Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 297 94,6%
  • BMC

Glasovi: 17 5,4%

• Ukupno glasača
    314
@MareCar

Pa za te stanice znam iz do sada objavljenih mapa u novinama al nije isključeno kao što je Đilas izjavio da M2 polazi od Pravnog prema brdu u tom slučaju ali bez obzira na blizinu Terazija i Skupštine ta stanica se nameće mislim skupština kao logična zbog blizine svih važnih institucija i ukrštanja koridora Bulevara A.i K.Milana i mislim da će biti u bilo kojoj verziji a za Trg i Terazije se slažem da je možda blizu ali enigma je da li će se u drugoj fazi M2 od Pravnog preko skupštine i Trga spustiti na Dorćol :rolleyes:
@JohnnyLee
Da slažem se ,ali u tom slučaju trole bi bile višak ali, mislim da bi ta linija sa novim i ultra starim tramvajima bila turistička atrakcija
:vops:

od starih imamo one T4 iz Halea, a imamo i prastare katice, kojima, najverovatnije ne rade ni vrata, i Švajcarace, koji su bolji od 99% katica. pa ti vidi sam šta staviti

Od danas više ne posoji noćna linija 701 Trg republike - Nova Pazova.

Sada postoje noćni autobusi 706 i 704 koji saobraćaju istim trasama kao i dnevni, samo umesto na Zelenom vencu staju na Trgu republike.
Do toga je došlo zato što je prevoznik Veolia pristao da vozi bez da dobija određene pare od Grada, a koje je prethodni prevoznik tražio i dobijao. Dakle sada se te linije finansiraju samo od prodaje karata, a za prvo veče već su u minusu.

Polasci su kriminalni. Sa Trga u 12:10 i samo 10 minuta posle u 12:20. Planirano je da do Bataje stignu za 30 minuta što je tehnički neizvodljivo. Tako da su planirani polasci iz Bataje u 12:40 i 12:50, ali već prvo veče došlo je do kašnjenja.

Naravno ne mogu a da se ne zahvalim voljenom GSP-u što je svojom ažurnošću :)blah:) doprineo da se ova informacija brzo proširi. Njima naravno još piše da postoji samo linija 701.

Има да се појави неки фантом бус и да илегално вози, толико људи који чекају са по 140 динара:)))) Имам осећај да ће то радити стари превозник на 701

c.s.i.":307a605y je napisao(la):
Od danas više ne posoji noćna linija 701 Trg republike - Nova Pazova.

Sada postoje noćni autobusi 706 i 704 koji saobraćaju istim trasama kao i dnevni, samo umesto na Zelenom vencu staju na Trgu republike.
Do toga je došlo zato što je prevoznik Veolia pristao da vozi bez da dobija određene pare od Grada, a koje je prethodni prevoznik tražio i dobijao. Dakle sada se te linije finansiraju samo od prodaje karata, a za prvo veče već su u minusu.

Polasci su kriminalni. Sa Trga u 12:10 i samo 10 minuta posle u 12:20. Planirano je da do Bataje stignu za 30 minuta što je tehnički neizvodljivo. Tako da su planirani polasci iz Bataje u 12:40 i 12:50, ali već prvo veče došlo je do kašnjenja.

Naravno ne mogu a da se ne zahvalim voljenom GSP-u što je svojom ažurnošću :)blah:) doprineo da se ova informacija brzo proširi. Njima naravno još piše da postoji samo linija 701.
Sajt GPa je manje više ažuran za dnevni saobraćaj, za noćni nisu, to stoji
Inače uvedene su i noćne linije 33 i 37.

Upravo sam se vozio linijom 79. Stanica prepuna, bus prepun. Klasika. Ljudi bukvalno stoje jedni na drugima, u malom jednodelnom busu bez klime, a za njim ide dupli i potpuno prazan nov Ikar na kome jednostavno piše "Univerzijada 2009".
Stvarno nema smisla od strane GSP :rant:

HOROR!AUTOBUSE KOJE SU UBACILI PREMA B.BRDU (ZBOG UNIVERZIJADE)SU LIMENE SAUNE,ISPOD SVAKOG DOSTOJANSTVA! IZBACIMO IH IZ BG.METRO JE SPASSS!

pa i da sutra krene metro da se grade, još najamnje 5 godina bi se gušili po tim prastarim busevima. a i meni je kul što su ubacili te nove buseve za potrebe Univerzijade. zamislite da se stranci voze kontejnerima, pa nema smisla.

Pa ako su stranci nisu sveci, nije bvas trebalo da im se daju niskopodna vozila, mogu da se penju sportisti uz stepenice i mogu da izdrze malo iz bez klime

:notok::notok::notok:
Valjda strancima ipak treba da pokažemo najbolje šta imamo...

Матеја Бељан":3rtqjito je napisao(la):
Pa ako su stranci nisu sveci, nije bvas trebalo da im se daju niskopodna vozila, mogu da se penju sportisti uz stepenice i mogu da izdrze malo iz bez klime

Матеја Бељан":vcp816an je napisao(la):
A mi ne mozemo?

He he nisu stranci problem nego autobusi!Dole autobusi :notok:

Tako je problem su autobusi, takvi smo kakvi smo, nema potrrebe da se predstavljamo u boljem svetlju svetu. Jasno je da ne treba drndavi stari Ikarus za te sportiste, ali svaki pristojan autobus moze i to je sasvim na mestu.

Zaista je vreme da se BG prebaci na šine ili magnete i da izbaci ove dimne rakete :lol:

:DDDDD znas kako je dobro kad udahnes ako prolazis iza toga:p a dobro, postoje alternativna goriva. Sta mislite kad bi delili 30% popust za markice za one koji odvajaju organski otpad, koji se potom pretvara u Biodizel:D

Neznam tacno ali sumnjam da od otpada kao sto je kora od lubenice itd moze da se pravi biodizel, za njega ti treba sveze i puno, u evropi se koristi Brassica napus, pa kako god se to sad zove na srpski.

Jednom sam gledao emisiju o nekom svedskom gradu, i nekih tridesetak buseva i kamioni z aodnosenje smeca rade na biodizel od organskog otpada gradjana

To su sve eksperimenti ,u praksi samo gas i struja su dugoročna rešenja,ekološka dok ne izmisle nešto novo ali tek za 10 godina, :kafa:

Broj 46 danas 15 minuta pre one apokalipse,ne mogu da vam objasnim kako je izgledao u krivini,mora da je bio nagnut pod uglom od 45 stepeni a ove desne gume skoro skroz prazne :bash:

Ne razumem se u autobuse, ali mi se ne čini da je problem u gumama, koje izgledaju sasvim ok, već u amortizerima-jastucima koji su popustili.. :/ Sve u svemu - užas.

Ма јок, то се само десна страна спушта да прими путнике :lool:

Nisam upoznat,znaci amortizeri su krivi za to :)
Btw,mogli bi da updatuju karte u busevima,videh da na gps karti u 77ici stoji zgrada skupstine jugoslavije, :D

Strašno GSP je HOROR! :o :rant: :grand: :bash: :dil: :kafa: :shok:

Vrh