Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Па ако су нам већ возачи такви и само је до њих... да ми семафоре ставимо? :)

Mislim da smo u temi 'kruzni tokovi' vec raspravljali i apsolvirali problem ovog kruznog toka.
Naravno da je bahatost i nepostovanje propisa osnovni uzrok sudara svuda, pa i na ovom kruznom toku, ali treba preduzeti mere da se to ne desava.
Na kraju krajeva, probajte u USA da ne zaustavite vozilo na znak STOP ?! :grin:

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Gorstak89":13cimvxj je napisao(la):
Stf? Jesi li ozbiljan? Izvor?

Својевремено је Политикин забавник имао чланак, тј. репортажу о 10 најопаснијих саобраћајних деоница на свету. Репортажу је радио један од британских новинара за неки њухов лист, а Забавник је текст преузео. Човек је лично искусио свих 10 деоница и причао је личне утиске.

Кружни ток код Тријумфалне капије је био на 7 месту колико се сећам и тај податак је човек преузео од њиховог министарства. Његов опис кружног тока је био отприлике овакав:

"Када уђете у кружни ток, не постоји могућност да са њега изађете а да барем не обићете по 5-6 кругова јер престројавање је врло незгодно. После седмог круга успео сам да се искључим да бих пар секунди касније схватио да сам улетео у једносмерну улицу."

Ако некад ископам тај број, скенираћу репортажу.

Goreo autobus GSP na autoputu: Vozač ugasio plamen, nema povređenih
M. T. | 26. 02. 2014. - 16:43h izmena vesti 16:43h | Komentara: 0
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/445755 ... ovredjenih

U GSP autobusu marke "Ikarbus" izbio je danas oko 16 sati požar na autoputu u blizini BIP-a. Kako saznajemo, vozilo je bilo na probnoj vožnji i to na putu ka pogonu "Ikarbus", a na sreću nije bilo povređenih.

Prema nezvaničnim informacijama, plamen je buknuo zbog kvara na instalacijama, a vozač je zajedno sa kolegama iz drugih vozila gradskog prevoza ugasio plamen sa čak pet ili šest protivpožarnih aparata.

Kada su vatrogasci stigli na mesto incidenta požar je već bio ugašen.

Kako saznajemo, autobus garažnog broja 128 pripada pogonu "Kosmaj" i star je više od 10 godina.

On je prvi koji je trebao da bude remontovan u centralnom remontu, pre nego što ga srede limarijski u Ikarbusu... Što bi rekli, al' su ga 'opravili svaka im čast....

Cek cek cek, zar to nije bilo samo za vozila 103 i 103F, pa je cak objavljen i onaj spisak vozila koja su predvidjena za remont itd?

Борчанац":3i8q8mpz je napisao(la):
Па ако су нам већ возачи такви и само је до њих... да ми семафоре ставимо? :)
Ne bi cudilo, uveli smo da vozovi staju na pruznim prelazima, da se uvere da su kola prosla, iako je rampa spustena pa da onda krecu.
Ovo je Srbija... :bash:

Mislim da će remontovati i 10 fapova...

Prvi remontovani Zemunac... :x
Slika4174_zpsf7702a1d.jpg

Autor: Chumle (www.balkantransport.net/forum)

Ne znam ciji je remont, ali ne izgleda sjajno...
Takodje, cini mi se da je tehnicki neispravan jer nema pozadi svetla za registarsku tablicu sto je po zakonu obavezno

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

E se i ti uvati za svetla od tablice ni na novim vozilima ne rade . Bolje se pitaj jel su mu ispravne kočnice ...

Svašta može da se čuje od vozača
-Kolega koji se vozi kod vozača 31: Jel si stavio gore Konjarnik
-Vozač: Da promenio sam, uopšte nemam naviku da menjam :bash:

Rekao je kako je do sad uvek vozio autobuse bez displeja, pa sad od kako vozi solaris nema naviku :X

Takodje čuo sam da pri pranju solarisa imaju problem, pošto je širi od ostalih buseva, pa su polomili retrovizore na par solarisa, i kada se i skupe retrovizori jedva prolazi na četke

Stigoh da vidim šta je sa #448... Najveća šteta je što je crkla sijalica pozicionog svetla, ne od udesa, verovatno kasnije, od straha :D
Palo je zamenjivanje danas, prava prilika da se vidi polubranik, a eto i prilike da vidite kako se sklapa branik i šta se krija iza njega :)

DSCF1783_zps66617e43.jpg

DSCF1784_zps22dc47a6.jpg

DSCF1796_zps41cb1b77.jpg

DSCF1797_zps719d3e2d.jpg

Kolega menja sijalicu...

Fotografija0004_zps1ac4d4fc.jpg

Da malo ulepšamo stvar za sam kraj :)

DSCF1787_zps33e4c406.jpg

DSCF1794_zps4b8fb7a8.jpg

I jedna iz garaže sa IK-218M gar.br 372 :)
DSCF1820_zps32160952.jpg

Da li će semaforizacija Zrenjaninskog puta uticati na na stizanje reda vožnje?

O kakvim sanacionim radovima jer reč kod okretnice Konjarnik?

Evo da okačim još neku iz Zemunskog pogona, da ne spamujem temu sa svim slikama...
#349 (rashod)
DSCF1800_zps5ca3bdb2.jpg

Umesto psa čuvara, Zemunci imaju golube čuvare :) :D
DSCF1801_zps9ff0dc6e.jpg

#304, #401, #405, #891, #914, #433
DSCF1803_zps07adbcff.jpg

#1378 i #1373
DSCF1808_zps8bff35e2.jpg

#349, prikolica od 371 i #290
DSCF1810_zpsb3f9e0b9.jpg

#294 (rashod), #1386 (kvar), #421
DSCF1816_zps8f13a0a5.jpg

Ako nekoga zanima, okačiću i ostatak....

solecar":14bv3zhj je napisao(la):
Da li će semaforizacija Zrenjaninskog puta uticati na na stizanje reda vožnje?
Naravno da hoće, biće prinuđeni da povećaju turaže...

Pre neki dan sam na Ustanickoj video remontovani IK103 (mozda F, nisam zapamtio gbr), a prvo krilo srednjih vrata se uopste ne otvaraju... Stvarno sramota, ovako lepo su ofarbani, sredjeni, na IK103 su postavljena LED svetla tako da fantasticno izgledaju uvece.

Зашто би наручили црно-сиву маску, ако ће коначна боја бити жута? За ГСП или не, лепо изгледа са њом.

Pa dobroo ako gledamo oko boje onda ni ik-112,3 i ik218,3(777,888) nisu trebali biti u gsp-u jel su roze boje pa onda imamo i IK-218 i IK 112 (1359,755) koji nisu u boji Gsp-a a zavrsili u Gsp-u , tako da boja nije presudna ..

Vrh