP, dakle na veliku radost nece biti jos ovih nesrecnih 'mercedesa'. Nema sumnje da pored Neobusa i Fapa, Ikarbus nece dobiti tender, koji je samo formalnost vec godinama...

Ovako se danas vozio autobus, posto je izgubio gas, a servis nije 'mogao' da dodje u Ralju, vozac se sam snasao pa je improvizovao sajlu za gas, skoro 20km je vozen ovako, davanjem gasa na sajlu :mrgreen:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=730AgaF9uDQ[/youtube]

Jos uvek nije postavljen clanak na sajtu Vecernjih novosti pa prenosim iz secanja. Rec je bila o Gradskoj sednici gde je pored ostalog donesena i odluka o kupovini 55 autobusa. Sad nisam siguran da li ovih prvih 30 ili svih 55 ce biti iskljucivo domace proizvodnje. Sad da li to govori da je vec izabran Ikarbus, jer drugi prakticno niko drugi nema. Sto se mene tice moze, samo da ne bude LE. Ali svi znamo da ce to biti.

Vrh