Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 313 94,8%
  • BMC

Glasovi: 17 5,2%

• Ukupno glasača
    330
Jel to znači da ni sad neće da stavljaju BMC? Stavili su onda solo kad su stigli, ali su ih povukli zbog turaža. Što je dobro, jer 77 nije za solo.

Pozdrav, moj prijatelj je ranije danas video onaj novi autobus, medjutin ne znamo koji je jer ga je jedva video, u zurbi. Izgleda kao Elektricna Akia sa nekim redizajnom u odnosu na proslu zbog ovih vrata. Sta vi mislite?
Ovo mnogo liči na Sileo/Bozankaya S12/18, odnosno Karsan e-Ata. 2021. godine je Karsan otkupio prava i tehnologiju za proizvodnju električnog autobusa S12/18, a Sileo/Bozankaya je zvanično prekinuo proizvodnju tog modela 2022. godine. Bozankaya je samostalno na osnovu njega prošle godine napravila novi električni autobus. Ako je ovo Akia, to znači da su napravili sličnu priču kao Karsan.
KARLSRU2-26419-fig-2.jpg

Ne izgleda mi dobro za ove Solarise u Kosmaju. Način kako su uparkirani je čudan, kao Japanci i Ikarbusi 218. Plus ovi uz ogradu uparkirani su zablokirani ovim iza Solarisima dužinom.

Ne izgleda mi dobro za ove Solarise u Kosmaju. Način kako su uparkirani je čudan, kao Japanci i Ikarbusi 218. Plus ovi uz ogradu uparkirani su zablokirani ovim iza Solarisima dužinom.
Ти солариси чекају исту судбину као и ти јапанци, на новом Бгу на неким соларисима пише "Не скидати делове"

Ne mora da znači, 937 i 939 su bili parkirani u Kosmaju nakon dolaska prvih gasnih Bmc, pa su kasnije vraćeni na Karaburmu i pušteni ponovo u saobraćaj. Moguće da je ovo sad samo dok se ne nađe mesto u garaži, ili će biti u Kosmaju kao rezerve. Vozio sam 3140 i taj bus je ispravan, tako da sigurno neće biti isečen.

Ne možemo ništa da tvrdimo jer ima još 6 meseci dok završe sa radom u gradskom prevozu. Niko nije znao da de Conecti raditi prevoz dece, pa evo ih sad tu.

Baš zato što se vozim i znam. Linija prolazi centar grada, kod Poštanske, Politike i Zelenjaku često ni u zglobni ne može da se uđe. Moramo da prestanemo da pravimo Bangladeš od Beograda. Na 77 treba da vozi zglobni autobus i to je to. Kao i na 65, 16, 35, 95. Još samo 27E da se dovede u red i bar deo linija je sređen.

Vrh