Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
U nedelju bi trebalo da idem kod druga u Jajince , pa me interesuje na koliko minuta u proseku , prema redu vožnje za nedelju , prolaze linije kroz Jajince?

Počelo je ponovo.
Večeras nisu ostvarena 2 polaska (od poslednja tri) na liniji 101. Problematična su uključenja sa linija 107 i 109, dok se uključenje sa linije 110 izvršava iako nije predviđeno letnjim redom vožnje.

Vidis, sad si me sa ovim postom podsetio na neka desavanja od pre 20 godina.
1993. druga polovina godine je bila raspad po svim pitanjima pa naravno i prevoza.
Naravno, drasticno je redukovan bio broj polazaka, mnoge linije ukonute, a i polas i koji su planirani nisu bili ono u sta ste mogli da se uzdate. Pa ipak i u takvoj ludoj godini prvenstveno zalaganjem ljudi iz GSP-a bar ti zadnji polasci su se gotovo uvek realizovali.
Kao juce da je bilo secam se 'majstora' (vozaca) Duleta koji se u pozeskoj pojavljuje u 00.23 umesto u 00.00 i sa busom u kojem je neispravna nafta realizuje zadnji polazak. 4 puta u 10km je otvarao poklopac, ispustao prljavu naftu iz filtera i drukalicom napumpavao novu da bi upalio.
Nije zeleo da putnike ostavi u pola noci.
Dule, hvala ti! :)

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Danas sam 3166 radio na Ada 3 .Bas me je iznenadio :)Ne sam ocekivao Solaris

opet zabusavaju ovi sto voze 101 :shock: :?

Pa i nije bas tako.
Kada su radili update sistema sa ciljem onemogucavanja vozaca da se ranije/kasnije zamene i izbacivanjem jos nekih opcija na komandnoj konzoli, verovatno slucajno je napravljena greska. Naime, po gasenju vozila i prekida napajanja sistema, vozac biva onemogucen da se prijavi, a ni direkcija ga ne vidi. Nije izolovan slucaj, tako da verujem da je u pitanju sistemska greska...

83 danas, Solaris je u pitanju. Klima je savršeno radila, bio sam u zadnjem delu kod motora, tako su ga rashladili da su držači za ruke hladni na dodir.

U 17, Solaris ponovo u pitanju, klima jeste radila ali ne tako kao u ovom gore. Očigledno je da od vozača zavisi i njegove dobre volje da rashladi vozilo.

Zar nije u interesu vozaca da klima radi kako treba, ili vozaci imaju meni nepoznatu profesionalnu deformaciju pa im se svidja da se kuvaju ceo dan u busu? Pre bih reko da zavisi od toga koliko im kenjaju odozgo za gorivo i koliko se cimaju zbog toga, ali sta ja znam, ne radim u GSPu

Pa njima nisu isti uslovi u kabini kao sto su u salonu. Manje ljudi je oko njih, a ima i posebna klima na instrument tabli koja moze da radi nezavisno od klime u salonu. Isto tako mogu da otvore svoj prozor koji direktno duva u njih, a ne utice na klimu u ostatku autobusa.

Naravno da nisu isti uslovi. Kod vozača se sve usija, ventilatori se u starim autobusima skidaju da bi se sačuvali za zimu. A i bolje kad ih nema jer kroz sistem za grejanje / hlađenje cirkuliše vrela voda kako motori ne bi kuvali. Još jedan nedostatak vozačeve kabine, ne možeš kada ti se smuči da izađeš na sledećoj stanici.
Sto se tiče Solarisa imaju automatsku klimu na koju vozač nema uticaja. Strogo zabranjeno čačkanje dugmića.

Pretpostavljam da se odgovor odnosi i na moju poruku, posto mi se cini da je pogresno shvacena, u smislu da govorim kao da vozacima nista ne fali i da je njima daleko bolje nego putnicima. Poruka se odnosi na StudentLL-ovu poruku, znaci za klimu Solarisu. Ja shvatam da ima daleko vise autobusa kojima klima ne radi, sto pogotovo steti vozacima koji tu moraju da sede vise sati. Cak sa sigurnoscu mogu da kazem da se procenat vozila kojima radi klima prethodna dva leta (ukljucujuci ovo) smanjuje, najvise zbog nepravilno ugradjenih klima, neodrzavanja i nedostatka sredstava za popravku.

Kad su videli koliko troši više sa klimom, brzo su prešli na plan B. Vozilo s klimom je vozilo s klimom i kao takvo dobija bolju dnevnicu, dalji scenario je na vama

Pre neki dan sam se vozio u Solarisu u kome klima nije radila a svi prozori zamandaljeni. Bilo je kasnije uveče, ali je spoljna temperatura bila 26 stepeni bez daška vetra. Ni ventilaciju nije upalio, unutra kao u gasnoj komori iako nije bila gužva.

tragac":2hk4a132 je napisao(la):
Pre neki dan sam se vozio u Solarisu u kome klima nije radila a svi prozori zamandaljeni. Bilo je kasnije uveče, ali je spoljna temperatura bila 26 stepeni bez daška vetra. Ni ventilaciju nije upalio, unutra kao u gasnoj komori iako nije bila gužva.

U takvim situacijama otvoriš prozor.
Meni se jednom desilo , dok sam se vraćao kući , a 94 je još uvek išla preko Gazele , da u vreme kada su bili radovi na Gazeli , i kada se i po 45 minuta išlo od Vera do Sava centra , u sred leta , pri spoljnoj temperaturi od oko 40°C , a u autobusu sigurno i preko 50°C , a klima nije ni postojala na tom autobusu , neki lik koji je sedeo iza mene , zatvori prozor , jer mu duva. Ja sam otvorio prozor , da bi ga on ponovo zatvorio. Kada sam još jednom otvorio prozor , on je odustao i promenio je mesto.
Danas , kada dosta vozila ima klimu , redovno otvaram prozore na vozilima koja nemaju uključenu klimu , kako ne bih proključao.

solecar":2a13ulxk je napisao(la):
tragac":2a13ulxk je napisao(la):

U takvim situacijama otvoriš prozor.
Meni se jednom desilo , dok sam se vraćao kući , a 94 je još uvek išla preko Gazele , da u vreme kada su bili radovi na Gazeli , i kada se i po 45 minuta išlo od Vera do Sava centra , u sred leta , pri spoljnoj temperaturi od oko 40°C , a u autobusu sigurno i preko 50°C , a klima nije ni postojala na tom autobusu , neki lik koji je sedeo iza mene , zatvori prozor , jer mu duva. Ja sam otvorio prozor , da bi ga on ponovo zatvorio. Kada sam još jednom otvorio prozor , on je odustao i promenio je mesto.
Danas , kada dosta vozila ima klimu , redovno otvaram prozore na vozilima koja nemaju uključenu klimu , kako ne bih proključao.

A ko otkljuca prozor u takvoj situaciji? ;-)

Vrh