kopmania":2h70quba je napisao(la):
Ovo je vama tiho i kvalitetno ???
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=66igF63KC7Y[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gUPbSSIvEWo[/youtube]
Ova vrata ne znam šta predstavljaju ?? Bučnija su od motora solarisa.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-9UbirKQNJc[/youtube]
Ne znam od kojih putnika si mogao čuti da je Solaris gori od Ikarbusa, verovatno od onih koji prepodne mrze sebe, a popodne ceo svet kao i većina tvojih kolega.
Stvarno nam i ne treba bolje od Liaza, takav smo narod, nama dati i Mercedes manu bi mu našli, onda bi bilo eh što nije MAN, da mu daš MAN, i njemu bi našli manu i rekli eh što nije Volvo, nikad udovoljiti.
Čitajući vaše komentare može se zaključiti da ste se do juče vozili/ da ste do juče vozili u najmanju ruku u Citaru/Citaro, ne znam gospodo šta vi očekujete od autobusa koji je prešao skoro 2000km do Beograda, šta očekujete da dobijete za taj novac? Masažer za leđa, noge? Sistem za grejanje i hlađenje za svakog od vas, motor koji proizvodi samo zvuk koji odgovara senzitivnim osobama? Pa dragi moji preselite se u Dubai, možda tamo ima sve što tražite, a za početak bi mogli da pogledate sebe i vaše ponašanje u prevozu, pa se zapitajte da li zaslužujete i Solaris. Posmatrajući putnike poslednje 2 godine dolazim do zaključka da smo mi st*** od naroda, da se Romi kulturnije i pristojnije ponašaju nego većina nalickanih gospođica i gospode, da smo kulturu ostavili daleko iza sebe i da kao takvi zaista ne zaslužujemo bolje nego što nam jeste.
Priča da se vozači žale na buku po meni ne pije vodu, prvo jer je upravo vozač poprilično udaljen nekih 16m, onda izolovan kabinom i samo ti podatci mi ne daju nijedan dobar razlog da ti verujem. Ono što je vama problem što ne možete da gazite više, prvo jer Solaris nema dobar start zbog šestostepenog ZF menjača, koji je programiran na EKO mod, dakle menja brzine pri manjim obrtajima (optimalnnom broju za promenu stepena), tako da tu nema starta kao recimo na IK-218, druga stvar koja vam smeta su kamere, koje 24h rade i koje snimaju i vas, dakle više ne možete da radite šta i kako hoćete, a ono treće je kamera koja snima vozila ispred vas, dakle ne možete više da sečete, da kršite propise i slično, jer se sve dokumentuje i pregleda u garaži istog dana. To je ono što vama smeta, a priča o buci apsolutno ne pije vodu bar ne kod vas vozača. Ja sam u skoro svakom od Solarisa bio, i sada je neko pomenuo nekog sa 17, pa me je podestio na još jedan feleričan primerak pored 3022 koji je radio na početku na liniji 72, dakle očigledno da na istim nije nešto u redu sa izolacijom, ali pošto su u garanciji taj problem bi trebao biti rešen u najkraćem roku.
MAN":2h70quba je napisao(la):
Da, crkla sijalica, 5 dana se ne menja, to je resavanje u hodu
Zamisli sijalica, kolika je cena sijalice, 25dinara, 125 dinara? Ti čekaš da ti neko u garaži zameni sijalicu, pa koliko tebe onda briga za to vozilo, ako za njega ne možeš uložiti 150 dinara jednom u 6 meseci?
Znam na šta misliš, crkao je far i na IK-218, čekali, pisali 3 nedelje, na kraju smo sami kupili sijalicu koja košta 65 dinara i zamenili je u toku pauze, greška se ne pojavljuje far radi normalno, sve rešeno za 5 minuta rada i 65 dinara.
MAN":2h70quba je napisao(la):
A potrosnja, pa nek je on ekonomican sa 50-55 Lit/100km + AdBlue, ali ja sa takvom potrosnjom ne stizem vreme, idem vecinu dana prazan, jer u firmi zovu i kazu visoka potrosnja, lakse, i sta ces, sad kad svaki dan se vozam pola smene prazan , iuklapam, potrosnja extra..
Znam i kako teško pada kada ideš prazan, ali ne znam da li to treba da bude tvoja briga, ako ti u normalnoj potrošnji ne možeš da stigneš turažu mogu da postoje 2 problema, ili da ti ne umeš da voziš, ili da vozilo nije odgovarajuće za dati polazak. Pošto si ti profesionalni vozač i samim tim bi trebalo da umeš da voziš kako ti se kaže, a u šta sam se i sam uverio, problem je u vozilu. Pošto 130 drugih vozila iste marke mogu da ispune svoje obaveze u datom vremenskom roku, problem je dakle u turaži. Pa prijatelju ti teraj prazan i ceo dan, valjda će nekom sinuti i doći mu iz guzice u glavu da autobus nije svemirski brod i da on ne može da preskače automobile, evo ja ti garantujem da se turaže ponovo naprave prema realnom stanju, da bi se potrošnja u svim vozilima smanjila za 30% ako ne i više. A ti samo pazi na vozilo, cepaj lagano, potrošnju drži u okviru, a turaža, to ne treba tebe da brine. Pozdrav