Firebird-011
Higher intermediate
Мож' бити да је то некакав Фенг-Шуи?
24. 01. 2013.| 11:53
GSP "Beograd" još čeka dobavljača 180 autobusa - Upravni odbor doneo odluku o zaduživanju kod EBRD
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Upravni odbor Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd" je na jučerašnjoj (23. januar 2013.) sednici prihvatio odluku Skupštine grada o uzimanju kredita kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) do 75 mil EUR za kupovinu 180 klimatizovanih i niskopodnih autobusa, na međunarodnom tenderu.
U narednih deset dana tenderska komisija, uz saglasnost EBRD-a, je u obavezi da kompaniju koja je dobila posao obavesti o tome, a ta firma je dužna da u roku od 15 dana prikupi bankarske garancije i uplati 10% od vrednosti na račun grada Beograda.
Današnji "Blic" piše da bi 180 novih vozila trebalo da isporuči nemački MAN, dok "Politika" kaže da je "prema nezvaničnim informacijama poljski ""Solaris" najbliži dobijanju posla". O MAN-u se ranije već spekulisalo u beogradskim medijima.
"Politika" piše da će ako "Solaris" ne ispuni uslove u roku od 15 dana od trenutka kada dobije pismeno obaveštenje o dobijanju posla, aranžman biti ponuđen MAN-u, a ako ni oni ne ispune uslove, posao će biti ponuđen "Volvo"-u.
2012":8atv6gmf je napisao(la):Ja, izgledaju mi gore od novih Ikara..klase MAZ i sl.
Andrej_LJ":21pd2rag je napisao(la):2012":21pd2rag je napisao(la):Ja, izgledaju mi gore od novih Ikara..klase MAZ i sl.
Jaoj kakve su ovo gluposti! Zapri se čoveče sramiš se totalno!
Solaris su veoma kvalitetni avtobusi, super će va služe! Kaži mi ti zašto se i Nemačka puni Solarisima, a ne Ikarusa ili MAZova u tom slučaju? Moje skromno mišljenje bez pri tome da hoćem da ikoga navredim ili zasegnem je da su ti vaši Ikarusi jedni od najgoriji autobusi ever. Još pri kraju 1980ih su u Skopju Ikari prvi se raspali, a Sanosi (nabavljeni u istom periodu) još voze. Znači kvalitet im je bio loš još u Jugoslaviji, a sada nakon skoro 30 godina bez ikakvih invesricija i izolacija od trendova i inovacija uopšte da ne pričamo.
@Vucko
Nije tako, evo upravo je Solaris dobio tender za 70 vozila u Burgasu. Pogledaj regionalnu temu i vidi kako sjajno izgledaju autobusi.
Andrej_LJ":29z0ediu je napisao(la):Pitanje je šta je bolje: 180 MAN ili recimo 250 Solarisa? Ja mislim da ovo drugo sa obzirom kakva je situacija u Beogradu, ali nažalost uslovi na tenderu to ne omogućavaju.
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ca.lt.html57.562.954,73 – „Solaris” (Poljska)
60.409.895,12 – „Man” (Nemačka)
Feanor":2xycf6tp je napisao(la):Ja bih pre uzeo 240 Ikarbusa i zaveo gvozdenu disciplinu u pogone za odrzavanje autobusa...
Podrzavam ko nece posteno da radi ne treba ni da radi a ne da nam busevi budu ko cigansko resetoFeanor":9f5vh6l6 je napisao(la):Ja bih pre uzeo 240 Ikarbusa i zaveo gvozdenu disciplinu u pogone za odrzavanje autobusa...
Будимпешта је купила Мерцедесове аутобусе из разлога лојалности и повољних услова куповине.Bivis":1vp6804j je napisao(la):Dok mi držimo fige da MAN pobedi na tenderu, u Mađarskoj tačnije Budimpešti u narednih šest meseci treba da stigne 150 Mercedesa Citaro.
:shock: