Mnogo gluposti na jednom mestu, ali ni ne cudi
Ja ne poredim 218M krs, vec 218, i okanite se M-a.
218 je tisi, startniji i 100 i kusur hiljada eura jeftiniji od solarnog busa.
Dakle, po hiljaditi put moram da kazem, vi sto volite Solarise vise od mame i tate, da su ti autobusi krs.
E sad, zasto, pa zato sto za iste pare, da je neko hteo da se potrudi, mogao je da kupi 2 ik218, sto je po meni bolje 400 218-ki nego 200 solarnih.
Meni jeste bolje da vozim Solaris, ali jednako lako mi je bilo voziti i 218, dakle, zar nije cilj poboljsanje prevoza?
To pistanje vrata me nervira, ne sto smeta, vec sto nije kao svugde u normalnom svetu, da pisti 3 puta, pa onda zatvara, vec pisti dok zatvara, to je nasa pametna glava trazila, da ustedi 2-3 sekunde na stanici, puta 20-30 stanica, citav minut. Ko sisa bezbednost putnika, bitan je 1min..
Srbija, i vecito je sve prece od coveka. Desni retrovizor, pomocni, na solarisu se ne vidi, cemu sluzi? Za 320.000eur, morao bi da se vidi, drugi unutrasnji se preklapa sa prvim, cemu sluzi? Bocno staklo nije antirefleksno, pa kao ogledalo na njemu dok vozis vidis sve, samo ne ono sto bi trebalo. Nocu, vrata kabine reflektuju svetlo, kao veeeeeeliki retrovizor, smeta pa smeta...pitajte svakog vozaca Solarisa.
Led dioda iznad vozaca koja se pali kad se otvore vrata, delom bije u oci vozacu, tako da nocu, pozeljno je zatvoriti prva vrata, da bi se svetlo ugasilo, da bi mogao da bolje vidis ostala vrata u spoljnom retrovizoru, i u unutrasnjem.
Ne svidja mi se svaki dan greska menjac, resetovanje po 2-3 puta...a sve skupo placeno.
Nisam ja zeleo ni man ni mecku, vec ako je neko resio upucati tolike pare, onda je trebao man ili mecku, ali radije bi od svega toga, gledao 400 218-ki ali ozbiljnije doradjenih, sa brzim i tisim vratima, manje sipki unutra da ne lici na zatvor, neonskim osvetljenjem kao na N seriji, i nekim sitnicama koje bi to vozilo za duplo manje para stavilo uz rame mnogo skupljim.
Menjac, menja na 2000rpm, nekad na 2400, nizbrdo ide isto u obrtaje, previsoki obrtaji.
Jedine pohvale za kamere, sto ih ima svugde, i sto snimaju 24h, i kad je vozilo ugaseno. Bilo bi dobro da je imao i jos dve kamere sa leve strane vozila, ali sta sad, i ovako je odlicno.
Sijalice, ja da kupujem, hahaha....interesantno, pa zasto onda u nalogu krupnim slovima pise, obavezno evidentirati svaku neispravnost signalizacije kako bi bila otklonjena sto pre!
Ne radi far 5 dana, to je sto pre? Zasto ti nisi kupio sijalicu, pa doneo da zamenimo, evo, sta god crken, pusticu ti ovde poruku, kupi, pa cemo da zamenimo, ok?
Ko se vozio samnom, zna kako ja vozim, da li pazim, ili unistavam vozilo...meni odgovara Solaris sto ga vozim, bolji je od svega do sada (da je par tih krupnih za mene stvari odradjeno kako treba), ali bih radije gledao 400 vozila 218!