Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
Не нападај га, није знао. Теби нису уста затворена, иди се жали возачу.

Da sam ušao na okretnici, bih se žalio. Ovako sam siguran da je neko drugi već to pokušao a rezultat pokušaja je bio vidljiv.
Meni mnogo smrdi u celoj priči da klima ne radi u vozilu starom svega nekoliko meseci.

Da, vozac nema pametnija posla nego da namerno ne ukljucuje klimu... Mogao si uostalom da pitas zasto nije ukljucena klima, mozda niko nije pitao, ti to ne mozes da znas.

Nigde nisam okrivio vozača, ljudi šta vam je? Samo sam rekao da mi je sumnjivo, znam da uz ta vozila dobijaju i rezervne delove. Solarise kupuje cela Evropa i ne verujem da su tako loši da posle nekoliko meseci eksploatacije se nešto pokvari toliko puta da ponestane rezervnih delova iz prve isporuke. Čak i ako nemarezervnih delova a za isporuku treba da se čeka neki rok, onda se to vozilo povlači jer koliko znam ne mora svako vozilo da ima klimu, ali mora da ima mogućnost otvaranja prozora ili šiber ventilacije. Vozilo koje nema funkcionalno rešenje ventilacije ne treba da bude pušteno na ulicu, neka stave ikara iz 1995, njemu se barem uvek mogu otvoriti prozori.

A šta je tebi? Počeo si da napadaš ljude za stvari za koje nisu informisani. Ja sam svega 3 puta vozio sa solarisima , i svaki put su bili otvoreni prozori. Zašto ja moram da znam baš svaku sitnicu vezano za vozilo? Druga stvar bi bila kada bih ja svaki čas komentarisao stvari u koje se ne razumem dovoljno.

A ti prozorčići baš pomažu ?
Razumete se u sve probleme a na najobičnijoj bravici padate na testu.

Kakav god da je prozor , pomaže više (koliko god to bilo malo) nego da su svi zatvoreni.

Da li zna neko šta se dešava sa poslednjim polaskom sa Zelenog venca na liniji 15? Danima čitam na busevi.com da se taj polazak ili ne ostvaruje ili vozač krene ranije od predviđenog vremena. Prema redu vožnje , polazak je u 00:00.

Mozda CSI zna nesto o tome :)
Meni se jednom desilo da vozac u sred bela dana nije upalio klimu na liniji 56 Odmah na sledecu stanicu sam izasao.A napolju je tada bilo 30 C

Ne bih da opravdavam bilo koga, ali postoji velika mogucnost da je klima bila pokvarena ili da je nesto falilo. Ne vidim razlog zbog cega vozac ne bi namerno ukljucio klimu, kao da bi to uradio iz pakosti jer mrzi putnike. E sad, ako je zaista nesto bilo u kvaru, vozac nema nikakve veze s time sto je izveo neispravno vozilo. Ni ja ne volim kada je toliko vruce i zagusljivo u autobusu, a klimatizovano je. Ali imam razumevanja jer ne znam da li postoji neki problem. Jos gora situacija kada je sediste vrelo, npr. na #68 koje je redovno na 306, vrlo cesto sam sedeo na tom sedistu pozadi koje je vecno bilo vrelo. Ne znam zbog cega, od sunca nije sigurno, ali srecom tu je prozor pa olaksava situaciju.

Danas sam isao od skupstine 26-com zglobnom jednu stanicu gb 1001 koji je odma kada je prosao raskrsnicu ucestvovao u sudaru putnickog auta i taksija. Od jednom je naglo krenuo da koci i samo je odjednom nesto puklo i predpostavio sam sta se desilo. Iskreno uhvatio me je bas strah kad sam cuo zvuk udara, nisam bio jedini. Dobro je da niko nije bio povređen. A saobraćajci su se pojavili u roku od 20 sekundi posto su bili kod skupstine i videli sta se desilo.

Interesantno :)

aeNXWeO_460s.jpg

Nasi bi se odmah zapalili, busplus, klima (ugradjena) i jos ovo kada bi bilo... Najbolji test za bezbednost vozila.

Ima vozaca kojima smeta klima, inace, niko ne sme da upali klimu dok ne stigne poruka da se pali klima, isto tako kad stigne poruka moras je i gasiti. Ja recimo, imam odlicnu klimu, radi za medalju, ali ako ne zakljucam prozore u svakom pravcu primetim da 2-3 prozora neko otvori, iako je unutra zima, te to shvatim kao da smeta pa istu odma gasim i upalim krovne ventilatore i otvorim sibere. (tad nastaje pakao).
Inace, klima ima opciju podesavanja, to jest smanjivanja i povecavanja temperature u vozilu (mada to niko ne zna) :D
Ma cudan smo mi narod, zato ne treba ni da cudi sve sto nam se desava :)

Prozori se otvaraju zbog mirisa (iliti smrada) nasih sugradjana saputnika

Pa kupajte se ljudi.
Sta se desava sa zadnjom 15com? Svaki dan radi, a to pisanije po busevi.com je cista glupost, zna se ko to radi i zbog cega. Inace taj zadnji na 15, radi moj dobar drugar Milos, zadnjih 11 godina.njkada jednu prijavu ni zamerku nije imao. Do ovih gluposti na pomenutom sajtu. Nasla se gomila besposlicara i lezilebovica i maltretiraju coveka, a nijedna od tih 'prijava' nema nikakav osnov. Vec je bila tema u garazi, a istom vozacu je pre mesec dana napisana prijava zbog kasnjenja na polazak od verovali vi ili ne 64 sekunde. Iako je isti taj debil video da je covek kasnio na polazak, zbog toga sto je sam menjao sijalicu fara(iako mu to nije posao) kako bi omogucio sebi bar pristojne uslove rada. Eto cime se pojedinci bave...

Oko prijave veoma lako moze da se proveri, tu je vas covek od poverenja. Nazalost, fotografije nemam, tom prilikom sam priznajem, sa ostalim vozacima zezao istog kolegu, neko nase interno zezanje. Zaista, ni na kraj pameti mi nije bilo da fotografisem tu situaciju, jer mi zaista nije palo na pamet da neko moze od toga prijavu da napise. Sa druge strane, koju ste fotografiju vi doticni postavili za bilo koju prituzbu?
Bas kao i ovi sa pomenutog sajta, nigde nijednog dokaza. Proverene su ove prituzbe sa sajta, nikakvog dokaza nema, pametnom dovoljno.

Svi navodi mogu da se lako provere.
Ali nekome da napišeš prijavu zbog kašnjenja od 64 sec je teška budalaština.

Боље спречити него лечити, касније би се секунде претвориле у минуте и ето проблема ;)

Kada je u pitanju minut kasnjenja koje je posledica zamene sijalica, ono je opravdano. Nazalost putnici koji bi eventualno osetili uvecanje kasnjenja to ne bi razumeli, tacnije ne bi znali zbog cega kasni. Ali bezbednost na prvom mestu, za sta se, nazalost, brine licno vozac autobusa, a ne prevoznik.

Somi303":8h0rnb4u je napisao(la):
Боље спречити него лечити, касније би се секунде претвориле у минуте и ето проблема ;)
To se leči.
Sledeći put će baš da prlja ruke. Isključi tehnički neispravno vozilo i čeka službu da reši problem.
Čovek se potrudi da ostvari polazak a onda se nađe bolesnik i da mu sastavi prijavu.

Da li zna neko zašto linija 67 ne staje na stanici "Šest kaplara" u smeru ka bloku 70A? Prelepljena je oznaka na stajalištu sa nadstrešicom , dok je skinuta oznaka sa stuba "24 sata"?

Evo danas malo u seoskom turizmu, odrađivanje na 705. Fina linija, auto taman za ovakvu liniju, tahografa bez, milina :) 8)
10353474_335850026570202_2144906492109267876_o.jpg

pa kako je smeo u saobraćaj bez tahografa?!?!?!?!

ja sam šokiran...

Vrh