Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Beks

Исто питање и за тебе. Има ли краја правдању јавашлука са твоје стране?

Sta se desava sa cudom tehnike, lamborginijem u autobuskoj industriji, srpskim mercedesom, 112LE?

446*, 466 je solo.
Ik-218 došli u aprilu 2012. godine, na 73 viđen pretpostavljam :)

Stf, jel sam ja izneo jednu laž, izmišljotinu u mojim opravdanjima? Jednu jedinu?
Kako ti lažni moralisto i licemeru imaš srama bilo koga da osuđuješ i bilo kome jednu reč da kažeš nakon svega viđenog?
Obraz=ĐON!

Олади мали, спрдам те већ неко време ... добићеш висок притисак са 30 година а са 35 пићеш лекове ... живот је лепши од тога ... :mrgreen:

Konačno je došlo do pozitivnog pomaka sa ostvarivanjem polazaka.
Već nekoliko dana se na liniji 101 svi polasci između 23 i 24 sata ostvaruju, uključujući i uključenje sa linije 110.
Tužno je što su bila potrebna čak 3 meseca, milijardu prijava i beskonačno slanja GSP-a na sud zbog istih svinjarija, samo da bi neko radio ono za šta ga debelo plaćamo.
Osim toga u Karaburmi tvrde da ima kažnjenih i sa njihove strane (mada je to uvek upitno).

Ma sad me sprdaš? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, ajde možeš ti to bolje, daj neki bolji izgovor ;)

Mislim da je ok da se pricao neplacanju prebaci na odgovarajucu temu gde sam inace postavio zanimljiv poziv "nestranackog" predvodnika u gradskim strukturama te ga valja poslusati :)

viewtopic.php?p=277559#p277559

c.s.i.":1vjf1gmd je napisao(la):
Već nekoliko dana se na liniji 101 svi polasci između 23 i 24 sata ostvaruju, uključujući i uključenje sa linije 110.
Tužno je što su bila potrebna čak 3 meseca, milijardu prijava i beskonačno slanja GSP-a na sud zbog istih svinjarija, samo da bi neko radio ono za šta ga debelo plaćamo.
Osim toga u Karaburmi tvrde da ima kažnjenih i sa njihove strane (mada je to uvek upitno).
Bravo kralju ovakav covek treba GSP-u da im zavede red rad i disciplinu.Od mene + :)

Борчанац":3q3d38qj je napisao(la):
ГБ 466 (чини ми се) зглобни ик. Гледам га у Земуну нешто, баш ми је прелеп, некако свеж, нов, чврст.
Које је годиште?

Ваљда зна неко, претпостављам да има неколико година.
A da nisi mislio 366 Cuveni M serija

Žika":1skv5ix2 je napisao(la):
Bude li došao neki veliki igrač i preuzeo gradski prevoz na sebe sigurno je da karta neće biti 150 din već daleko više. I ubeđen sam da će sve učiniti kako bi osigurao prihode.
Naravno da nece jer je i sadasnja cena karte poprilicno reciprocna ceni goriva koje je potrebno da se prevezesh sopstvenim autom. E sad, druga stvar je shto se u cenu karte ukljucuju i procenti koji idu nekome u dzep pa je "ekonomska" cena karte daleko visha jer moraju kurta i murta da uzmu svoj deo, da se nahrani gomila neradnika iz kancelarija itd.

veb983":3h1x00i5 je napisao(la):
Žika":3h1x00i5 je napisao(la):
Bude li došao neki veliki igrač i preuzeo gradski prevoz na sebe sigurno je da karta neće biti 150 din već daleko više. I ubeđen sam da će sve učiniti kako bi osigurao prihode.
Naravno da nece jer je i sadasnja cena karte poprilicno reciprocna ceni goriva koje je potrebno da se prevezesh sopstvenim autom. E sad, druga stvar je shto se u cenu karte ukljucuju i procenti koji idu nekome u dzep pa je "ekonomska" cena karte daleko visha jer moraju kurta i murta da uzmu svoj deo, da se nahrani gomila neradnika iz kancelarija itd.

Ako gledas cenu goriva, mozda ti i bude jeftinije kolma. No ta kola treba i kupiti, odrzavati, registrovati... Ako vozis to ti je poznato, ako ne uleteo si u stereotip mnogih koji komentarisu bez sagledavanja kompletne situacije.
Sa odgovornim ponasanjem prevoznika, ali i znacajno vecom naplatom stekli bi se uslovi da cena ide malo dole, ali sto je bitnije da se kvalitet prevoza znacajno poboljsa. Velika vecina nije zainteresovana za ovo, pa mozemo ocekivati dalje pogorsanje usluge. To je realnost.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

becks89":89uptx3v je napisao(la):
c.s.i.":89uptx3v je napisao(la):

Ma sad me sprdaš? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, ajde možeš ti to bolje, daj neki bolji izgovor ;)

Baš sam se pitaoi koji ćeš biser da "odvališ" kako bi opravdao vozača , a ocrnio Filipa.

Хвала свима који су одговарали на питање, које сам погрешно поставио.
Онда је 446, вероватно 73, у Цара Душана смо се мимоишли. 218 ик је у питању.
За две године у истом је стању као ови нови, бар наизглед.
Маре-царе, Бекс, Даре...хвала!

Sole, taj post je bio upućen meni, nego je FIlip uleto sa svojim par milisekundi ranije. :wink:

becks89":2w50pprs je napisao(la):
Somi303":2w50pprs je napisao(la):
За 303 су потребна 4 возила која би одржавала такт од 30 минута, ништа више. Е сад што је Бекс ограничен и не схвата да ја не плаћам јер је превоз био и остао очајан као и кад сам плаћао је друга ствар. И ја још увек чекам да ме цитира где сам кривио возача за оно, мало ми је чудно што га нема да то уради, он како и сам каже не избегава питања :shock: :o :?
A ti si pretpostavljam stručan da oceniš na koliko treba da ide prevoz i koliko ima vozila? Mislim, uradio si tu analitiku i sve?
Ajde ne budi smešan...
Ja nisam rekao da si ti okrivio vozača, već sam pitao da nije vozač, pošto vam je za sve kriv vozač...
Претпостављам да ти као и увек имаш аргумент, у овом случају аналитику да моју процену обориш? Ејде, немој да се брукаш, изнеси своју аналитику ;)
Ko je probušio krov? Vozač udarao glavom u putničkom salonu dok vas je spuštao ka gradu?
Овиме си одговорио на моје слике из поста где се ни једном не појављује нити помиње возач, јер логично и није крив за то. Зашто се онда одмах хваташ за возача? Зашто ми не одговориш ко је крив за то?
Somi303":2w50pprs je napisao(la):
Чист аутобус можда?
Jel ga ostaviš čistim?
Оставим какав и затекнем, штрокав.
stf":2w50pprs je napisao(la):
Sole, taj post je bio upućen meni, nego je FIlip uleto sa svojim par milisekundi ranije. :wink:
Филип је улетео 59 минута раније, али је Бекс изгледа потрешен па није видео. Имај разума, остао је без аргумента, пардон аналитике.

Becks dok je ušao preko wifi u Lasti, Filip je okačio. Ali važno je da zna onaj kome je upućeno...

Ja Šomi ne videh neku tvoju analizu, zbog čega i kako, videh samo da si napisao to tako treba da bude, zašto i kako nisi mi objasnio.
Jasno je da sam ti postavio pitanje da nije možda vozač, nema svrhe ti objašnjavati, jbg ograničen si...

I zamolio bih te da mi citiraš jedan tvoj ili argument obrazovanog, koji ste okačili u ovoj diskusiji, a da nije pretpostavka ili nagađanje? Jedan jedini?

A sad ću ja da ti dam analitiku...

Dakle linija 303, dužina linije približno 21km u jednom smeru, 30 stajališta, u špicu idu vozila na 30 minuta, van špica na 45 minuta. Dakle 2 vozila i šihtaš. Zapravo virtuelni šihtaš, jer retko kada odradi sve što bi trebalo. Idemo dalje, samo naselje ne ispunjava ni najosnovnije uslove za "više" saobraćaja, nemaju ni okretnicu poštenu...
Kola48106157iokretnice016.jpg

Kola48106157iokretnice017.jpg

Kola48106157iokretnice018.jpg

Kola48106157iokretnice020.jpg

Autobus "na okretnici"

Tj. ovo vi zovete okretnicom, idemo dalje jedan od delova trase...
Kola48106157iokretnice013.jpg

Šta mu dođe ovo pitam se, valjda raskrsnica na vaš način

I dalje delovi trase

Početni terminus
Kola48106157iokretnice026.jpg

Dakle, prvo nemate najosnovnije uslove za prevoz, ne znam ko vam je pustio i ove autobuse ovuda, neki delovi nemaju ni neophodnih 6m širine, okretnica, wc ili tako nešto ne postoje, da ne pričam. Sama potreba za prevozom nije veći od polazaka na pola sata, međutim verujem da je glavni razlog zašto preko celog dana nemate prevoz na 30min taj što ste tako raspoloženi za plaćanje istog. Pored ovakve infrastrukture i ovakvog naroda, namerno kažem ovakvog naroda zbog ovoga

Šomi i drugari
haos303.jpg

ja ne vidim potrebu za kraćim intervalima, a i realno nema ni uslova ni realne potrebe za tako nešto.
Toliko od mene, priznajem jako površno, možda bi Nikola 93 mogao nešto više da nam kaže, pošto je on lično vršio analizu u Zaklopači :)

veb983":fk46fwe6 je napisao(la):
Žika":fk46fwe6 je napisao(la):

Karta za gradski prevoz je preskupa. Bezobrazno preskupa. Nešto što se najvećim procentom finansira od poreza (a gde su tu reklame, o njima niko ne priča), ne bi smelo nikako da može da se poredi sa mesečnom cenom za gorivo, registracijom i slično...

Kada se uzmu u obzir svi faktori, svima je jasno da je prevoz papreno skup, a kako ne bi i bio kada u njegovoj organizaciji učestvuje gomila firmi ili organizacija, ili kako da ih već nazovem. DJP, Apeks, GSP, Lasta, privatni prevoznici, brdo kadrova kojima se ne zna ni čemu služe ni ništa...

Imamo katastrofalan sistem finansiranja javnog prevoza, i voleo bih kada bi se uveo takav zakon da bude javno i dostupno svima, svaki dinar, precizno u paru, gde je i kome otišao.

Da piše, koliko je izdvojeno iz budžeta, koliko je koji prevoznik zaradio od reklama, koliko je kilometara pređeno, koliko je putnika prevezeno, koliko je novca naplaćeno od karata za jednu vožnju, koliko od mesečnih karata, detaljno koliki su rashodi, počev od zamenjenog retrovizora, pa do kupljenog autobusa i plata zaposlenih. E, tada bi se znao red.

Ljudi, pa vi ne možete da zamislite koliko samo vozači kradu, na najrazličitije načine. Vozači! A zamislite šta tek rade direktori i ostali paraziti.

Pa ni Veliko selo ni Rusanj oslobodjenja okretnica linije 532 nema nista bolju okretnicu od Zaklopace pa autobusi idu na 30 minuta
Daree":1qd1lh3j je napisao(la):
Terminus Veliko Selo okretnica linije 202
090220122953.jpg

090220122956.jpg

090220122952.jpg

090220122951.jpg
Stanovnici Zaklopace su debelo osteceni zasluzuju da im linija ide na 30 minuta

PS
Svaka im čast kako su uspeli da unište ove mečke... U pitanju su jako kvalitetni busevi, i stvarno moraš imati talenta da ga ovako osakatiš...

Somi,Laki je rekao sve...:D
Ako Vas ima 3000,stvarno prevoz na 45 je sasvim korektan.Nas ima 2000 pa imamo 7 polazaka dnevno.Da li je to jednako proporcijalno?Nije.
Okretnicu necu da komentarisem...Inace ovo su moje slike :D
I ima me na slikama :D

I Radio Far je ostecen dali vam onaj smesni kombi a mogu i solaca da stave nista im ne bi hvalilo

Veliko selo je 9km udaljeno od Omladinca i za razliku od Zaklopače bar ima putnu infrastrukturu ;)
532 takođe kraća trasa i bolja putna infrastruktura, a i veći broj putnika ;)
Treba da budu srećni što im i daju autobuse na onakve ulice...

EUKALIPTUS":2iuqwlz2 je napisao(la):
Ljudi, pa vi ne možete da zamislite koliko samo vozači kradu, na najrazličitije načine. Vozači! A zamislite šta tek rade direktori i ostali paraziti.
Šta može da ukrade ?
Vozač ako krene da krade i 5 l goriva odmah se primeti kroz utrošak goriva. Vrlo brzo se počinilac uhvati. Samo ga malo puste, kako bi skupili dovoljno dokaza.
Tako da mani se glupih priča da vozači kradu .

Vrh