Električni autobusi, ipak, na beogradskoj kaldrmi
N. Vukić | 29. septembar 2014. 15:20 | Komentara: 0
Gradski menadžer Goran Vesić najavio za 2015. obnavljanje voznog parka i nabavku novih vozila na baterije. Početkom godine slično kinesko vozilo bilo u pogonima GSP, ali nikad nije izašlo na ulice
Lep potez, iz ekoloskih razloga naravno. Ja cu verovatno poceti da dosadjujem s ovim, ali sada su daleko potrebniji "normalni" autobusi za sve linije, a ne elektricni za linije kracih relacija. Jedan od razloga je upravo taj sto sam ja u prethodnih 7 dana 3 puta imao tu nesrecu da se ne obave polasci, od ta 3 dva naredna su kasnila. Eto danas polazak u 14:23 nema, sledeci u 14:34, naravno kasni, krenuo tek u 14:40. I onda vidim na prvoj (odn. pretposlednjoj) stanici stoji pokvaren #162 koji je trebalo da krene u :23. Ovaj sto je kasnio naravno kanta, #20, guzva prevelika, ja se nekako uglavio da sednem na nesrecno mesto, em sunce bije, em sediste nagnuto unazad pa svaki put kada se otvore vrata, krilo udari i pomeri sve organe u telu.
Tako je i na ostalim kosmajskim linijama, a i ne-kosmajskim. Eto jutros se pokvarila 25 na Dusanovackom mostu, kolaps u na autoputu i autokomandi...
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... oj-kaldrmi