Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
U kosmaj preseljena kompletna serija IK-201 iz 2006. godine, dakle iz SP "Zemun" 303 i 304, iz SP "Karaburma" 936, 937,938,939 iz SP "Novi Beograd, 1193,1194,1195,1196 ukupno 10 komada. Lepo pojačanje pred zimu.

GSP bez novih „solaris“ autobusa
IZVOR: DANAS
Beograd -- Neće se povećati broj "solaris" autobusa, kaže Željko Milinković, v. d. direktora GSP „Beograd“.

On navodi da, iako su "solaris" autobusa odlični, imamo državu koja se nalazi u lošoj finansijskoj situaciji, tako da bi bilo neprihvatljivo da se „okrene leđa“ Ikarbusu.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=08&dd=23&nav_id=891291

Да ли је могуће да хвале и спомињу ширење ел. транспорта? :О па ја не могу да верујем

Pa skontali da je nafta skpa i da bi mmogli odraditi prosirenje koje bi se brzzo isplatilo

bus1.jpg

bus2.jpg

Ima dvoje vrata????

Да, то је једна од донација из пост двехиљадитих.

Uz nekakva minimalna ulaganja i proširenja određenih ulica posle okrtnica trolejbusa na Zvezdari, trolejbuski saobraćaj se može proširiti na Mirijevo ili sve do Lešća, time se izbegava postojeće kruženje autobusa oko Zvezdarke Šume i dobija najbrža veza sa centrom; Sa Konjarnika ili isto sa Zvezdare se trolejbuske linije mogu produžiti do Kaluđeriđe i MML-a.

Ali i pored svega trebalo bi povećati brzinu trolejbuskog i tramvajskog i autobuskog saobraćaja, tj omogućavati im prednost gde god je to moguće, širiti mrežu žutih traka na sve ulice sa dve trake u jednom smeru, da bi postali brži od ostalih vidova saobraćaja i time bi ih ljudi više koristilo.

stf":ffsk7i6f je napisao(la):
Да, то је једна од донација из пост двехиљадитих.

Nisam znao, prilično sam bio iznenadjen kada sam video

Izgleda je mnogo isplativije kupiti Ikarbus koji u prve 2 godine više radi na liniji Garaža-Ikarbus(dužna čast nekim feleričnim modelima koji su izuzetci).... Zato i imamo toliko vozila starih 5,6 godina u rashodu, jer se gospoda vode ovom politikom...

Evo malo ako nekog zanima ovako izgleda nalog za autobus...
Ifpv1qt.jpg

Zadnja strana
09yChza.jpg

Turažna tablica (prednja strana)
dzZlMV5.jpg

Turažna tablica(Zadnja strana)
rx44VyC.jpg

Samo vozilo...
t2hZIhp.jpg

akipi2L.jpg

miMMCST.jpg

Vozac na 25ici malopre promasio skretanje u Maksima Gorkog, pa su putnici izasli napolje da ga navode u rikverc da ide :)

loyola":1ax52knb je napisao(la):
Vozac na 25ici malopre promasio skretanje u Maksima Gorkog, pa su putnici izasli napolje da ga navode u rikverc da ide :)
Koliko god vama to putnicima izgledalo smešno i neozbiljna veoma je nezgodno raditi nešto novo, raditi novu liniju nakon par godina rada i rutine na nekoj određenoj liniji i polasku. Znam dosta situacija kada se recimo odrađuje nešto pa deo trase deli sa "svojom" linijom, da po navici krenu trasom svoje redovne linije, bilo je slučajeva kada je kolega koji je 6 godina radio na 17, prebačen kasnije na 16 prvog dana na kružnom toku na NBGD, nastavio pravo umesto levo, ili evo baš pre neki dan, po navici drugar na autokomandi daje migavac i usporava da skrene desno trasom 78ce, sreća pa sam ja bio priseban i podsetio ga da je na liniji 9 :D I putnici su se nasmejali :D A bilo je skoro kad ga je Karaburac uvezao u ulicu koja je to jutro zatvorena, pa nije imao kud nego je ostao zaglavljen :D Navika je čudna stvar :mrgreen:

Било је случајева да је возач са 31 прекомандован на 17 на Коњарнику и да су код Душановца правили грешке у скретањима. Ја то лично нисам доживео, али другар који је одрастао у Јермонтовој ми рече да је то била редовна појава некад.

Нису ни Космајци имуни на то, колико смо пута вриштали да се сети да вози 303 не 302 :lol:

Otisao odano nisu bili sposobi da organizuju voznju sa putnicma nesjecam se razloga

Poslednji put kada sam isao do Ritopeka vozio me GB11 na liniji 304 :laugh:

da se ne zaboravi GB504 stoji u garazi ko zna koliko dugo a autobus 2008 godiste

loyola":3pprfzmz je napisao(la):
Da li neko zna sta se desava sa onim eko busem na baterije?
Nije prošao testove." Pao je " na liniji 26. :)
direktor":3pprfzmz je napisao(la):
Otisao odano nisu bili sposobi da organizuju voznju sa putnicma nesjecam se razloga
Način testiranja mislim da određuje proizvođač ;)

Zapalio se autobus kod Bogoslovije
R. B. | 30. 08. 2014. - 10:49h izmena vesti 12:06h | Foto: D. Milenković | Komentara: 14
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/491535 ... ogoslovije

Autobus Gradskog saobraćajnog preduzeća zapalio se jutros u 10.30 sati na okretnici kod Bogoslovije. Požar je ugašen, a u trenutku požara u autobusu je bilo putnika.

Kako saznajemo, u autobusu se nalazilo nekoliko putnika, a jedan od njih žalio se da se oseća loše zbog previše dima.

Prema rečima vatrogasaca, zapaljen je motorni deo autobusa.

Vatrogasci su brzo izašli na licu mesta, a požar je sada ugašen.

Vrh