Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
Nikola '93":1ms40tsr je napisao(la):
Rumuni imaju Citare,a mi dobijamo Konekta...;)
A Somi,da ti odgovorim na drugi deo pitanja.U Pozarevcu voze Ik-103 iz Beograda 2005-to godiste.Neki su otisli u Zajecar,neki u Pozarevac.Takodje imaju i ik-103 sa manuelnim menajcem za prigrad oko godinu-dve stari.Mada desava se da lagano na lokalnu liniju ubace medjugradskog Neoplana...

имају и Конектое које има и ГСП. дешавало ми се некада да видим Конекто, ПО табле, да вози на 47 или 59

Nikola '93":2kfufg5p je napisao(la):
U Pozarevcu voze Ik-103 iz Beograda 2005-to godiste.Neki su otisli u Zajecar,neki u Pozarevac.Takodje imaju i ik-103 sa manuelnim menajcem za prigrad oko godinu-dve stari.Mada desava se da lagano na lokalnu liniju ubace medjugradskog Neoplana...

U Požarevcu voze IK-218N 2 komada, Volvo 7000 i konekti na gradskim. Ovi iz Beograda su skoro svi u Zaječaju, možda jedan dva u Požarevcu.

Prođoh pored Ikarbusove fabrike,9komada 218-ca Avancity stoje poređani za slikanje,još 2 sa strane i jedan u garaži,posle na auto putu sretoh još jedan,već imaju i garažne brojeve,znači sprema se slikanje i svečano uručenje GSP-u,uz prigodni predizborni govor tipa,eto ja vam nabavio nove autobuse,a šta vam je opozicija dala :D
Po garažnim brojevima idu u Zemnu i Novi Beograd samo nisam uspeo da vidim koliko ko dobija.

Da li ti 218 Avancity koji se uskoro predaju GSP-u imaju ovakav dizajn, i ovakva sedišta?

IK-218-8.jpg

IK-218-91.jpg

IK-218-3.jpg

Otisao sam bajsom do tamo i video sam:
13 komada ih je napolju,10 su parkirani za slikanje.Video sam samo 3 garazna broja,ali to je i najvaznije:
441,915 i 1371.To znaci:Zemun,Karaburma i NBGD...
@Felix55 to je taj dizajn,ali sedista su obicna kao na staroj N seriji....

Valjda im je kvalitet prihvatljiv, tj. valjda Ikarbus nije mnogo fušerisao i radio ofrlje, pošto su ovi iz uprave grada sigurno izvršili maksimalan pritisak na Ikarbus da im autobuse predaju pre izbora, kako bi bilo dovoljno vremena za brojne Studio B / RTS priloge i članke po novinama...

Na 302 i 309 nece biti zglobnih dokle god postoji pogon Karaburma.Mislim znam ja da gotovo nema sanse da ikad pogon Kosmaj dobije zglobove ali oni su trebali da dobiju solo mazove a ne Karaburma koja nezna sta ce sa autobusima :notok:

Та Карабурма је црна рупа за возила....

Па Карабурма је добила МАЗ/БИК-ове зато што ГСП хоће да она буде 100% на гас :rolleyes:

Kruze price da ce novih 25 autobusa ici na 15, 16, 23, 53, 56 i 95.Ubedljivo najvise autobusa dobija pogon Novi Beograd (za sada 13 potvrdjenih),dok najmanje dobija pogon Karaburma...
U najavi nabavka 35 niskopodnih MAN-ova.... :)

U koju se pricu uklapa tih 35 niskopodnih manova - od onih 400 cuvenih autobusa? Od svih najava pred izbore, izgleda da je jedino realna sacica Ikarbusovih zglobova koji se trenutno prave.. :rolleyes:

Nikola '93":masal3uo je napisao(la):
Kruze price da ce novih 25 autobusa ici na 15, 16, 23, 53, 56 i 95.Ubedljivo najvise autobusa dobija pogon Novi Beograd (za sada 13 potvrdjenih),dok najmanje dobija pogon Karaburma...
U najavi nabavka 35 niskopodnih MAN-ova.... :)

GSP: Ikar (najrazlicitiji modeli), Mercedes, Vulovic, Man i jos neki primerci a najava Man 35 komada.

Veolia: Ikar, Neobus, najava Megabus i Mercedes

Alo bre, dokle toliko raznovrsnost u busevima, mogu li barem tri busa da budu ista koja stanu na nekoj stanici :mad: . Kad cekas bus nemas pojma da li je sledeci visokopodni, niskopodni, da li uopste ima pod (stari premirci GSP-a)... Kako su krenuli ovih 400 buseva bice od 10 razlicitih firmi. G l u p o s t i!

"Đilas je naveo da su razgovori sa EBRD o kreditu za GSP "Beograd" započeti, uz garancije da subvencije tom preduzeću neće biti smanjivane i da se u narednih godinu do dve planira kupovina 280 zglobnih autobusa i 120 solo autobusa, koji će sigurno biti na gas. "

EBRD kreda = busevi ce biti proizvedeni u EU.
Busevi na gas = Ko je sve u igri, Mercedes, Solaris, Man, Neoplan, Irisbus?

Somi303":2h1e72eo je napisao(la):
:kk: за Соларис :)

Ako svih 400 buseva budu isti proizvodjac/model bilo koji od vecih proizvodjaca iz EU je pun pogodak. Solaris je super.

Meni se licno dopadaju MAN CNG, GSP ima dugugodisnje iskustvo u njihovom odrzavanju, pokazali su se se kao veoma dugovecna vozila (naravno uz pravilno odrzavanje nadzirano od strane japanaca). Ne moraju da menjaju ni boju na slici a lice i na nove trolejbuse :)

man.jpg

Ostali, imate li svog ljubimca za formulu:
EBRD kreda za kupovinu 400 buseva= busevi ce biti proizvedeni u EU.
Busevi na gas = Mercedes, Solaris, Man, Neoplan, Irisbus jos neki?

Ako imate predlog dajte i fotku!

Ја сам дао :kk: за обичног Солариса, а онај хибрид за "БеоТруцк-а" је :notok: . Тако да ми је фаворит овај МАН хибрид :kk: :)
Auto_3_gross.jpg

Vrh