Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 323 94,7%
  • BMC

Glasovi: 18 5,3%

• Ukupno glasača
    341
Нажалост то је редовна појава. Возе и са висећим панелима. Чуди ме да се раније није одвалио панел с обзиром како возе.

Ко је прави мазохиста нека се провоза у периоду после 9 увече од Зелењака до Петловог по могућству код Индуса.

Па једино ко прича са возачем су његови познаници који се набију на прва врата. Ко још прича са возачима?

Mislim da je pre skliznuo iz svojevrsnih šina. To se dešavalo redovno i Ikarbusima. Ne vidim da je pukao, al što kaže i @Djole Pevcanin kako voze i nije čudo. Oni i inače skaču preko neravnina, doduše sad možda i malo manje nego prvih nekoliko meseci, al kad budale ne mogu da uspore ni preko ležećih. Iako je BMC, opet mi je žao kad vidim kako ih akaju, a sam Niš ekspres ipak održava vozila. Nisu isčukani, prljavi i zapušteni.

U kom smislu? Jel 23-jka ne funkcioniše zato što su tu 95% BMC-i? Baš skoro jedva dođoh Solarisom do Vidikovca. Nije imao gde da nas izbaci i da se realno skloni, a krenuo je da štosuje još od tornja u Košutnjaku. Izgubio vazduh u prikolici. Pukao jastuk verovatno zadnji desni iznad pogonskog točka. Inače boljka kod njih od samog starta. Loše su tu izolovani, pa ih spali toplota motora i menjača. Koliko god Solarisi da su dobri još uvek, mora se biti i realan, pa shvatiti da već izvesno vreme i te kako pokazuju znake zamora, pogotovu sa aspekta mehanike. Karoserije su i dalje odlične, al su mahenički svi zreli za remont. BMC-i su ipak mladi/novi, pa i pored svojih manjkavosti, dosta su pouzdaniji od Solarisa, pogotovu ti plavi usisivači kako ti kažeš. Meni oni uopšte nisu tako loši, nisu ni toliko neudobni, i stvarno mi ne smetaju ni najmanje na jednoj liniji kakva je 23-jka. Dragi su mi Solarisi, al aj malo da budemo i realni da većini putnika BMC-i sigurno deluju bolje, jer su ipak neuporedivo svežiji, naročito plavci. Solarisi su pomalo i ofucani, što je i normalno posle 12 godina rada. Kao da narod pa zna razliku između BMC-a i Solarisa, al i najveći laik pravi već razliku između novog, odnosno mladog i starog, odnosno uvek jednim finim delom izraubovanog autobusa. A da ponovim da im pouzdanost uopšte nije tako loša, pa s toga su i polasci sigurno u većom broju realizovani, nego da su samo Solarisi na liniji.

U kom smislu? Jel 23-jka ne funkcioniše zato što su tu 95% BMC-i? Baš skoro jedva dođoh Solarisom do Vidikovca. Nije imao gde da nas izbaci i da se realno skloni, a krenuo je da štosuje još od tornja u Košutnjaku. Izgubio vazduh u prikolici. Pukao jastuk verovatno zadnji desni iznad pogonskog točka. Inače boljka kod njih od samog starta. Loše su tu izolovani, pa ih spali toplota motora i menjača. Koliko god Solarisi da su dobri još uvek, mora se biti i realan, pa shvatiti da već izvesno vreme i te kako pokazuju znake zamora, pogotovu sa aspekta mehanike. Karoserije su i dalje odlične, al su mahenički svi zreli za remont. BMC-i su ipak mladi/novi, pa i pored svojih manjkavosti, dosta su pouzdaniji od Solarisa, pogotovu ti plavi usisivači kako ti kažeš. Meni oni uopšte nisu tako loši, nisu ni toliko neudobni, i stvarno mi ne smetaju ni najmanje na jednoj liniji kakva je 23-jka. Dragi su mi Solarisi, al aj malo da budemo i realni da većini putnika BMC-i sigurno deluju bolje, jer su ipak neuporedivo svežiji, naročito plavci. Solarisi su pomalo i ofucani, što je i normalno posle 12 godina rada. Kao da narod pa zna razliku između BMC-a i Solarisa, al i najveći laik pravi već razliku između novog, odnosno mladog i starog, odnosno uvek jednim finim delom izraubovanog autobusa. A da ponovim da im pouzdanost uopšte nije tako loša, pa s toga su i polasci sigurno u većom broju realizovani, nego da su samo Solarisi na liniji.
Solaris se maltene ni ne cuje pola njih je u savrsenom stanju a bmc nov je vec poceo da se raspada treba biti realan

Ај буди мало више реалан и провозај се просечним Карабурминим Соларисом који је увек био у лошијем стању него НБГД Соларис, а сада се не зна у ком погону су гори.

Solaris se maltene ni ne cuje pola njih je u savrsenom stanju a bmc nov je vec poceo da se raspada treba biti realan
Uopšte se BMC-i ne raspadaju tako. Baš se preteruje. Pa čekaj i juče u noćnom 56, BMC star već šest godina, radi po 22h dnevno, pa se nije baš raspao. Naravno da su Solarisi bolji generalno, al su BMC-i mladi, pouzdaniji, i na kraju logično u neuporedivo boljem stanju sveukupno. A svašta se čuje u mnogim Solarisima. Nisu oni baš tako tihi. Citari su tihi, Solarisi nisu bili oličenje naročite tišine ni kad su bili novi. Solo Citari i samo četiri brzine, pa tihi i na autoputu. Sad pored DAF-ovog motora, buku pravi i dotrajala mehanika, opet normalna pojava.

Meni su plavi BMC stvarno ok, iako sam ponekad dosadan s tim koliko ne volim turske autobuse 😆 Odmah sam primetio da su dosta bolji od crvenih, iako ni oni nisu tragični kao što sam mislio. Solaris je klasa iznad i to se vidi i po tome kako izdržavaju ovo trenutno zapuštanje i neodržavanje.

Zar uopšte ima razlika između GSPovih plavih i starih crvenih osim što plavi imaju plastificirane rukohvate? (što je svakako bolje nego goli klizavi metal u crvenim)

Jel ima promena u rasporedu u salonu? Ja nisam primetio.

Mislim da su zadržali one bočne prepreke na mestu za kolica kod 3. vrata. A svakako su zadržali ona dva besmislena mesta između 3. vrata i zgloba.

Jel ima promena u rasporedu u salonu? Ja nisam primetio.

Mislim da su zadržali one bočne prepreke na mestu za kolica kod 3. vrata. A svakako su zadržali ona dva besmislena mesta između 3. vrata i zgloba.
Kako reče Đole, nema nekih razlika u rasporedu. Višak prepreka oko trećih vrata je tu i zbog rampe za osobe sa posebnim potrebama. Zato sam pre i pominjao da mi je ona čist višak tu. Dovoljno je da postoji samo na drugim vratima.

Ima mala razlika u enterijeru: poklopci su drugačiji od starije verzije, onaj mali ugradjeni displej je pomeren udesno na plastici oko harmonike u zadnjem delu i još par sitnica. Evo slika sa razlikama:
1749389619467.jpeg

IMG_3735.jpeg

Meni su dobri novi BMCovi i slažem se sa ostalima da su bolji od starih. Meni su samo malo bezveze Zemunci i bolji Karaburmini i NBGDovi. Ja volim i stare iako znam da su kante.

Ima mala razlika u enterijeru: poklopci su drugačiji od starije verzije, onaj mali ugradjeni displej je pomeren udesno na plastici oko harmonike u zadnjem delu i još par sitnica. Evo slika sa razlikama:
Pogledajte prilog 240987
Pogledajte prilog 240988

Meni su dobri novi BMCovi i slažem se sa ostalima da su bolji od starih. Meni su samo malo bezveze Zemunci i bolji Karaburmini i NBGDovi. Ja volim i stare iako znam da su kante.
Панели уопште нису битна ставка, само распоред седишта који је готово исти у односу на претходника.

Vrh