Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Biciklistkinja":kn6osbx7 je napisao(la):
sasa901":kn6osbx7 je napisao(la):
sreca pa nije nov bus........ne podrzavam lgbt al ne podrzavam ni unistenje grada zbog njih..........

Admine obriši ovaj post jer je širenje homofobije

Kakva bre homofobija???
Akd samo ti paradiraj, zivi i pusti druge da zive.

Covek napise da osudjuje nasilje, a dama ga etiketira kao homofoba???
Jbt, kuda ode ovaj svet...

Лаки, опусти се, ЛГБТ екипа се сада мало осилила, истриповали су да су уватили цара за муда. Проћиће их када сконтају да су опет политички искориштени.

Danas u blizini Ušća - vrata motora landaraju širom otvorena tokom vožnje...
518693_autobus-foto-drago-tosic_f.jpg

STF ona po od malopre konstatacija da Iznošenje ličnog mišljenja koje nikoga ne vređa je sloboda govora, je potpuno na mestu.

Ali
stf":1ybsirnd je napisao(la):
Лаки, опусти се, ЛГБТ екипа се сада мало осилила, истриповали су да су уватили цара за муда. Проћиће их када сконтају да су опет политички искориштени.

... ova nova jest, posebno na forumu kao bb.

Ja sve napade na našu javnu imovinu stavljam u isti koš. Huligani će uvek naći razlog da lome po gradu, do sada se lomilo po raznim osnovama, sada je ovo u fokusu.

Vratimo se na temu, molim.

Агде СТФ у новом посту не ставља нападе у исти кош. И ти си промашио тему овај пут! Као и бициклисткиња.
Без љутње, чисто указујем на та беспотребна искакања са погрешним/нетачним закључцима.

Борчанац":2hjgj81p je napisao(la):
Агде СТФ у новом посту не ставља нападе у исти кош. И ти си промашио тему овај пут! Као и бициклисткиња.
Без љутње, чисто указујем на та беспотребна искакања са погрешним/нетачним закључцима.
Treba biti mudar i ne upustati se u dnevnu politiku. Ako je stf fasovao neki visak koji sam ja ucitao, izvinjavam se na tome.

Ja podele ne volim. Ako nas je nesto istorija naucila to je da su nas uvek zeznule u tudju korist. Zivi i pusti druge da zive.

A imam prijatelje na "obe strane" ako vec tako to mora da se kaze, pod rizikom da me pojedini forumashi strpaju u neku kategoriju i da moje buduce postove drugacije citaju.

Malopre u 79 radi grejanje u fulu, za sorc.

Električni autobusi, ipak, na beogradskoj kaldrmi

N. Vukić | 29. septembar 2014. 15:20 | Komentara: 0

Gradski menadžer Goran Vesić najavio za 2015. obnavljanje voznog parka i nabavku novih vozila na baterije. Početkom godine slično kinesko vozilo bilo u pogonima GSP, ali nikad nije izašlo na ulice

Lep potez, iz ekoloskih razloga naravno. Ja cu verovatno poceti da dosadjujem s ovim, ali sada su daleko potrebniji "normalni" autobusi za sve linije, a ne elektricni za linije kracih relacija. Jedan od razloga je upravo taj sto sam ja u prethodnih 7 dana 3 puta imao tu nesrecu da se ne obave polasci, od ta 3 dva naredna su kasnila. Eto danas polazak u 14:23 nema, sledeci u 14:34, naravno kasni, krenuo tek u 14:40. I onda vidim na prvoj (odn. pretposlednjoj) stanici stoji pokvaren #162 koji je trebalo da krene u :23. Ovaj sto je kasnio naravno kanta, #20, guzva prevelika, ja se nekako uglavio da sednem na nesrecno mesto, em sunce bije, em sediste nagnuto unazad pa svaki put kada se otvore vrata, krilo udari i pomeri sve organe u telu.
Tako je i na ostalim kosmajskim linijama, a i ne-kosmajskim. Eto jutros se pokvarila 25 na Dusanovackom mostu, kolaps u na autoputu i autokomandi...

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... oj-kaldrmi

marrecar":18nq8l64 je napisao(la):
Električni autobusi, ipak, na beogradskoj kaldrmi

N. Vukić | 29. septembar 2014. 15:20 | Komentara: 0

Gradski menadžer Goran Vesić najavio za 2015. obnavljanje voznog parka i nabavku novih vozila na baterije. Početkom godine slično kinesko vozilo bilo u pogonima GSP, ali nikad nije izašlo na ulice

Lep potez, iz ekoloskih razloga naravno. Ja cu verovatno poceti da dosadjujem s ovim, ali sada su daleko potrebniji "normalni" autobusi za sve linije, a ne elektricni za linije kracih relacija. Jedan od razloga je upravo taj sto sam ja u prethodnih 7 dana 3 puta imao tu nesrecu da se ne obave polasci, od ta 3 dva naredna su kasnila. Eto danas polazak u 14:23 nema, sledeci u 14:34, naravno kasni, krenuo tek u 14:40. I onda vidim na prvoj (odn. pretposlednjoj) stanici stoji pokvaren #162 koji je trebalo da krene u :23. Ovaj sto je kasnio naravno kanta, #20, guzva prevelika, ja se nekako uglavio da sednem na nesrecno mesto, em sunce bije, em sediste nagnuto unazad pa svaki put kada se otvore vrata, krilo udari i pomeri sve organe u telu.
Tako je i na ostalim kosmajskim linijama, a i ne-kosmajskim. Eto jutros se pokvarila 25 na Dusanovackom mostu, kolaps u na autoputu i autokomandi...

Vesić i botovi kao da ne prate beobuild :wink: . Nije valjda da sam ga uhvatio na putu za Slovačku :)

Nepopravljivi optimista":18nq8l64 je napisao(la):
Danas na liniji 26. Prišunjao mi se, fotkao bih ranije :) . Tih.

dsc0444.jpg

не знам за вас, али морам да признам да боја рекламе за БнВ много добро стоји на возилима ЈП. сваки дан видим бусеве на 18 и 26 у тој боји и много им добро стоји. само када би скинули Београд на води и онај знак

Aha i ja sam bas ima par meseci pomenuo kako je boja odlicna

Felix55":5hrlvnbb je napisao(la):
Danas u blizini Ušća - vrata motora landaraju širom otvorena tokom vožnje...
518693_autobus-foto-drago-tosic_f.jpg

Tragican mi je odgovor GSPa da je to normalno i da se to desava, kao i da ne ugrozava i da vozaci treba da drzi rastojanje izmedju vozila. :shock:

I meni se svidela boja, samo sto je font malo bezveze. Na modernijim tipovima vozila se boja i font odlicno uklapaju, a kada vidim na starijem busu, cini mi se kao da je reklama stara vise decenija i da je BnV propali projekat neke tamo vlasti.

A kakav odogovor očekuješ?
Da, dešava se, pošto su ti poklopci otvarani milion puta i nemaju više svoj mehanizam. Realno, ne ugrožava nikoga, sem ako baš nemaš nameru da se igraš za autobusom...

I ne krivite vozaca,on na retrovizoru ne moze da vidi da li je otvoren ili zatvoren...
Takodje je pitanje moze li cuti kada lupi o karoseriju.Ipak je to daleko 18 m + zvuk motora,putnika...

Nikola '93":3sbbwph3 je napisao(la):
I ne krivite vozaca,on na retrovizoru ne moze da vidi da li je otvoren ili zatvoren...
Takodje je pitanje moze li cuti kada lupi o karoseriju.Ipak je to daleko 18 m + zvuk motora,putnika...
Pa vozac nikako nije kriv, ne moze on sad da zaustavi vozilo, izadje i pokusa da zatvori poklopac.
To ne treba da se desava, mozda ne ugrozava, ali kako to izgleda da autobus ima otvoren poklopac tokom voznje. Znaci da odrzavanje nije na nivou. Ako se na vozilu starom par godina tako lako poklopac otvara sam od sebe, kakvo je onda stanje vozila starih deceniju? Sve to govori da GSP ne radi posao kako treba i da ne moze da ocekuje povecanje naplate karata tek tako.

To se otvaralo i kad su bili novi.
Čini mi se da su bili od stakla pa su znali često i da puknu. Sada su verovatno u GSP-u ovladali sa limovima pa ih menjaju istim.
Koliko te kante zveče, škripe i lupaju teško da bilo ko napred čuje lupanje poklopca.

marrecar":2fyqhg4i je napisao(la):
Ako se na vozilu starom par godina tako lako poklopac otvara sam od sebe, kakvo je onda stanje vozila starih deceniju?
И код њих се отварају, само их гравитација држи затворене јер се отварају доле :D

Bilo je retoricko pitanje, jer svi znamo kakvo je stanje, ali kad dodje neki stranac, to je druga prica. :)
Inace, odgovor iz Kosmaja povodom moje prijave od pre dve nedelje.

Poštovani,

Dana 17.09.2014. godine polazak u 7:38 časova na trasi linije 306 vozilom garažnog broja 64 upravljao je vozač službenog broja 4400. Sa vozačem je obavljen razgovor i predočeni su mu elementi iz prijave putnika. Isti je upozoren i edukovan u smislu pravilnog zaustavljanja vozila na stajalištima.

U vezi sa neispravnom svetlosnom signalizacijom, obaveštavamo Vas da je dana 22.9.2014. godine izvršena kontrola svetlosne signalizacije celokupnog voznog parka u cilju snimanja stanja i preduzimanja mera popravke.

Izvinjavamo se u ime vozača i Gradskog saobraćajnog preduzeća “Beograd”, i nadamo se da se ovakve i slične situacije neće ponoviti.

S poštovanjem,

SP „Kosmaj“

Pre dve nedelje sam gledao #88 is 308 na semaforu. Isto stanje i tada, polomljena pozadina na tom sedistu, spolja prljav od ulja, kriva sedista. Sad vidim i tu sipku.
I onda ti udje kontrola i trazi kartu, pa te opomene da platis za naredni mesec.

VELIKA UŠTEDA NA BENZINU

BEOGRADOM u vreme špica saobraća bezmalo 700 autobusa. Svaki troši 50 litara goriva na 100 kilometara, pa je ukupna potrošnja u GSP „Beograd“ radnim danima oko 100.000 litara.

Hibridna vozila kreću se pomoću baterije koja se puni pet sati. Sa jednim punjenjem vozilo prelazi 300 kilometara i tako se smanjuje potrošnja goriva i emisija štetnih gasova.

A pune se elektricnom energijom koju mahom dobijamo iz lignita koji sagorevanjem ne stvara stetne gasove....

Istina. Al na svu srecu bar deo (nekih 30%) dobijamo i od dejstva gravitacije po onoj silnoj vodi u Dunavu.

Vrh