Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 293 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    308
Da li ti razumes da je gsp u govnima do guse i ti bi jos njima dodao problem. Matora su to vozila razumi.

I tvoja baba ili mozda mama imaju neki matori lonac i serpu, starije od tebe, ali ga jos uvek koriste. Mozda je nekad otpala drska ili nesto, ali se to popravilo i dalje se koristi za sta je napravljeno.

Bas me briga sto su u dubijeozi do guse .Vozila imaju 10 godina i trebaju jos da voze .Cim prodju praznici saljem mel ambasadi carevine Japana .Nezasluzzuju postedu neradnici i nesposobnjakovici

Imaju 10 godina i trebaju još da rade?
Da je sreće da oni već uveliko uživaju u zasluženoj penziji, dokle da rade do punoletstva?
Mejl koji ti pošalješ će završiti u obrisanim mejlovima, kad vide nivo pismenosti onog koji nešto želi da prijavi neće hteti ni da ga čitaju.

Колико год да су стара, та возила нису најстарија и логично је да их треба поправити. Ако ти нешто није јасно, слободно сврати на Устаничку.

To samo u Srbiji može da bude normalno i logično, da vozilo nakon 10 godina rada treba oživljavati i popravljati jer negde ima gore. Kako se nikad na bolje ne ugledamo majku mu...

Direktore nemoj da lupis gluposti. Kome ces ti da saljes email, kod da ce te oni poslusati. Pusti ljude da rade svoj posao i nemoj da se mesas u tuđa posla.

Beks89 cuburac93 .Nemoj da brines za moj pravopis jedno je forum jedno je sluzbena korespodencija ,Sad ste mi jos vise ucvrstili stav da poslajem mejl ambasadi.Ocu da se mjesam u tudja posla jer primaju plate za svoj nerad iz mog dzepa sto od karte sto od poreza .A koliko ce me poslusti vdijecemo vise nego gsp sigurno ,Jer oni sebe nebi doveli u takvu situaciju da brinuo svom ugledu,
I da normalno je da vozila starija od 10 godina budu u saobracaju otidjite malo po unutrasnjosti pa vidite sta vozi u Kraljevu ,Leskovcu ,itd. Samo se Bg razbacuje kao pijani milioner

Старији аутобуси треба да возе и даље, ако има услова. Не знам да ли постоје неки уговори, између наше стране и ове изразито непријатељске земље, који прецизирају колико је дуго је у обавези да се користи "донација"
Ако стоји црно на бело, све је углавном јасно, што се тиче права

Znas sta direktore ti posalji pismo ambasadi slobodno da vidim da li zbog tebe da otrce u gsp da vide u kakvom su stanju vozila.

direktor":41jjw2c8 je napisao(la):
Beks89 cuburac93 .Nemoj da brines za moj pravopis jedno je forum jedno je sluzbena korespodencija ,Sad ste mi jos vise ucvrstili stav da poslajem mejl ambasadi.Ocu da se mjesam u tudja posla jer primaju plate za svoj nerad iz mog dzepa sto od karte sto od poreza .A koliko ce me poslusti vdijecemo vise nego gsp sigurno ,Jer oni sebe nebi doveli u takvu situaciju da brinuo svom ugledu,
I da normalno je da vozila starija od 10 godina budu u saobracaju otidjite malo po unutrasnjosti pa vidite sta vozi u Kraljevu ,Leskovcu ,itd. Samo se Bg razbacuje kao pijani milioner
Prvo ja nisam rekao da ne šalješ, ne znaš koliko me zabole uvo za tebe i za tvoje mejlove, ali me nećeš ubediti da si pismen pa da si 6 puta advokat. Ovde kao slučajno praviš greške. Nemoj mi opravdavati korišćenje vozila od po 10 i više godina time što je loš standard, vozili bi i oni Solarise samo da ima ko da im kupi, da ne misliš možda da su gadljivi na nove stvari?
Ove motore moraš da naručiš, pa da čekaš, cena je veća, vozila gube, ne privređuju, kada sve pomnožiš sa brojem vozila koji su u kvaru dobiješ jako lepu cifru. Ja sam prvi da ti Manovi rade, jer kvalitetni su, ali ne može se protiv više sile. Od babe se devojka ne može napraviti...

Disa + od mene ko kuca .Matori im japanci matora im i N serija pa sta im nije matoro samo Solarisi.Samo ih prijavi a ja se nadam da ce tom njihovom bezobrazluku doci kraj i da ce japanci krenuti da rade.Onaj krs 974 radi 100godina a ovi japanci ne treba da rade.Pa to je uzas :bash: :notok: Unistise sirote japance :rant: :rant:

becks89":2jmoxqcg je napisao(la):
Imaju 10 godina i trebaju još da rade?
Da je sreće da oni već uveliko uživaju u zasluženoj penziji, dokle da rade do punoletstva?
Ko god je kročio van Srbije, mogao je da vidi da je u evropskim gradovima sasvim normalno i uobičajeno da vozila starija od 10 godina i dalje rade, a ne kao što mi Srbi zamišljamo da tamo svakog meseca menjaju vozni park.

Problem je što je nama postalo normalno da je održavanje nikakvo, da se napravi serija od 100 feleričnih buseva i da se seku posle 5 godina.
Japanska donacija je tipičan primer kako vozila mogu kad hoće (kad ih neko pritisne) da se održavaju, i da traju.

Sad ćeš da kažeš da nisam kročio van Srbije?
Zanimljivi su mi vaši zaključci, bez ikakvog dokaza... Kada si već pomenuo inostrane zemlje, navedi mi u kojoj to zemlji ti imaš vozni park prevashodno sačinjen od vozila starih 10 i više godina? U kojoj god evropskoj zemlji da si bio, nisi mogao da vidiš autobus star 10 godina u stanju kao što su naši autobusi, a da nisu Albanija i Makedonija. Imaš 2 opcije, ili čuvaš vozila i menjaš ih povremeno, na duži vremenski period, ili radiš ovo što mi radimo, kupimo novo, ne radimo ništa po pitanju održavanja i onda imaš potrebu za obnovom voznog parka svakih 5-6 godina, u ovakvom sistemu nije realno očekivati da imate vozilo staro 10 i više godina...

у Лондону сам се возио бусевима старијим од 10 година, и пиче к'о да су нови (а да не говорим о метро возовима који су још из 60их и 70их). исто сам се и у Амстердаму и Паризу возио возилима старијим од 10 година (што бусеви, што метро возови)

becks89":208q2nq4 je napisao(la):
To samo u Srbiji može da bude normalno i logično, da vozilo nakon 10 godina rada treba oživljavati i popravljati jer negde ima gore. Kako se nikad na bolje ne ugledamo majku mu...
Само у ГСП-у може да буде логично да пре треба расходовати возило из 2003 године него возило из 1996 или 1999 или 2001..

U GSP-u nema logike. Da bi se tamo zaposlio potrebno je da PADNEŠ psihološki test.

U Bechu voze MAN-ovi iz 2003e, i autobusi su vrh, u savrsenom stanju, nikad ne bi rekao da imaju preko 10 god (ja sam mislio da su mnogo mladji dok nisam procitao negde na nasim forumima da su 2003.)

Pa to je normalno stf, ko bi normalan stavljao svoju glavu u torbu o ovakvim uslovima rada, vozeći "građane"? Niko, treba biti lud da sedneš za volan i voziš po Bgu.

Станите, чињеница је да су "Јапанци" одржавани пристојно, макар под присилом самих Јапанаца, за разлику од већине других возила. Могуће је да је код неких возила дошло до замора материјала, јер су такви токови путника да је шински систем високо оправдан, и где је експлоатација аутобуса у зони високих трошкова и ниских стандарда комфора (говорим о пуној цени, заједно и са трошковима уништавања пута претовареним возилима). Треба свако возило појединачно проверити да ли се његов ремонт исплати или не. У свакој серији има вансеријски добрих возила.

becks89":3sld3evv je napisao(la):
Pa to je normalno stf, ko bi normalan stavljao svoju glavu u torbu o ovakvim uslovima rada, vozeći "građane"? Niko, treba biti lud da sedneš za volan i voziš po Bgu.
Волим тај шоферски став који фурају сви шофери да су путници сатане, услови рада претешки, шофери великомученици, али то не важи за нпр. раднике одржавања, јер они раде у савршеним условима а ошљаре, или за путнике који се возе изгледа у савршеним условима и то не поштују већ уносе са ципеама блато са улице .... Ма сви су имбецили, само су шофери цвећке ...

Kad jednog dana sedneš za volan onda ćeš moći da komentarišeš stav šofera ;) Druga stvar, govorim ti iz ugla putnika, ne iz ugla šofera pošto ja to nisam ;) A vozački zanat ti je sledeći, jednom nogom si u zatvoru, a drugom u grobu, pa ti odaberi šta ti je draže ;)

Мислиш на возаче формуле, наравно :p
ГСП возачима готово да не прете те ствари, бар не затвор

Hvala Bogu pa se ne dešavaju nezgode zbog kojih bi neko morao u zatvor, ali da se radi na suzbijanju divljanja itekako se radi, konkretno pre 2 nedelje su stigli izveštaji o poštovanju saobraćajnih propisa, tačnije radi se o fotografijama na kojima se nalaze vozila JP koja krše propise, tako da je bilo već odbijanja od plate, poziva kod sudije za prekršaje i slično, to što vi niste upoznati sa tim ne znači da se ne događa ;)

Нема бре, ред, рад, дисциплина! А затворских мера, има или нема?

Vrh