Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 294 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    309
stf":2qosddht je napisao(la):
Ако већ планирају да га убаце код нас, на којој линији би могао? Знам сигурно да на 303 и 305 нема шансе....једва соло бус окрене на "окретницама"...
Zapravo, u ono vreme posle bombardovanja i pre konsolidacije gsp-a (mislim tamo negde do 2002-2003) na 305 su isli zglobovi povremeno, i iako mozda ne deluje tako, okretnica 305 je vrlo prostrana sa dve ulice koje se nastavljaju na ovaj siroki deo gde je okretnica (desni autobus sa slike moze da nastavi pravo u ulicu a takodje i levi autobus ima ulicu sa desne strane). Solo autobusu malo fali da se iz cuga okrene bez vracanja u nazad ;) Dakle zglobni bus kad se okretao, skrenuo bi u levu ulicu, pa se u rikverc vracao u desnu i voila! :lol: Malo nategnuto ali vrlo izvodljivo.. :dil:
270320122596.jpg

Medjutim, nema nikave potrebe da idu zglobovi u Bolec, jer je trenutno stanje sa solo busevima na 12 minuta tokom celog dana, po mom misljenju, idealno. Samo da upristoje vozni park.. :violina:

Enivej :p , ako stvarno testiraju sa namerom da ubace zglobne buseve na neku od linija sa poteza 300, ja tipujem na 302 ili 306, prvu jer postoji realna potreba zato sto su solo busevi preoptereceni od ukidanja 301, i drugu, zato sto je solidno opterecena a i zglobovi mogu najopustenije da voze njom jer vecinom ide sirokim regionalnim putevima i ima ooOOoogromnu okretnicu :D

Иста је и окретница у Заклопачи само мало мања :) И слажем се за 302 :kk:

и никада ми није било јасно што су укинули 301. могли су лепо да је окену ка стадиону, и ту на брду да се окреће

U Zaklopaci je dosta uze,i skrece se u uzu neasfaltiranu ulicu.Zglob je vrlo tesko izmanevrisati.Ne kazem da nije izvodljivo,ali bar 5 minuta bi se vrteo.Generalno,zglobu treba manje mesta da napravi polukruzni nego solacu jer se on lomi,ali ovako sa ovim poprecnim ulicama je vrlo tesko okrenuti,skoro pa nemoguce a da ne zakaci nesto...

Важно је да је твом "граду" потребан аутобус, по могућности зглобан -.- А ти си иначе паметан и много боље знаш каква је ситуација у Заклопачи нега ја.
fu.gif

Да ли неко зна, зашто су сва возила из Космаја вечерас, уместо пут погона, сви редом одлазили у Велики мокри луг?

Можда су туда ишли у погон, али не знам да ли је то могуће због ширине улица :D

Sto je najgore,znam.Da treba,oni bi 303 pojacali da ide kao 302. ;)
A sto se tice mog ''grada'',ja sam trazio 107-micu na sat vremena,sto je skroz realno ;)
A busevi iz Kosmaja idu preko VML zato sto me mogu da se iskljuce sa autoputa zbog radova...

Нико не тражи 303 на 11мин. него на 30мин. цео дан, али пошто ГСП хејтује цео овај део града нема ништа од тога, и горе нисам ни тражио зглобни аутобус него сам тврдио да зглобни може да се окрене у Заклопачи.

Ma ok,niste jedino mesto koje hejtuje GSP.Potez 600 je 10x gore organizovan nego potez 300 ;)
I ja tvrdim da moze,ali to moze jako iskusan majstor i uz veeeliko manevrisanje na kojem bi se izgubilo 3-4 minuta...
P.S.
Vozio sam se bajsom do Ikarbusa i u 14:15 stanje je bilo ovako:
9 vozila skroz kompletno
1 vozilo namestaju se prsten na ratkapni i poklopac motora
1 vozilo bez farova,poklopca motora i prstena na ratkapni
1 vozilo u radionici
Inace tamo je oko 14:10 stigao kombi GSP-a verovatno da oteraju autobuse u pogone....

Не хејтује потез него део града (302 и 303). Није да сад сажаљевам овај део, али 302 је доказ да нас ГСП мрзи :(
И не треба 3-4 минута, него може из прве да се окрене, прође окретницу, врати се у рикверц и уђе у ону малу уличицу и готово. То је могуће са "пулером", али са "пушером" не верујем :) А наравно може и да се продужи линија за 1-2 станице. Некада је тако било, али је укинута односно скраћена зато што у зимским условима није аутобус могао да изађе уз једно брдо, сада је то могуће јер се снег чисти :D
untitled-2.jpg

Црвено- Садашња окретница и станице
Зелено- Нова траса
Плаво- Могуће станице
Овако би могла да изгледа нова окретница
un.jpg

Плаво- окретница око трафо станице :kk:
Жуто- могућа траса уз минимално одузимање имања за потребе окретнице :notok:

Слика у потпуности описује ситуацију у 303 пре неки дан.
383379_10150736149654670_36737889669_9316283_1777292896_n.jpg

Неки смрдљиви деда улази и поред свих празних седишта седа поред мене! :rolleyes: Ја лепо и културно устанем и седнем на седиште иза, кад и он устане и седне поред мене! :rant: :rant: Како само СМРДИ!! :violina:

''U moje vreme smo išli u školu po metar i po snegu, u opancima''.

8049465.gif

Па да је била клинка не бих се бунио, али није :|
И ја сам ишао у ОШ пешке :D :p

Mogli bi da se vratimo na temu,to jest autobuse.

Sve dok je skola ispod 2-3 km daljine bez stanice gradsko prevoza razumem odlazak i povratak peske.

Eeeee deco u MOJE vreme se islo peske u skolu po 6-7 km , to u sred BEOGRADA!
Bese to krajem 1999, prevozi idu na sat vremena ili redje, ako recimo od moje kuce krece ujutru prvo u 7:10 a sledeci u 8:10, nije mi se bas isplatilo da tako rano ustajem da bi sacekao taj prvi, a sa ovim drugim neopravdani izostanak je bio siguran... :)

Arhiv ona posle kružnog toka ?
Ako staje i pre kružnog toka, onda je bezveze da odma tu ima stanica..
Recimo 18, ne stane pre kružnog, ali stane odma posle njega kada udje u onu ulicu.

Vrh