Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 298 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    315
Mrze ih da sređuju, onda počupaju balans štangle, pa se vozila ljuljaju krive i sl. Jastuci se ne menjaju, amortizere su počeli da vade, kako očekivati da tako nešto radi i da bude ispravan?
Pre neki dan je jedan FAP ostao bez kočnica pri spustu ka terminusu Banjica II, propala pedala valjda... A zima tek predstoji.

Мени Солариси постају све ружнији поред овога
MAN3_zps54c720e9.jpg

MAN4_zps4b70d167.jpg

MAN1_zpsd925ec28.jpg

MAN6_zpsb4122195.jpg

Nisu ruzni, al' da su lepi kao galantni nemac nisu. Ako se jedan autobus moze nazvati galantnim.

becks89":2h00m1bf je napisao(la):
Mrze ih da sređuju, onda počupaju balans štangle, pa se vozila ljuljaju krive i sl. Jastuci se ne menjaju, amortizere su počeli da vade, kako očekivati da tako nešto radi i da bude ispravan?
Pre neki dan je jedan FAP ostao bez kočnica pri spustu ka terminusu Banjica II, propala pedala valjda... A zima tek predstoji.

Sve to i da dodam ventili visine. Zato se i nagnu.
Teško da može tek tako da ostane bez kočnica. Ili je vozio bez ručne , raštelovan pa u slučaju gubitka pritiska vezdušne instalacije nema čime da zaustavi vozilo.
Ili je došlo do pucanja ili nekog kvara u sistemu kočenja ali bi opet sa manjim učinkom zaustavio vozilo.
Ili fantomski kvar u sistemu za kočenje koji Kosmaj ne zaobilazi.

Juce sam se vozio u 31 u pravcu ka Konjarniku i raskrsnica pre stanice bus je usao u raskrsnicu ali se nesto desilo i ostao je sa zadnjim delom tako da je blokirao ove koji dolaze iz Pasterove. Sve bi bilo ok da neka seljacina nije legla na sirenu ko da vozac moze da preleti druge autobuse. Naravno seljak stane pored autobusa i krene da psuje, vozac mu odgovara a neka tri momka se ubace u raspravu i zovu ovog seljaka ako sme da dodje u bus. Zao mi je sto ga nisu polupali ko zvecku pa nek posle mami svira.

A to lezanje na sireni, ne razumem odakle su sisli cobani

Кажем да ми је МАН лепши од Солариса.Али свако има свој укус.

mogao je da prodje, ispred je bio jedan autobus koji je silazio na stanicu, a tamo ima mesta za dva zglobna busa, nego je neko ispred stao sta li vec

Гб 888 данас на 95 виђен у Дечанској.Позади изгледа катастрофа. :?

Taj 943 je teska krntija, ubija koliko greje pozadi, a harmonika uzasno grebe asfalt. Mnogo se podize i spusta prikolica kada prikoci ili kada naidje na neku neravninu. Samo me cudi kako je uspeo da tako naglo zakoci.

LiAZ autobusi iz Srbije?

liaz_5292_cng-615x409.jpg

Ruska grupa GAZ razmatra mogućnost sklapanja autobusa marke LiAZ u Srbiji.
Prema informacijama iz Ministarstva industrije i trgovine Rusije, GAZ Grupa razmatra mogućnost sklapanja autobusa „LiAZ“ u Srbiji. O ovome se govori u dokumentu Međuvladinog komiteta Rusije i Srbije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju. U dokumentu se navodi da bi sa srpske strane u realizaciji ovog projekta učestvovale kompanije Dinara Servis i Cummins SerboMonte.

Imajući u vidu da je od 1. januara 2014. godine u Srbiju zabranjen uvoz autobusa standarda nižeg od Euro 6, ruska GAZ Grupa smatra izlazom na srpsko tržište autobusa mogućim samo putem organizovanja proizvodnje autobusa na teritoriji Srbije. Naime, domaći proizvođači motornih vozila imaju pravo da na teritoriji Srbije prodaju vozila sa Euro 5 motorima sve do maja 2016. godine. Pored toga što su Euro 5 vozila jeftinija od vozila Euro 6, domaći ponuđači na tenderima imaju i 20% prednosti u odnosu na strane ponuđače.
(Izvor Glas Rusije; Foto GAZ Grupa)

Аутобуси.нет

umehyYQ.jpg

Danas privatni beli 51, na prvim vratima postoji jedno krilo koje je radilo, u sredini vrata uopste ne rade, a na zadnjim samo jedno krilo se otvara. Pola sata na svakoj stanici dok izadju i udju ljudi, na kraju sam izasao da cekam drugi

Dorcolski44":2f4mqhpr je napisao(la):
Па напред писало 95 и не јуче већ ДАНАС!
Popodne opet viđen na 16 na istom polasku kao i pre 2 dana...

marrecar":2f4mqhpr je napisao(la):
Taj 943 je teska krntija, ubija koliko greje pozadi, a harmonika uzasno grebe asfalt. Mnogo se podize i spusta prikolica kada prikoci ili kada naidje na neku neravninu. Samo me cudi kako je uspeo da tako naglo zakoci.
Nizbrdica, verovatno nije bilo dovoljno rastojanje i eto problema. Znam dečka iz Laste koji je vozio, baš sam se vozio sa njim pre nedelju dana na istom mestu je za dlaku izbegao udes, žena se uključila sa strane bez gledanja ulevo, prošli smo na milimetre bez kontakta, sekundi nepažnje i desi se...

loyola":2f4mqhpr je napisao(la):
http://i.imgur.com/umehyYQ.jpg

Danas privatni beli 51, na prvim vratima postoji jedno krilo koje je radilo, u sredini vrata uopste ne rade, a na zadnjim samo jedno krilo se otvara. Pola sata na svakoj stanici dok izadju i udju ljudi, na kraju sam izasao da cekam drugi
Taj radi tako, sigurno ima mesec dana. :roll:
Video sam isto na jednom busu na 53, na prvim vratima papir "GURAJ VRATA" :mrgreen: Ne mogu da shvatim da tako pustiš vozilo u saobraćaj...

Dorcolski44":2f4mqhpr je napisao(la):
http://www.autobusi.net/wp-content/uploads/2014/10/liaz_5292_cng-615x409.jpg
Хоћу овог лепотана да ГСП купи. :lol:
Ovo je potpuni promašaj za Beograd. Ima jedan u Unacopu, zaista sam više očekivao, ali ovo je potpuni fijasko. Vrata mu se otvaraju blizu pola minuta, mračan je dosta unutra, jako slabo vuče s' obzirom na to ko je proizvođač :D Kočnice standardno liazovski nikakve, u prvim danima je gubio visinu i reducirao sam za sebe, a vozačeva kabina komplet u staklu tek posebna priča kad uveče uzme da se presijava po tome, milina za vožnju :twisted:

Па зезам се.
Данас видех гб 700 на 44.Изгледао је сређеније него што сам мислио,и изгледа као неки други произвођач :roll: :wink: :)

Jančić Turs na 15-ici. Najbolji busevi, uvek udobni, topli, brzi...

Vrh