U kom smislu? Jel 23-jka ne funkcioniše zato što su tu 95% BMC-i? Baš skoro jedva dođoh Solarisom do Vidikovca. Nije imao gde da nas izbaci i da se realno skloni, a krenuo je da štosuje još od tornja u Košutnjaku. Izgubio vazduh u prikolici. Pukao jastuk verovatno zadnji desni iznad pogonskog točka. Inače boljka kod njih od samog starta. Loše su tu izolovani, pa ih spali toplota motora i menjača. Koliko god Solarisi da su dobri još uvek, mora se biti i realan, pa shvatiti da već izvesno vreme i te kako pokazuju znake zamora, pogotovu sa aspekta mehanike. Karoserije su i dalje odlične, al su mahenički svi zreli za remont. BMC-i su ipak mladi/novi, pa i pored svojih manjkavosti, dosta su pouzdaniji od Solarisa, pogotovu ti plavi usisivači kako ti kažeš. Meni oni uopšte nisu tako loši, nisu ni toliko neudobni, i stvarno mi ne smetaju ni najmanje na jednoj liniji kakva je 23-jka. Dragi su mi Solarisi, al aj malo da budemo i realni da većini putnika BMC-i sigurno deluju bolje, jer su ipak neuporedivo svežiji, naročito plavci. Solarisi su pomalo i ofucani, što je i normalno posle 12 godina rada. Kao da narod pa zna razliku između BMC-a i Solarisa, al i najveći laik pravi već razliku između novog, odnosno mladog i starog, odnosno uvek jednim finim delom izraubovanog autobusa. A da ponovim da im pouzdanost uopšte nije tako loša, pa s toga su i polasci sigurno u većom broju realizovani, nego da su samo Solarisi na liniji.